Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
De magie van Home Alone
06 DEC 2017 • Door Zoë Heijke • Beeld: Home Alone (1990) • Meer blogs over Film

De magie van Home Alone

Waarom kiezen we toch ieder jaar massaal voor deze filmklassieker?

Het is december en de feestdagen komen eraan. Voor de meeste families een periode om met een overdosis kerstbrood voor de buis te ploffen en te kijken naar een achtjarig jongetje die alleen thuis is. Wij durven te wedden dat jij je ook schuldig maakt aan een Home Alone-filmmarathon tijdens de feestdagen, omdat:

…je droomt van Kerstmis zonder verplichtingen.
Je hebt helemaal geen zin in om naar de jaarlijkse familieruzies en moppen van ome Jan te luisteren. Het liefst plof je in een grote trui op de bank, maar Kerst in je uppie is eigenlijk not done. In ieder geval niet volgens moedertje lief. Dan maar kijken naar Kevin die wél alleen thuis is.

...je het verleden nodig hebt, om de toekomst te begrijpen.
Nieuwe films zijn op de een of andere manier gebouwd op de klassiekers. Bovendien hebben klassiekers het voordeel dat ze zich al bewezen hebben: je weet dus zeker dat Home Alone een goede film is, aangezien heel veel mensen dat vinden. 

…je een briljante boobytrap wil maken.
Ja, dat wil toch gewoon iedereen?

Iets met heel veel vuur en een heldhaftige explosie.

…de hele familie dan zo lekker z’n klep houdt.
Geen ongemakkelijke gesprekken of tantes die vragen naar je liefdesleven: 'Ben je nog steeds alleen? Op jouw leeftijd had ik al drie kinderen.' 

…‘dat jongetje uit Home Alone’ nu rond gaat op het internet om de risico’s van heroïnegebruik aan te geven.
Ieder jaar kijken we weer naar die lieve, kleine, schattige bengel, zoals we hem in onze herinneringen hebben opgeslagen. Terwijl Macaulay Culkin ergens aan het wegkwijnen is, terugdenkend aan betere tijden.

Dit gebeurt er met je als je alleen thuis bent gebleven tijdens Kerstmis.

...het soms lekker is om te weten wat er gaat gebeuren.
Je hebt even genoeg van die bizarre verhaallijnen van Stranger Things en wil nu gewoon gedachteloos naar het scherm staren, om vervolgens met een gelukzalig gevoel de kersttafel te betreden.

...Kerstmis je het recht geeft om de meest zoetsappige films te kijken, zonder daarover veroordeeld te worden.
Dus ja, je kijkt voor de 87653940ste keer Home Alone.

Wil je Home Alone dit jaar voor de 87653940ste keer zien, maar dan in de bioscoop? Dat kan! Van 9 tot en met 11 december draait ‘ie in Pathé. Met je CJP-pas krijg je € 2,- korting op je bioscoopticket.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.