Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 51
21 DEC 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Billie Eilish • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 51

De één-na-laatste week van het jaar: wie brengt er dan nog muziek uit? Nou, wij hebben genoeg nieuwe tunes gevonden! Geniet van Hef, Gerson en Sylvan Esso voor 2018 losbarst.

Kid de Blits – Champs Elysees (single)

Waar veel Nederlandse rappers tegenwoordig gemakzuchtig grijpen naar tropische pop met reggaeton of dancehall-invloeden, komt Kid de Blits ouderwets hard. De Schiedamse rapper was een tijdje van de radar maar slaat de deur wild open met Champs Elysees: onvervalste trap met veel brag ’n boast en een bas die keihard beukt. Kid de Blits rapt dat alles wat hij aan heeft nieuw is en hij binnenkort rappers signed. Heerlijke track.

LA Wise Man – All I Want For Christmas Is Rock & Roll (single)

Mariah Carey wil het liefst jou hebben voor Kerst; LA Priest kiest voor rock-‘n-roll. Speciaal voor de gelegenheid heeft Sam Dust zijn artiestennaam veranderd naar LA Wise Man. De track begint nog met jingle bells maar dan schudt Dust zijn elektrische gitaar los en krijgen we een steady rocker van een kersthit. Geen zoetsappigheid under the mistletoe, twinkelende lichtjes of romantisch haardvuur: all I want for Christmas is rock-‘n-roll!

Hef – Geit (album)

December kent een aantal wetmatigheden: je moet een ongemakkelijk gesprek voeren met je tante tijdens Kerst, met Sinterklaas wordt je misselijk van de chocoladepepernoten en somewhere along the way brengt Hef een surpriseplaat uit. De rapper uit Hoogvliet heeft inmiddels een mooie traditie met decembersurprises en met Geit is dat niet anders. Voor wie denkt dat Hef tegenwoordig op een kinderboerderij werkt: Geit slaat op de Engelse term GOAT, die gaat over het debat wie nu de Greatest Of All Time is. Hef zet graag de Nederlandse kroon op en waarom niet? Op Geit rapt hij zoals altijd ontspannen, verhalend en scherp. Hef is de geit!

Billie Eilish - &burn (feat. Vince Staples) (single)

Als we de BBC Sound of 2018-lijst moeten geloven, wordt Billie Eilish een hele grote. Ze is nog maar zestien, maar heeft nu al een dikke platendeal bij Interscope en een popgeluid met een interessant randje. Billie heeft goed geluisterd naar Lorde, zo hoor je in &burn. De beat is opgebouwd uit een brandende lont, pufjes, gehijg en een diepe bas. Wordt het kaarsje uitgeblazen of het vuur opgepookt? ‘I’ll sit and watch your car burn / With the fire you started in me’, zingt Billie in het refrein. Dat zegt alles. Deze brand zal in 2018 alleen nog maar groter worden.

Gerson – Luister (single)

We kennen hem als een uitbundige singer-songwriter met meer ideeën dan liedjes, maar op Luister krijgen we een andere Gerson Main te horen. De man met de eeuwige bontmuts (zou ‘ie dat nou nooit zat worden?) kiest eens niet voor een lollig liedje en houdt het klein. Luister bestaat alleen uit Gerson, een tokkelende gitaar en aanzwellende strijkers. Allemaal heel logisch als je wilt dat mensen eens écht luisteren: grijp hun aandacht met wat anders. Daar slaagt Gerson Main met Luister in.

Sylvan Esso – There Are Many Ways To Say I Love You (single)

Een onverwachte hit, dat is Sylvan Esso. Amelia Meath van Mountain Man en Nick Sanborn van Megafaun kwamen bij elkaar voor iets dat eerst op een zijprojectje leek. Maar hun elektronische pop met invloeden van techno en folk sloeg zo enorm aan dat er inmiddels twee platen zijn uitgekoemen en een hun wereldtour nog altijd gaande is. Als kerstcadeautje krijgen we There Are Many Ways To Say I Love You, een cover van Mister (Fred) Rogers. Als origineel een suikerzoet liedje, maar in de akoestische interpretatie van Meath en Sanborn klinkt het puur en eerlijk. 

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.