Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 1
01 JAN 2018 • Door Lika Verploegen • Beeld: Bar Bahar • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 1

Mosh het nieuwe jaar in met 50HURTZ, laat je opvrolijken door Maartje & Kine of kom los van je vastgeroeste denkpatronen met Jesper Just. Onze Cultuurknallers!

Muziek

5 januari: FIBER X The Rest is Noise
Tijdens deze clubavond wordt technologie, film en lichtkunst samengevoegd tot een daverend spektakel. Twee Nederlandse premières en een wereldprimeur zullen het programma vullen. Welke dat zijn? Hieronder een kleine snippet.
Muziekgebouw, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

5 januari: 50 HURTZ & Delta Heavy present: Paradise Lost
De hardste clubnacht van Amsterdam geeft het podium aan Delta Heavy. Dit drum ’n bass-duo zal de Melkweg eens laten zien wat ze in hun mars hebben. Belangrijk: deze editie is alleen geschikt voor mensen die van plan zijn volledig los te gaan.
Melkweg, Amsterdam // € 17,60 met CJP // Meer info

Film

Januari: The Party
Dit zwart-wit-kunstwerk is geïnspireerd op de politieke onrust in Engeland, waardoor de bevolking steeds meer verdeelder werd. Het begint als een gezellige bijeenkomst, maar eindigt onverwachts in een akelig bloedbad.
FC Hyena, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Vanaf 3 januari: Bar Bahar
Deze film brengt een sterke Sex and the City-vibe met zich mee. Alleen speelt het verhaal zich niet af in het moderne New York, maar in het voor westerse begrippen strenge Tel Aviv. 
Filmtheater, Hilversum // € 2,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 4 januari: A Ciambra
Wanneer de vader en oudere broer van de veertienjarige Pio opgepakt worden, is het zijn taak om voor het gezin te zorgen. Hij vindt steun bij Ayiva, maar dat wordt absoluut niet gewaardeerd door Pio's familie.
Concordia, Enschede // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

4 januari: Vibrato! – Maartje & Kine
Als het interview in C Magazine je er nog niet van heeft overtuigd om naar Maartje & Kine te gaan, proberen we het hier nogmaals: de meiden behandelen serieuze vraagstukken (waarom kan liefde omslaan in haat?), maar vibreren het gehele optreden door naar allerlei soorten muziekstijlen. Zo start je megavrolijk het nieuwe jaar.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 15,- met CJP // Meer info

4 & 5 janauri: Opera Per Tutti
Op deze manier maak je kennis met de opera en zal je er ook nog wat van begrijpen. Zo toegankelijk was de opera nog nooit.
Nieuw Unicum, Zandvoort & Openlucht Museum, Arnhem // € 10,- met CJP // Meer info

4 januari: From Sammy With Love
Stanley Burleson en Freek Bartels brengen jou het levensverhaal van topentertainer Sammy Davis Jr. Dat leven ging helaas niet altijd over rozen: het was niet alleen vol met liefde en passie, Sammy kreeg ook te maken met racisme.
Parktheater, Eindhoven // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

5 & 6 januari: Winterparade
Heb je de Winterparade in Amsterdam gemist? No worries, in de eerste week van 2018 kun je dit winterse pareltje ook in Haarlem meemaken.
St. Bavokerk, Haarlem // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Expo

T/m 14 januari: Kijk Amsterdam 1700-1800
Deze expo toont Amsterdam in prachtige tekeningen. Vooral onwijs interessant als je een klein beetje bekend bent in Amsterdam, want veel plekken zijn nagenoeg onveranderd gebleven.
Stadsarchief, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

T/m 11 maart: Jesper Just
De foto’s van deze kunstenaar zetten je een spiegel voor. Jesper Just stelt jouw vooroordelen en vastgeroeste denkpatronen genadeloos aan de kaak. Wees voorbereid op een goed
potje zelfreflectie.
EYE, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Jesper Just, installation photo Palais de Tokyo, Paris (2015)

Lezen

1 januari: A River in Darkness: One Man’s Escape from North Korea
Masaji Ishikawa en zijn familie worden onder valse voorwaarden naar Noord-Korea gelokt. Eenmaal daar aangekomen wordt hun leven een ware nachtmerrie.
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.