Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 52
25 DEC 2017 • Door Lika Verploegen • Beeld: Molly's Game • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 52

Vul de kerstvakantie met het Groot Kerstcircus Den Haag, DON'T WORRY, BE YONCÉ, The Black Marble Selection en nog veel meer. Onze Cultuurknallers!

Muziek

29 december: Tante Joke Karaoke Band
Als je niet kunt wachten op Oud en Nieuw, kun je alvast warmlopen met de Tante Joke Karaoke band. Met genoeg biertjes achter de kiezen zijn we plots allemaal podiumbeesten.
Melkweg, Amsterdam // € 8,50 met CJP // Meer info

28 december: The Black Marble Selection
Luisteren naar The Black Marble Selection is alsof je in een tijdmachine stapt en in de jaren zestig uitstapt. De jongens speelden na drie maanden repeteren al hun eerste show, echte natuurtalenten dus.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

29 december: Palmtra
Het indiepop-duo Palmsy en de rockband Mantra slaan hun handen ineen om het Patronaat af te breken. Hier hebben ze gewoon toestemming voor gekregen hoor, dus wees gerust.
Patronaat, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Vanaf 28 december: The Long Season
Voor zijn nieuwe kindje The Long Season woonde Leonard Retel Helmrich anderhalf jaar bij Syrische families in een Libanees tentenkamp. Door zijn Single Shot Cinema-stijl voelt het bijna alsof je deel uitmaakt van het leven van zijn hoofdpersonen.
Rialto, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Vanaf 27 december: Jane
De maker van o.a. Cobain: Montage of Heck kreeg deze bijzondere opdracht toegewezen. Philip Glass was de gelukkige die de muziek mocht componeren. Het resultaat? Een romantische documentaire over alles wat er achter de wereldberoemde biologe Jane Goodall schuilt.
LAB111, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Vanaf 26 december: Molly’s Game
Wanneer Molly Bloom geen carrière weet te maken als skiester, gooit ze het over een andere boeg: ze gaat haar eigen pokertoernooien organiseren. Een million dollar-idee. Hadden wij het maar bedacht.
LUX, Nijmegen // € 3,- CJP-korting // Meer info

Theater

T/m 30 december: DON’T WORRY, BE YONCÉ
Ze is seksbom, feminist, moeder en zakenvrouw tegelijk: menig vrouw droomt ervan Beyoncé te zijn. Jij ook? Volg dan de cursus DON’T WORRY, BE YONCÉ en onderga de transformatie.
Bellevue Theater, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

T/m 30 decembr: West Side Story
Verplaats Romeo en Julia naar New York en voeg daar een mix van jazz en Latijn-Amerikaanse muziek aan toe, et voilà: dit is West Side Story. Minstens zo romantisch, maar zeker swingender.
World Forum, Den Haag // 50% CJP-korting // Meer info

Festival

T/m 7 januari: Groot Kerstcircus Den Haag
Dit is geen gewoon circus: het is een spektakel met bijzondere comedyacts, overweldigende acrobatiek en de nieuwste special effects. Iets wat je absoluut niet mag missen.
Malieveld, Den Haag // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Expo

T/m 14 januari: Stephanie Moshammer
In haar werk toont Stephanie Moshammer de twee gezichten van het Haïtiaanse eiland Île à Vache: het ene bevat de yddillische, zonovergroten stranden, de andere toont de vervuiling die de stad langzaam verwoest.
FOAM, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Lezen

December: What Remains True – Janis Thomas
De Davenports lijken een happy family, maar alles is veranderd sinds vijf jaar oude Jonah is vermoord. Iedereen probeert op zijn eigen manier het verdriet een plek te geven, want niemand weet precies hoe het moet.
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

December: Stone Baby – Michelle Sacks
Deze bundel bevat verhalen over mensen die op de verkeerde plek zijn, in het verkeerde lichaam zitten of misschien wel het verkeerde leven leiden. De plots verschillen volledig van elkaar, maar elk bevat onverwachte onthullingen.
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.