Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Filmtips voor IFFR 2018
19 JAN 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: The Florida Project • Meer blogs over Film Festival

Filmtips voor IFFR 2018

Of je nu liever voor de veilige weg kiest of juist meer zin hebt in avontuur: deze films zijn volgens de CJP-redactie een fijne tijdsbesteding.

Sowieso een hit

Voor als je genoeg stress in je leven hebt.

I, Tonya (119 minuten) - Craig Gillespie
Het levensverhaal van Tonya Harding is net een modern sprookje: een meisje uit een trailerpark werkt zich against all odds naar de top van het kunstschaatsen. Ze heeft één concurrent: Nancy Kerringan. Maar daar weet Tonya’s ex wel wat op.

Lady Bird (93 minuten) - Greta Gerwig
De rebelse Christine McPherson (Saoirse Ronan) schaamt zich voor haar moeder (Laurie Metcalf). Ze besluit te ontsnappen aan haar familie om op zoek te gaan naar zichzelf. Lady Bird kreeg een Golden Globe voor beste komische film en hoofdrolspeelster Saoirse Ronan werd uitgeroepen tot de beste actrice in dezelfde categorie. Sowieso een hit dus.

The Florida Project (115 minuten) - Sean Baker
Net zo’n prachtig drama over armoede en ouderschap in de Amerikaanse samenleving als Moonlight. The Florida Project is een portret van de 6-jarige Moonee die samen met haar moeder de dagen slijt in een motel in Florida. Met een glansrijke bijrol van Willem Dafoe als lieve motelmanager.

Voor de echte avonturier

Die klaar is met veilige keuzes.

Dragonfly Eyes (81 minuten) - Xu Bing
De regisseur stelde zijn debuut samen uit tienduizenden uren beeldmateriaal, afkomstig van beveiligingscamera’s. Xu Bing weet met deze beelden een vertelling rond twee personages te creëren. Dragonfly Eyes doet een beetje denken aan een non-fictie versie van The Truman Show: zonder het te weten ben je de hoofdrolspeler in een film.

Sleepcinemahotel - Apichatpong Weerasethakul
Regisseur Apichatpong Weerasethakul vindt het helemaal oké als kijkers bij zijn film in slaap vallen. Daar doet hij tijdens IFFR nog een schepje bovenop: 25 tot 30 januari wordt De Staalzaal van het WTC Rotterdam omgetoverd tot slaapzaal. Compleet met bedden, hangmatten, douche en ontbijt. Met beelden van slapende mensen, dieren, wolken zorgt hij in ieder geval voor een goede nachtrust.

Le Fort Des Fous (140 minuten) - Narimane Mari
Le Fort Des Fous is moeilijk te definiëren. Het is niet echt een documentaire, niet echt een essay, niet echt fictie en niet echt poëtisch, maar ook weer wel. De film neemt een duik in de Franse koloniale geschiedenis van Noord-Afrika. In drie aktes zie je reconstructies, improvisaties en interviews van en met de inwoners van Algiers.

Zin gekregen in IFFR? Met je CJP-pas krijg je € 3,- korting op het filmprogramma. Geen idee waar je moet beginnen? Kom dan naar DECODED: Binge het beste van IFFR. Ons event op 27 januari waar je de beste films te zien krijgt van het festival, waaronder The Florida Project.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.