Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dingen die gelukkig voorbijgaan
30 JAN 2018 • Door Lika Verploegen • Beeld: Miley Cyrus - Wrecking Ball • Meer blogs over Theater

Dingen die gelukkig voorbijgaan

Het leven is prachtig, schitterend, wonderschoon en soms best wel ruk.

Een voorbeeld van iets wat het leven een stuk mooier maakt is De Dingen Die Voorbijgaan van Toneelgroep Amsterdam. Maar meer dan eens heb je momenten waarvan je het liefst wil dat ze zo snel mogelijk over zijn. Omdat het pijnlijk, ongemakkelijk of vreselijk saai is bijvoorbeeld. We stelden een lijstje samen met momenten die – godzijdank – gewoon voorbijgaan. 

-          Liefdesverdriet
Wanneer je opgerold in bed huilend naar ‘I Am Nothing Without You’ van Whitney Houston luistert, kun je niks anders dan smeken dat dit kl*tegevoel zo snel mogelijk over is.
-          Ongesteldheid
Deze is alleen voor de ladies. Al is een chagrijnige, chocolaschransende vriendin/moeder/zus/oma ook niet echt iets waar je vrolijk van wordt. Toch, heren?
-          De helse pijn als je je teen stoot
Eerlijk: dit voelt letterlijk alsof de wereld vergaat. Het is trouwens bewezen dat schelden pijn vermindert, dus weet wat je te doen staat als je weer eens tegen een tafelpoot loopt.
-          De roem van Famke Louise
Is dit nog steeds niet voorbij? Och meid, alstublieft stop.

Het houdt niet op, niet vanzelf.

-          Kater
Hoofdpijnsteken wanneer je in- en uitademt en opvliegers met naar bier meurend katerzweet. Als je ook nog eens kotsend boven de pot hangt heb je al helemaal de katerjackpot. Maar alsnog houd je je niet aan je voornemen om nooit meer te drinken.
-          Eerste etentje bij je schoonfamilie
Twee uur lang doen alsof alles op orde is in je leven en je ubersociale zelf zijn, is misschien wel het meest uitputtende dat er bestaat.
- Shape of you
Slechts 3.55 minuten, maar het voelt ein-de-loos.

-          In de rij staan bij de kassa
Even naar de supermarkt rennen, omdat je een pak melk bent vergeten. Om vervolgens achter een vrouw in de rij te staan die net haar weekboodschappen heeft gedaan.
-          Scriptie
Heb je ooit iemand horen zeggen: ‘Het schrijven van mijn scriptie was echt de tofste tijd van mijn leven! Geniet er nog maar van nu het kan.’ Nee, dat is dan ook precies ons punt.
-          Pubertijd
Puisten, ineens overal haar, vreetbuien, verliefdheid, allemaal ongemakkelijke dingen die met seks te maken hebben: het leven van een puber is niet makkelijk.
-          Wachten op eten
Nooit gaat de tijd langzamer dan wanneer je met een lege maag op de pizzakoerier wacht. Bezorgtijd twintig minuten? Wát een eeuwigheid.
-          Maandag
Koffie doet wonderen, maar niks verhelpt de maandag-misère volledig. Wat zijn we allemaal blij als we om vijf uur naar huis kunnen, om te eten, te slapen en de volgende dag weer precies hetzelfde te doen!
-          Presenteren
Met een bibberende stem vijftig medestudenten te woord staan? Mag ik vriendelijk bedanken.
-          File
We willen gewoon naar hui-uis!
-          Miley Cyrus’ wilde periode
Met een beetje rebelsheid is niks mis, maar toen ze naakt op een sloopkegel zat ging het toch echt wat te ver. Gelukkig heeft ze met haar album Malibu het licht weer gezien.

-          De Avonden van Gerard Reve
Het is dat het op de leeslijst stond, maar anders was je zeker niet door deze trage brei van woorden heen gekomen.
-          Sportschoolsessie
Met het oog op dat strakke, gespierde lichaam waar je van droomt is het nog nét vol te houden. Maar lollig vind je het zeker niet.
-          Eerste uur college
Als dit valt op de maandagochtend is het al helemaal janken geblazen.
-          De winter
Al beginnen we hier zo langzamerhand aan te twijfelen.

Hopelijk zorgt deze opsomming ervoor dat je de prachtige dingen in het leven wat meer gaat waarderen, zoals bijvoorbeeld De Dingen Die Voorbijgaan. Deze voorstelling is van 30 januari t/m 2 februari in Stadsschouwburg Amsterdam te zien. De 30e koop je twee kaarten voor de prijs van één en op de overige data ontvang je € 5,- CJP-korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.