Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 49
07 DEC 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Hater • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 49

Sinterklaas is alweer uit het land, maar wij hebben nog wat cadeautjes voor je. Namelijk het best bewaarde muziekgeheim van het jaar, een ticket voor Happyland en een glas halfvolle melk. 

Belle and Sebastian – How To Solve Our Human Problems Part 1 (EP)

Hoe houd je het spannend als je al 20 jaar muziek maakt met dezelfde mensen? Belle and Sebastian besluit terug te grijpen op het verleden. De Schotse band heeft het plan de komende maanden drie EP’s op rij uit te brengen, net zoals ze dat in hun begindagen in 1996 deden. Enig verschil is dat je van de How To Solve Our Human Problems-serie één album kunt maken. We Were Beautiful is het eerste voorproefje van deel één en klinkt a-typisch voor het B&S-geluid: een kale beat en een dwalende synth geven weinig kleur aan de song. Tot het refrein aanbreekt en de achtergrondzang van Sarah Martin en trompet als vanouds klinken.

Leafs – Adventures (EP)

Gewoon elke dag naar school maar intussen ook tijd om twee EP’s in één jaar te droppen: Leafs is meer dan een groot talent. De 16-jarige rapper uit Almere brak dit jaar door met de Feals EP en is een droomhuwelijk aangegaan met producer Ramiks. De twee zijn altijd geweldig op elkaar ingespeeld en dat is een feest om naar te luisteren. Op Adventures serveert Ramiks speelse beats met opgevoerde blokfluiten en spit Leafs vrolijk bars. De kerstmuziek mag nog even in de koelkast zolang je dit op repeat kunt zetten.

Hater – Red Blinders (EP)

Het best bewaarde muziekgeheim van het jaar is Hater. Negeer alle jaarlijstjes waar deze Zweedse band niet in staat. Zomaar waren ze er ineens met You Tried: een debuut-EP/album om door een ringetje te halen. Negen melancholische gitaartracks met pit, een frisse bries en de prachtige stem van frontvrouw Caroline Landahl. Als toetje hebben ze nu ook nog een vier tracks tellende EP uitgebracht waarop ze met Blushing en Rest opnieuw in de roos schieten. Ga dit snel luisteren voordat ze volgend jaar doorbreken op Eurosonic Noorderslag!

Stippenlift – Halfvolle Melk (single)

Wat een wijsheid strooit Hugo van der Poel rond in deze nieuwe single als Stippenlift. Halfvolle Melk is een levensbespiegeling over deze fascinerende zuiveldrank én onze vleesetende maatschappij. ‘Halfvolle melk is de bron van het leven / De ene helft is goud, de andere helft is leegte’, zingt Stippenlift over een vrolijk synthpopbeat. Hij stelt bovendien kritische vragen als ‘Halfvolle melk, hoe is dat te meten?’ en voegt daar aan toe: ‘Ik had het ook geloofd als het vol zou heten’. Daar zitten wij nou ook precies mee. Wat voelt die Stippenlift de tijdsgeest weer aan.

I Am Aisha – Wha Gwaan (EP)

Ja, wij hebben net even gegoogeld wat Wha Gwaan moet betekenen. Het blijkt Jamaicaans patois te zijn voor ‘hoe is het?’ Nou, met I Am Aisha gaat het lekker. Zij brengt namelijk vrijdag een nieuwe EP uit. In Goed Genoeg rekent ze af met haar vriend. Of inmiddels haar ex, want ze is niet blij met hoe hij de vrijgezel uithangt in Marbella en alleen maar met anderen bezig is. Spanker levert een vette beat met een tropisch tintje en I Am Aisha laat horen waarom ze een vaste waarde is bij Top Notch.

Jacin Trill – rozeswoesh (single)

Oldschool-hiphopliefhebbers schudden vermoeid hun hoofd als Jacin Trill langskomt. Wij staan op de banken. De jonge rapper uit Hoorn heeft samen met producer 808milli (Emile Brussen)  een uniek geluid neergezet. Met kspreyopjebitch trokken ze al de aandacht en met de Happyland-tape branden de spotlights op Jacin en Emiel nóg feller. ‘Hoe klinkt het dan?’, hoor ik je vragen. Jacins refreintjes zijn mumblerap in optima forma, alsof hij bungelend boven een kinderwagen rapt. Emile maakt hazy speelgoedbeats die daar perfect bij aansluiten. Als je hier geen chocola van kunt maken: luister rozeswoesh.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.