Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Culturele powervrouwen
11 JAN 2018 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Muziek Film Lifestyle

Culturele powervrouwen

Deze vrouwen zijn zwaar de moeite waard om te checken en minstens zo cool als de Kanye West’s, Leonardo DiCaprio's en Damien Chazelle's van deze wereld.

Museum Jan Cunen staat t/m 11 februari in het teken van de powervrouw. Tijdens de expositie zie je uitsluitend zelfverzekerde, zelfstandige, positieve en succesvolle mensen met enkel X-chromosomen. Omdat we best vaker stil mogen staan bij de krachtige vrouwen in de wereld, zetten wij onze culturele powervrouwen op een rij. Deze vier chicks laten zien dat okselhaar, blote borsten en spandoeken geen vereiste meer zijn om een krachtige vrouw uit te stralen.

Maysaloun Hamoud

Maysaloun Hamoud maakte een film over Palestijnse vrouwen die drugs gebruiken, alcohol drinken en seks hebben. ‘Die vrouwen bestaan echt in mijn generatie', vertelt ze in een interview met CJP. Er wordt alleen niet over gepraat. Met mijn film wil ik het stereotype van de Palestijnse vrouw doorbreken en laten zien hoe het er écht aan toe gaat.’ De film Bar Bahar (In Between) leverde haar lovende recensies op, maar ook veel kritiek en doodsbedreigingen: de burgemeester van de conservatieve stad Umm al-Fahm riep zijn bevolking zelfs op tot een boycot. Nieuwsgierig naar Bar Bahar? De film draait nu in verschillende filmhuizen in Nederland en met je CJP-pas krijg je een lekkere korting. 

Maysaloun Hamoud © Zoë Heijke

Cardi B

Ook Cardi B verdient een plek in deze lijst. Ze is de tweede rapster die in Amerika in haar eentje een nummer-1-hit weet te scoren. (Lauryn Hill ging haar twintig jaar geleden voor met Doo Wop (That Thing)). Haar nummer Bodak Yellow is genomineerd voor twee Grammy’s en gaat over female power. Op een stuiterende beat rapt ze dat ze een boss is, dat niemand zo hard werkt als zij en dat haar outfit een godsvermogen heeft gekost. You go girl.

Bodak Yellow - Cardi B

Beyoncé

Ze is een diva, een koningin, een seksbom, een moeder, een echtgenote, een feminist, een zakenvrouw én de best verdienende vrouwelijke artiest. Er is geen vrouw die haar niet wil zijn. Daar dachten Stephanie en Stacyan, de makers van Don’t Worry, Be Yoncé hetzelfde over. Zij creëerden een cursus om powervrouw Beyoncé Giselle Knowles-Carter te worden. Nieuwsgierig? CJP’s Lika probeerde de cursus al even voor je uit.

Run The World - Beyoncé

Oprah Winfrey

De Golden Globes van dit jaar stond in het teken van #MeToo. Bijna iedereen ging in het zwart gekleed uit respect voor de slachtoffers van seksueel geweld en Oprah Winfrey zette een dijk van een speech neer. Voor wie ‘m nog niet heeft gezien: nu kijken. Wij verzekeren dat je na haar indrukwekkende woorden ‘Oprah for president’ met ons mee blèrt.

Oprah Winfrey @ Golden Globes 2018

Wie verdient er volgens jou nog meer een plek in de powervrouwenlijst? Laat het ons weten in de comments. Of leer jouw vrouwelijke helden kennen met een inspirerend concert, toffe expositie, indrukwekkende film of theaterstuk. Leuk feitje: met je CJP-pas krijg je korting! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.