Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 2
11 JAN 2018 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 2

Er is weinig stilgezeten in 2017: Kendrick Lamar, MGMT, Willem Ardui, Gianski, Franz Ferdinand en CupcakKe hebben weer wat oorstrelende cadeautjes gemaakt.

Kendrick Lamar & SZA - All The Stars (single)

Met alle onrust in de wereld is er gelukkig één ding waar we altijd zeker van zijn: Kendrick stelt nooit teleur. Samen met SZA maakte hij All The Stars als soundtrack voor de nieuwe Marvel-film Black Panthers. Het lied wordt geleid door een rustige drumbeat waardoor je verwacht dat er ergens in de tweede minuut een climax zal zijn. Die is er niet, maar dat is in dit geval niet erg. Want deze vier-minuut-durende opbouw is minstens zo fijn.  

Bruno Mars - Finesse ft. Cardi B (single)

De kans is er erg klein dat deze meesterlijke collab van Cardi B en hitmachine Bruno Mars je ontgaan is, maar voor het geval dat: check ‘m. Dat Bruno het volledige lied draagt en Cardi B in de praktijk niet heel veel toevoegt, laten we even voor wat het is. Jeetje wat een banger! Het mag buiten dan wel acht graden zijn, maar daar voel je nu niks meer van. Bovendien worden we ook mega blij van het kleurenpallet dat in de vintage nineties clip te zien is.

Willem Ardui - Beziel me (single)

De liedjes van de Belgische Willem Ardui zijn minstens zo zacht als zijn zuidelijke g. Zijn muziek wordt over het algemeen fluisterpop genoemd, maar wij vinden deze omschrijving iets te eenzijdig. Willems hiphopachtergrond – hij is lid van het hiphopcollectief blackwave. – is duidelijk terug te horen in zijn sound. Beziel Me is zijn nieuwe single waarop glashelder wordt hoe getalenteerd de Antwerpenaar is: zijn woorden dansen en zweven over de minimale muzikale begeleiding. Het lied eindigt abrupt, waardoor je gelijk weer met beide benen op de grond staat.

Gianski - Uit Mijn Hoofd ft. Big2 & Neenah (single)

Na Als Ik Opsta liet Gianski ons voorzichtig kennismaken met zijn nieuwe sound. Op Uit Mijn Hoofd met Big2 en Neenah zijn de r&b-invloeden meer naar de achtergrond getreden en hebben we ineens te maken met een yung Boudewijn de Groot. De teksten zijn rauwer en het lied voelt een beetje als een miserabele zondagochtendkater. Anders dan de titel doet vermoeden, krijg je dit catchy refrein voorlopig niet meer uit je hoofd.

MGMT - Hand It Over (single)

Een snufje Beatles en Beach Boys plus een kleine schep Tame Impala maakt de nieuwe single Hand It Over van MGMT; wat inmiddels al de derde single is van Little Dark Age. Na de vorige single When You Die verrassen ze ons met deze kalme, psychedelische tegenhanger. Deze snippet maakt het wachten op het album alleen nog maar zwaarder.

Franz Ferdinand - Feel The Love Go (single)

Ook in de nieuwe formatie – de band heeft twee nieuwe leden – weet Franz Ferdinand zijn oude sound weer op te pakken. Hoewel dat bij hun vorige single nog wat moeizaam ging, hebben we er na het horen van Feel The Love Go weer het volste vertrouwen in. De nostalgische gitaarlijn met vernieuwende saxofoon aan het einde maken het lied tot een verfrissend, maar toch herkenbaar geheel.

CupcakKe - Ephorize (album)

Deze Amerikaanse rapster is voornamelijk bekend geworden door haar expliciet seksuele teksten (we zullen niet in detail treden), maar het is duidelijk dat ze met haar nieuwe album Ephorize wil laten zien dat ze meer kan dan spitten over dicks en vagina's. Zo is Crayons een bombastische ode aan de LGBTQ-gemeenschap en rapt ze meerdere malen over haar behoefte aan 'echte' liefde. Daarnaast weet ze moeiteloos over verschillende soorten beats heen te rappen: van de sample van Mask Off tot een reggaetonbeat. Maar gelukkig zit dit album wederom vol met spot on oneliners - 'If I see carats like Bugs Bunny/I’m Batman, robbin’ for the money' - want die zouden we voor geen goud willen missen.

 

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.