Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Hollands Nieuwe
08 DEC 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Film

Hollands Nieuwe

Alles is Liefde, move over! We kunnen de tekst inmiddels feilloos nasynchroniseren, maar dat betekent niet dat we geen behoefte hebben aan wat nieuws.

We hebben overigens geen zin in een moeilijk plot of een onverwachte clou, maar gewoon een lekkere wegkijkfilm waar je stiekem ook om moet lachen. Waar je onbezorgd bij kan wegdromen, omdat het verhaal ook te begrijpen is als je even tien minuten bent uitgeschakeld. De Goede Tijden Slechte Tijden onder de films, zeg maar. Maar dan zonder de wallen van Nina of de zeikstem van Laura. CJP stelde een lijstje samen met vijf van dit soort films, waarmee jij even je hoofd op non-actief kan zetten. Alle films zijn óf dit jaar uitgebracht, óf binnenkort te zien in
de bios.

Gek van Geluk

Als je een liedjesschrijver bent, moet je natuurlijk wel genoeg inspiratie hebben. De liefde is misschien wel de rijkste inspiratiebron. Maar wat als je al zeventien jaar niks spannends hebt beleefd op liefdesgebied? Lena (Plien van Bennekom) heeft een onwijs writer's block en daarom besluit haar beste vriendin (Carly Wijs) een werkloze acteur (Matteo van der Grijn) in te huren. Deze acteur zorgt voor veel inspiratie, maar hoe verliefder Lena wordt, hoe pijnlijker de situatie. Gek van Geluk is net uit, dus check ‘m snel in één van de Pathé-bioscopen voor € 2,- minder.

Wat is een Nederlandse film zonder een Nederlandse titelsong? Mogelijk hadden BLØF en Nielson het even te druk dit jaar, maar gelukkig hebben we Nick & Simon nog.

Huisvrouwen Bestaan Niet

Gijsje (Eva van de Wijdeven) probeert met onwijs veel moeite zwanger te raken, maar door al het plannen verdwijnt de romantiek spontaan uit haar relatie. Haar zus Marjolein (Jelka van Houten) heeft vooral een grote mond over alle moeders die geen ‘échte baan’ hebben, totdat ze zelf ontslagen wordt en zich volledig op het huishouden stort. Dan blijkt ook nog eens dat hun ouderlijk huis verkocht moet worden, omdat hun zweverige moeder (Loes Luca) zich in de schulden heeft gewerkt. Alsof de zussen zelf niet genoeg aan hun hoofd hebben. Terwijl Marjolein met moeite haar hoofd boven water probeert te houden, is Gijsje van plan genoeg geld te gaan verdienen met een nieuwe opdracht op haar werk. Maar wanneer ze daarvoor moet samenwerken met de onwijs aantrekkelijke Dominique (Jim Bakkum), gooit dit roet in het eten. Huisvrouwen Bestaan Niet is vanaf 21 december te zien bij Pathé met € 2,- CJP-korting.

Nou, 'let the fun begin' zoals de Ladies of Soul zo lekker ad libben.

Weg van Jou

Workaholic Evi (Katja Herbers) leeft voor haar baan. Wanneer ze denkt dat ze overgeplaatst wordt naar Rio de Janeiro, kan ze haar geluk niet meer op. Groot is de teleurstelling dan ook wanneer haar baas haar vertelt dat ze naar Terneuzen moet. Ter-watte? Ja, dat dus. Alle vooroordelen die Evi heeft over het Zeeuwse land verdwijnen als sneeuw voor de zon, wanneer ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet. Maar in Rotterdam heeft ze ook nog haar vriend Lennaert (Lykele Muus). Voor wie besluit Evi te gaan? Weg van Jou is nog even te zien in Pathé, op verschillende locaties, mét € 2,- CJP-korting.

Oh Baby

Naast leuke liedjes zingen over zonnestralen en mannen die vreemdgaan, kan Thomas Acda ook nog eens regisseren. Oh Baby is daar het kersverse resultaat van. Liedjesschrijver Ruben (Gijs Naber) leeft een vrij zorgeloos leven, totdat zijn collega komt te overlijden. Op dat moment blijkt dat hij de vader is van haar acht maanden oude zoon Oscar. Best wel een shock dus. Logischerwijs wordt nu de zorg overgedragen aan Ruben, maar de tante van Oscar, Lucy (Hanna van Vliet), ziet dit niet zo zitten. Dan gebeurt hetgeen wat natuurlijk nie-mand zag aankomen: er begint iets te bloeien tussen Ruben en Lucy. Op dit moment draait Oh Baby nog in verschillende Pathé-bioscopen. Daar krijg je € 2,- CJP-korting.

Voor Elkaar Gemaakt

Felix (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) is de eeuwige single, maar heeft absoluut niks te klagen. Totdat hij na een onenightstand in het ziekenhuis belandt, omdat een fret in zijn piemel heeft gebeten (?). Wanneer Felix weer bij kennis komt, vertellen de dokters hem dat hij onvruchtbaar is. Door deze diagnose bekruipt hem ineens toch een sterke kinderwens. Ooit heeft Felix zijn sperma afgeleverd bij de spermabank en zijn broer weet te achterhalen aan wie dit gedoneerd is: TV-presentatrice Jip (Loes Haverkort). Felix wil kost wat kost een vader zijn voor het enige kind wat hij ooit zal hebben. Ongeacht of Jip (en haar vriend) het daar mee eens zijn. Voor Elkaar Gemaakt draait helaas niet meer in de bioscoop, maar hij is wel te zien bij Pathé Thuis.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.