Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 3
18 JAN 2018 • Door Lika Verploegen • Beeld: Son Lux - Dream State • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 3

Van Adele-achtige adlibs tot puisterige puber-anthems: er is weer flink wat luistervoer verzameld deze week.

Jorja Smith - Let Me Down ft. Stormzy (single)

Jorja Smith liet zich voor dit nummer inspireren door de fameuze James Bond soundtracks. Dat is duidelijk te horen: ze is niet zuinig met de Adele-achtige adlibs. Maar het bevalt. Wat Stormzy doet is nauwelijks nog rappen te noemen, dus wat ons betreft had dat achterwegen gelaten kunnen worden. Gelukkig stemt Smith ons meer dan tevreden met haar betoverende stem.

Son Lux - Dream State (single)

De sound van Son Lux herken je uit duizenden en is alsnog onwijs lastig in woorden te bevatten. Wederom met hun nieuwe single Dream State. Wat vooral klinkt als een opzwepend anthem voor puisterige pubers. Maar dan experimenteel. Stiekem werkt het bij ons ook gewoon.

Kali Uchis - After The Storm ft. Bootsy Collins, Tyler, The Creator (single)

Wij hebben See You Again van Tyler en Kali goed grijs gedraaid. Dus onwijs gelukkig zijn we dan ook met deze nieuwe collab. Want de combinatie Tyler en Kali is meesterlijk, goud en fenomenaal. Het is funk, het is r&b, het is soul, maar vooral: erg sexy.

Rhye - Song For You (single)

Laten wij jullie eens wat geks vertellen: de zanger van dit r&b-duo is een man. Ja, wij geloofden het eerst ook niet, maar het is echt waar. We kunnen jullie ook verklappen dat zijn stem live net zo zuiver klinkt. Ps. ze gaan weer touren dus je weet wat je moet doen.

Fall Out Boy - Wilson (single)

Ze zijn terug! Waarschijnlijk was jouw vijftienjarige zelf daar blijer mee geweest dan dat je nu bent. Maar de jongens doen het zeker niet slecht. De rock is een klein beetje verdwenen, maar dit pop-liedje is catchy en in ieder geval een lekkere meezinger. We zijn reuze benieuwd naar het album dat de negentiende uitkomt.

Typhoon - Offerings (album)

Het album opent met de zin:  'Listen — of all the things that you are about to lose, this will be the most painful.' Vervolgens vertellen de liedjes het verhaal van een man die langzamerhand zijn herinneringen kwijtraakt. Alsof dit niet al treurig genoeg is, wordt het aangenaam versterkt met hartverscheurende gitaarlijnen en de fragiele stem van Kyle Morton. Een album dat je het liefst opgerold in bed luistert, want qua melancholiegehalte zit het zeker in de categorie Brand New en Taking Back Sunday.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.