Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De grootste Star Wars-fans op planeet aarde
06 DEC 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Film Expo

De grootste Star Wars-fans op planeet aarde

Heel cool dat jij alle Star Wars-films hebt gezien, maar je kunt nooit kunnen tippen aan deze die hard-fans. 

Heb jij laatst ook Star Wars: The Force Awakens negen keer achter elkaar gezien? Of thuis een nagemaakte C3-PO staan? Maak kennis met de grootste Star Wars-fans OOIT. 

The Force Awakens-bingesessie

Laten we dan maar aftrappen met de marathonman. Jim Barden uit Austin zag niet alleen Star Wars: The Force Awakens negen keer, maar worstelde zich succesvol door een SW-marathon van meer dan 30(!) uur. Dankzij een paar kopjes espresso, kauwgom en citroenpartjes onder zijn neus bleef hij wakker. Na een lange nacht slapen liet Barden weten de film best nog weleens te willen zien. Wauw. Wij gaan nu proberen de trailer negen keer achter elkaar te kijken. 

Overgegeven aan The Dark Side

Sommige mensen twijfelen niet als Darth Vader ze vraagt over te stappen naar the dark side. Bill McBride zegt in ieder geval volmondig 'ja'. De Amerikaan heeft de grootste Darth Vader-collectie ter wereld. Van Campbell-soepblikken met Vader erop tot een prototype van de eerste SW-film: McBride heeft het allemaal. De beste man blijkt daarnaast ook nog gewoon een leven te hebben. 

Een lekker kopje SIth-soep.

Een stukje Naboo in de garage

De grootste fans zijn niet altijd verzamelaars die maniakaal alles verzamelen wat de Star Wars-franchise te bieden heeft. Je kunt het ook gewoon zelf maken, zoals Ian Martin. Die maakt in zijn garage allerlei replica's en props uit de films na. En dan geen lullige spaceships, maar een perfect werkende versie van C-3PO. Toegegeven: dat is dope. 

Dit is toch een leuk speeltje om te hebben.

The things you do for Star Wars

Oké, je wilt best wat geld neertellen voor een mooi plekje in de bioscoop bij de premiere van The Last Jedi. Misschien heb je ook wel eens fiks wat euro's uitgegeven aan een Star Wars-poster of ander geinig hebbeding. De Britse Jason Buxton tilt dat even naar een ander niveau: hij gaat verhuizen omdat hij zijn SW-collectie niet meer kwijt kan in zijn appartement. Want hij heeft maar 20.000 Star Wars-spullen en daar zitten nog maar maar een paar prullaria van The Force Awakens bij! 

Het hoogtepunt van de Baxton-collectie: een werkende R2-D2.

Naar Tunesïe voor Luke

Verreweg het meest bizarre fanfeitje is de reis van Mark Dermul naar Tunesië. Het dorp waar Luke Skywalker woont op Tatooine staat eigenlijk in Tunesië: daar werd de set destijds gebouwd. Dermul ging op vakantie naar Tunesië om het legendarische Star Wars-dorp te aanschouwen, maar werd nogal teleurgesteld. Het dorp was in niet al te beste staat en daarom besloot hij na zijn vakantie met vrienden terug te vliegen naar Tunesië om het dorp te herbouwen. In een week lag het mooiste dorp van Tatooine er weer piekfijn bij. 

Dit is waarschijnlijk voordat Dermul en zijn vrienden los gingen met klussen.

Je hoeft niet zo'n bizar grote fan te zijn om te genieten van Star Wars Identities: The Exhibition. Check allerlei toffe pakken en props uit de film in Cinemec Utrecht met € 2,- CJP-korting! Bovendien krijg je korting bij heel veel bioscopen waar The Last Jedi binnenkort te zien is. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.