Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Het dateleven van een millennial
17 JAN 2018 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Theater

Het dateleven van een millennial

Pim en Eric ontmoeten elkaar. Ze besluiten voor een jaar bij elkaar te blijven, ongeacht wat dat jaar hun brengt. Misschien wordt het fantastisch, misschien wordt het een ware hel.

In de theatervoorstelling Voor altijd duurt een jaar behandelt Simon Heijmans aan de hand van deze casus de vraag of een duurzame relatie anno 2018 nog mogelijk is. Nu is het geen geheim dat veel babyboomers een hard hoofd hebben in de datende generatie van deze tijd: a.k.a. de millennials. De veelbesproken datemaniakken hebben inmiddels wel geleerd om de wagonladingen aan millennialgezeik gemakkelijk van hen af te laten glijden. Maar laten we voor de lol het gezeur eens serieus nemen: hoe ziet het dateleven van een millennial er dan uit?

1.       Daten gebeurt alleen nog maar via datingapps. Happn, Tinder, Grindr: noem het maar op. De millennials swipen zich een ongeluk. Vooral naar links natuurlijk, want wat zijn ze kieskeurig.

2.       Volgens 9news.com zijn millennials namelijk niet alleen vreselijk moeilijke eters, ze weten deze kieskeurigheid ook lekker door te trekken op liefdesgebied. Dag in, dag uit zijn ze bezig met het zoeken naar de perfecte partner. Spoiler alert: niemand is goed genoeg. De één verdient te weinig geld, de ander stinkt een beetje uit zijn mond, et cetera, et cetera, et cetera.

3.       Ze gaan eenzaam en seksloos door het leven. Of beter nog: ze vermijden seks bewust. Dit komt waarschijnlijk doordat de vrouwen vaker nee durven te zeggen. Go women!

4.       Wacht, seksloos? En Tinder is zeker alleen bedoeld voor een goed gesprek.

5.       Hebben ze eindelijk een match op Tinder, zijn ze er na een paar dagen weer klaar mee. Ze lossen dat op door te ghosten. Dat is zo ongeveer de meest lullige manier om iemand uit je leven te wissen: je stopt met praten, net zolang totdat je volledig uit iemands leven bent verdwenen. Een soort van de virtuele irish goodbye (weggaan uit een bar zonder doei te zeggen tegen iemand). Het is zelfs zo dat 78% van de millennials toegeeft wel eens geghost te zijn door iemand anders. Pijnlijk.

6.       Wat zijn ze toch geweldig in het ontwerpen van nieuwe termen. Een ander pareltje: cushioning. Het flirten met andere personen wanneer je in een relatie zit. Met het doel iets achter te hand te hebben voor het geval je relatie op de klippen loopt. En dan zeggen dat de millennials nooit buffers opbouwen.

7.       Nog een leuke term, dit keer een Hans en Grietje verwijzing: breadcrumbing. Wanneer iemand flirterige berichtjes (broodkruimels) blijft sturen, maar nooit een stap verder wil gaan. Met deze techniek houd je iemand aan het lijntje zonder oog op een potentiële date.

8.       Al gaan ze überhaupt nooit meer op dates. Gezellig naar het museum of een romantische picknick in het park is veel te achterhaald voor de gemiddelde millennial.

9.       Er wordt uren, dagen, weken nagedacht over de perfecte reactie op een appje. Dat de technologie nu de mogelijkheid geeft om binnen no time te kunnen reageren op een bericht, kan ze aan hun reet roesten. Alle letters, leestekens en emoticons worden grondig uitgedacht.

10.     Oké, de allerlaatste uit het millennialwoordenboek: benching. Ongeveer hetzelfde als breadcrumbing: iemand behoudt net genoeg contact zodat hij of zij niet alleen hoeft te zijn, maar vermijdt een relatie.      

11.     In gekker, minder onaardig nieuws: meer dan een kwart van de millennials staat open voor een date met een robot. Want ja, waarom niet? 

12.   Millennials hebben vaak belangrijkere dingen te doen dan bezig zijn met een relatie. Zoals bijvoorbeeld zichzelf ontdekken tijdens een backpack-reis door Australië of een carrière maken. Om maar iets te noemen.

13.   Genderstereotypes? Yes, please. Millennials zijn zo traditioneel als het maar zijn kan. Nog steeds zegt 60% van de millennial-mannen te betalen op de eerste date. Lekker controversieel. Daarnaast is huisje, boompje, beestje waar ze naar streven. De vrouw blijft thuis en de man zorgt dat er brood op de plank komt. 

14.   Maar goed, dit is als ze ooit gaan trouwen. Wat millennials dus eigenlijk nooit doen, omdat het zo belachelijk duur is en ze altijd blut zijn (sparen is niet hun voornaamste bezigheid).

15.   In het kader van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’: millennials zijn allemaal polyamoreus. Bijna allemaal dan.

16.   En/of biseksueel. Lang leven de seksuele vrijheid.

CJP neemt deze experts allemaal met een korreltje zout. Wij luisteren liever naar Simon Heijmans. Zijn voorstelling is van 17 t/m 20 januari te zien in het Bellevue Theater met
€ 2,50 CJP-korting. Wat tof is: mocht je het drastisch oneens zijn met Simon, kun je hem gewoon onderbreken. Hij is zeker niet vies van een goed gesprek.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.