Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Ramp-artiesten
21 DEC 2017 • Door Lika Verploegen • Beeld: walldevill.com • Meer blogs over Film

Ramp-artiesten

Het is jammer als je geen talent hebt. Maar je kan altijd nog bekend worden door gewoon heel erg slecht te zijn.

We kennen allemaal het verhaal van The Room. Voor de onwetende: dat is slechtste film allertijden. Daar is nu een film over gemaakt: The Disaster Artist, met James Franco in de hoofdrol. We kunnen oneindig lang spuien over de k*tkwaliteit van The Room, maar laten we het eens van een andere kant bekijken: hoe knap is het om zoveel succes te hebben met zo weinig? Niet heel knap, kunnen we je vertellen. Dat blijkt uit de zes voorbeelden hieronder, die minstens zo waardeloos en toch succesvol zijn:

1.       Harry Stephen Keeler
Als je weleens van hem hebt gehoord, is het hoogstwaarschijnlijk niet positief. De schrijver was volgens velen zo slecht, dat hij goed was. Zijn mysterie-novelles bevatten de meest absurde plots. Kort voorbeeld van een verhaallijn: een personage moet een jaar lang een afzichtelijke blauwe bril dragen, zodat hij uiteindelijk een geheim bericht te zien zal krijgen. Einde. Hoe hij hier een boek mee heeft kunnen vullen, is ons ook een raadsel.

2.       Twilight
Als Robert Pattinson zelfs spijt heeft van zijn deelname aan de film, dan moet het écht ruk zijn. Laten we zijn lieftallige tegenspeelster Kristen Stewart ook niet vergeten. Die meid heeft zo weinig gezichtsexpressies, dat het lijkt alsof de film alleen op haar gezicht is vastgelopen.

3.       Famke Louise
De beats van Vroom en Op Me Monnie zijn nog eens zo slecht nog niet. Logisch ook, die zijn gemaakt door Yung Felix en $HOOT2KILL. De tekst daarentegen is een lyrische ramp: ‘Ik ben op me monnie, waar is het the way. Maar mijn sannie is verraderlijk.’ Om over de culturele toe-eigening nog maar te zwijgen.

4.       Ed Wood
Als je de Gold Turkey Award voor Slechtste Regisseur Allertijden wint en daarmee uitgroeit tot een ware cultheld, vinden we het eigenlijk gewoon heel erg knap van je. Wanneer Tim Burton je ook nog eens interessant genoeg vindt voor een filmbiografie, zijn we al helemaal onder
de indruk.

5.       Christus van Borja
Toen Cecilia Giménez zag dat dit eeuwenoude kunstwerk wel een likje verf kon gebruiken, besloot ze het zelf te restaureren. Met het portret was niks mis – evenals de goede bedoelingen –, maar haar vrijwillige bijdrage zorgde niet bepaald voor een upgrade. Eén pluspunt: binnen een dag was het fresco wereldberoemd.

6.       Nickelback
Over smaak valt te twisten en we willen absoluut geen Nickelback-fans het harnas in jagen. Maar let's be real: bestaat er een band die nog meer wordt gehaat dan Nickelback? We durven te wedden dat ergens statistisch aan te tonen is dat Avril Lavigne's achterban met grote getalen is gekrompen sinds ze met Chad Kroeger is getrouwd.

Als je geïnteresseerd bent in het uitgebreide verhaal van The Room kun je The Disaster Artist vanaf 21 december in de bioscoop zien. Wees slim, ga je naar een bioscoop of filmhuis met CJP-korting!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.