Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Luisterlijst: dit hebben we gemist (deel 2)
28 DEC 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

Luisterlijst: dit hebben we gemist (deel 2)

In de laatste Luisterlijst van het jaar blikken we nog één keer terug. Deze pareltjes willen we je niet onthouden!

Ja, wij van CJP struinen 24/7 het wereldwijde web af op zoek naar toffe nieuwe muziek, maar af en toe glipt er eens een goede plaat of single door het net. Daarom presenteren we 8 albums die je alsnog keihard moet luisteren voor je de champagne ontkurkt.

Cherry Glazerr – Apocalipstick (album)

De award voor beste albumtitel van 2017 gaat naar Cherry Glazerr! Typisch: de Amerikaanse band rond Clementine Creevy is grappig en in your face. De nog maar 19-jarige Creevy is naast model ook een zeurende zangeres die onder je huid gaat zitten met catchy nineties rock en openhartige liedjes.

Molly Burch – Please Be Mine (album)

Angel Olsen blijft de koningin in het genre van rootsy folkrockparels, maar Molly Burch steekt haar naar de kroon op Please Be Mine. Met charmante ballades over een gebroken hart, maar ook slimme folkliedjes waar Burch grappig uit de hoek komt.

Lil Uzi Vert – Luv Is Rage 2 (album)

Push me to the edge / All my friends are dead’. Dat XO TOUR Llif3 van Lil Uzi Vert is geen vriendelijke meezinger, maar toch werd het een gigahit (en zong iedereen het alsnog keihard mee). Op Luv Is Rage 2 vind je nog meer van die hits: Lil Uzi Vert weet op de meest experimentele beats toch ongelofelijk melodieus te klinken.

Swimming Tapes – Soft Sea Blue (EP)

Een tintelfrisse EP met vier heerlijke gitaarliedjes: dat is echt al honderd keer gedaan, maar het blijft leuk dankzij Swimming Tapes. Deze Londense band weet het op de een of andere manier toch weer gloednieuw te laten klinken. Doet het vooral goed bij uit-het-raam-staarsessies en de zon op het Hollandse land.

Kamasi Washington – Harmony of Difference (EP)

Met The Epic trok hij drie uur uit voor een kosmisch jazzavontuur, maar op Harmony of Difference kan Kamasi Washington het met een halfuurtje af. De Amerikaanse saxofonist speelt warme, melodieuze jazz die ontroert en boeit.

Phoebe Bridgers – Stranger in the Alps (album)

Dit is zo’n plaat die bij iedere luisterbeurt nog beter wordt. Phoebe Bridgers zingt op Stranger in the Alps vanaf de eerste tonen recht je hart in en gaat daar niet meer weg. Ze houdt het klein met persoonlijke liedjes die nog lang blijven nazingen in je hoofd.

Nick Hakim – Green Twins (album)

Alsof D’Angelo een plaat van Unknown Mortal Orchestra heeft geproduceerd: zo klinkt Green Twins. Dit debuut van Nick Hakim zit barstensvol lo-fi grooves & tunes. Een pareltje dat over vijftig jaar vast wordt herontdekt door crate diggers.

Sudan Archives – Sudan Archives (EP)

Soedanese pop met viool? Mensen die al vies gaan kijken bij het woord ‘wereldmuziek’ mogen nu niet afhaken. Brittney Denise Parks bewijst als Sudan Archives dat je ook indieliefhebbers over de streep kunt trekken als je dicht bij je roots blijft.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.