Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dingen die ineens speciaal zijn met kerst
26 DEC 2017 • Door Lika Verploegen • Beeld: You Tube • Meer blogs over Lifestyle

Dingen die ineens speciaal zijn met kerst

Ongegeneerd eten, lelijke kersttruien dragen en janken om All You Need is Love. Tijdens kerst hoef je je nergens voor
te schamen.

Sinds de Amerikaanse kerstgekte zich als een epidemie door Nederland heeft verspreid, zijn er weinig mensen die zich er niet aan overgeven. Kerst is vreselijk gezellig, maar ook een bubbel waarin de lijn tussen normaal en abnormaal ineens splinterdun is. Het geeft ons het perfecte excuus om normale dingen ineens heel speciaal te maken. Über-cynist Lika wist dit zonder enige moeite uit te lichten:

1.       Brunch
Een brunch is een ontbijt en lunch samen. Wat studenten doen als ze rond één uur ‘s middags met een kegel van Jägermeister en goedkoop bier uit hun bed rollen. Met kerst noemen we zo’n laat katerontbijt ineens brunch, omdat je roomboter in de vorm van een kerstboom hebt en zelf croissantjes rolt. Poe poe, chique hoor.

2.       Gourmetten
Alles in een pan flikkeren en hopen dat er iets eetbaars uitkomt. Tenzij je Jamie Oliver heet, is dat wat we allemaal tijdens kerst doen. Dit doe je ook alleen maar om geen rekening te hoeven houden met de 'glutenintolerantie' (hence de aanhalingstekens) van tante Liesbeth.

3.       Met familie zijn
Eerlijk, wanneer was de laatste keer dat je geen smoes gebruikte om onder de verjaardag van je neef uit te komen? Met de feestdagen (lees: met genoeg wijn en cadeaus) vind je het ineens wel leuk om met de fam te zijn. Zolang je de iets-te-seksueel-getinte opmerkingen van oom Gerard maar weet te vermijden.

4.       Kerstkaarten versturen
PostNL heeft niet voor niks overwogen om te fuseren met Thuisbezorgd, want wie stuurt er in Godsnaam nog echte kaarten? Houd jezelf niet voor de gek, kerstkaarten dienen slechts als niet-virtuele likes waarmee je de deuken uit je beschadigde ego probeert te strijken. ‘Zie je nou wel dat ik er toe doe!’, fluister je tegen jezelf, terwijl je de ontvangen kerstkaarten als trofeeën aan een waslijn in de woonkamer hangt.

Wees gewoon lekker extra, doen de Kardashians ook altijd.

5.       Derde kerstdag
De laatste keer dat jij naar de kerk bent geweest kun je je vast niet meer herinneren. En nu wel de geboortedag van onze lieve Jezus gebruiken om een extra dag op de bank te hangen? Een klein biechtmoment zou niet misplaatst zijn.

6.       Lelijke kersttruien
De trui die oma voor je twintigste verjaardag had gebreid, ligt ergens weg te stoffen in de kast, maar in de afzichtelijke kersttrui van Primark met allerlei tierelantijntjes durf je je wel te vertonen. Hypocrisie ten top.

Prach-tig

7.       Kerstvoorbereidingen
We zouden van de kerst-stress kilo's afvallen, als we niet zo veel zouden snaaien. Er moeten cadeaus gekocht worden, kaarten verstuurd, hapjes gemaakt, en zo voorts. Met dit stressniveau in september had de bedrijfsarts je allang een cursus mindfullness voorgeschreven, maar in december noemen we het kerst-voorbereidingen.

8.       All You Need Is Love
Buiten de feestdagen om ben je helemáál niet zo’n emotioneel wrak. Romantiek is namelijk echt niks voor jou, maar Robert ten Brink hoeft maar één minuut zijn gezicht op televisie te laten zien en jij hebt al een halve kleenex-tissuedoos weg gesnotterd.

9.        Jezelf verwennen
Het heeft niet zoveel zin om hier omheen te draaien: kerst is gewoon een excuus om flink uit te dijen. Maar wat kan jou het verrotten, smul maar lekker van die kerstkransen. Als ze na 26 december maar op zijn.

10.       Kerstmuziek
Last Christmas is echt mijn favo kerst-nummer. Love Wham so much.’ Heel leuk voor je, maar ik denk dat George Michael niet echt baalt dat-ie al aan het hemelen is, als hij weet dat wij elk jaar zijn gejammer weer moeten aanhoren.

Gelukkig wordt na de kerst alles weer gewoon en geeft CJP nogsteeds korting op allemaal normale dingen. Check alle doodnormale CJP-kortingen hier

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.