Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 50
14 DEC 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Charli XCX • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 50

Deze nieuwe hits zullen je jaarlijstje nog even grondig opschudden: we hebben muziek van Lily Allen, N.E.R.D. en Ronnie Flex voor je!

Lily Allen – Trigger Bang (feat. Giggs) (single)

Hangen met de cool gang zit er niet meer in voor Lily Allen. In haar nieuwe single Trigger Bang zingt ze na een afwezigheid van drie jaar over drugsverslaving en het leven als een beroemdheid. Ja, in haar jeugd ging ze al los en toen ze bekend werd trapte ze allerminst op de rem. ‘I would wake up next to strangers / Everyone knows what cocaine does’, zo zingt ze. Die tijd is geweest, het hangen met de cool gang is voorbij: die zorgen alleen maar voor problemen. Mooie openbaring van Allen en dan is Trigger Bang ook nog eens een heel goed subtiel popliedje met een vleugje hiphop.

HAEVN – Fortitude (single)

Toe maar: de jongens van HAEVN schreven deze nieuwe track speciaal voor de serie Riverdale. Het gaat het Nederlandse duo nog altijd goed af hun muziek te verkopen: eerder werd Finding Out More een grote hit nadat het in een Volvo-reclame terechtkwam. Het is goed te horen waarom HAEVN’s muziek zo geliefd is voor series en reclames: Fortitude is een melodieuze ballad met spanning en de juiste referenties. Je hoort de invloed van SOHN, Sam Smith en London Grammer duidelijk terug. Naast de Riverdale-track is dit ook de voorbode van een nieuw album, dus wij zijn benieuwd.

N.E.R.D. – No_One Ever Really Dies (album)

Wordt het nieuwe N.E.R.D. album een triomftocht of een bittere teleurstelling? Het kan alle kanten nog op als we Lemon en 1000 nog eens luisteren. Het zijn de enige twee nummers die we te horen hebben gekregen voordat Pharrell en Chad Hugo hun eerste plaat sinds 2010 droppen. Lemon is een schot in de roos: Rihanna ownt die track en de rammelbeat is on point. 1000 met Future is dan weer een miskleun: de rapper verzuipt in een kluwen van dissonante elektronica en Pharrell lijkt vanuit een spookhuis te zingen.

Ronnie Flex – Blijf Bij Mij (feat. Maan)

Een toetje van Ronnie! Na het succes van Rémi en singles als Energie en Is Dit Over dropt hij nog even een liedje met Maan. Die mag haar beste R&B-jas aantrekken en vertellen dat Ronnie voor altijd op haar kan bouwen. Hij rapt intussen over relatiestruggles en smeekt zijn vriendin om bij hem te blijven. De productie is zoals we gewend zijn van Is Dit Over: luchtig, tropisch, catchy. En dan zou er ook nog een trap-EP in de pijpleiding zitten…

Charli XCX – Pop 2 (mixtape)

‘Wat als ik muziek zou droppen met Mykki Blanco, Tove Lo, Carly Rae Jepsen, Caroline Polachek en meer artiesten?’ Zo maakte Charli XCX ons nieuwsgierig op social media de afgelopen week. Het was niet helemaal duidelijk waar ze precies op zinspeelde, maar het blijkt een hagelnieuwe mixtape te zijn met een keur aan popidolen op de gastenlijst. Op I Got It wordt de rode loper uitgerold voor Brooke Candy en CupcaKKe die nog even onderstrepen dat vrouwelijke MC’s in 2017 écht voet aan de grond gekregen hebben. Out Of My Head is dan weer een wat vriendelijkere poptrack met Tove Lo en Alma in de hoofdrol.

Rico & Sticks – Breng Het Samen (single)

Ze zijn niet te stoppen, die Rico & Sticks. Na de succesvolle nieuwe plaat IZM en een extra EP met bonusmateriaal maakt het duo nu de themesong voor 3FM Serious Request: Breng Het Samen. Zeer geschikte titel aangezien de liefdadigheidsactie dit jaar draait om het samenbrengen van verscheurde gezinnen. Over een strakke beat van Kubus dragen Rico & Sticks ons op zoveel mogelijk tijd door te brengen met familie & vrienden, ‘want voor je het weet is het voorbij’. Dat waren we toevallig net van plan voor Kerst!

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.