Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 51
18 DEC 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen Lifestyle

CJP's Cultuurknallers 51

Zie Mister and Mississippi voor de állerlaatste keer, bekijk de buitenbeentjes van de kunstwereld of struin de Amsterdamsche Kerstmarkt af. Onze Cultuurknallers!

Muziek

23 december: LUWTEN
Tessa Douwstra schrijft muziek die zich sterk maakt voor de verlegen mens. Haar liedjes zijn integer, maar toch beeldend. Als je je toevallig ook afvraagt hoe deze liedjes tot stand komen: lees hier ons interview met LUWTEN herself.
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

23 december: Mars Williams presents ‘An Ayler Xmas’
Kerstmuziek is ons allemaal bekend, maar niet iedereen kent het in de stijl van de overleden saxofonist Albert Ayler. Mars Williams begeleidt dit muzikale feestje en doet het geheel in de stijl van deze fantastische muzikant.
Bimhuis, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

21 december: Mister and Mississippi
Het is misschien wel de laatste keer dat je de psychedelische droompop-liedjes van Mister and Mississippi live kan horen, want ze gaan stoppen. Dus grijp nu je kans!
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

21 december: The Disaster Artist
Soms ben je gewoon zó slecht, dat het weer goed is. In The Disaster Artist speelt James Franco Tommy Wiseau: de maker van de slechtste film allertijden.
Pathé, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 21 december: Wonder Weel
Vier personages worden op de voet gevolgd: Ginny, de labiele ex-actrice; haar echtgenoot Humpty; de woest aantrekkelijke badmeester Mickey en Carolina, Humpty’s dochter die gezocht wordt door een groep gangsters. Dat belooft niet veel goeds.
Cinema Oostereiland, Hoorn // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

22 & 23 december: Innenschau
De angstaanjagende thriller van Jakop Ahlblom - met muziek van Alamo Race Track, maar zonder woorden - is er een die je absoluut gezien moet hebben.
Het Nationale Theater, Den Haag // € 17,50 CJP-korting // Meer info

20 december: Oud & Nieuws Show
Het is weer de tijd van de jaarlijstjes. Of beter gezegd: we worden ermee doodgegooid. Gelukkig doet de Ouds & Nieuws Show het net even anders, want met sketches, columns en liedjes is een jaaroverzicht ineens veel minder oubollig.
Toneelschuur, Haarlem // € 4,- CJP-korting // Meer info

Festival

21 december t/m 6 januari: Winterparade
Jaahaa, wij vinden het ook koud. Maar focus op het positieve: de Winterparade komt eraan. Met dans, toneel, muziek en – niet te vergeten – heerlijk eten.
Zuiderkerk, Amsterdam & St. Bavokerk, Haarlem // € 7,50 CJP-korting // Meer info

23 december: Valhalla Festival
Het is magisch, het is winters en het heeft een dikke line-up: Valhalla Festival is het perfecte excuus om tijdens kerst nogsteeds brak te zijn.
RAI, Amsterdam // € 35,- met CJP // Meer info

Expo

T/m 28 mei: Nieuwe Meesters
Mainstream is saai, dat zien we al genoeg. Daarom besteedt Sander Troelstra aandacht aan de kunstenaars die nét een beetje anders zijn.
Outsiders Art Museum, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Doorlopend: Heden van het Slavernijverleden
Sinds 1863 is slavernij in Nederland officieel niet meer toegestaan. Maar dit betekent niet dat dit verschrikkelijk stukje geschiedenis daarmee is afgerond. Het slavernijverleden heeft zijn sporen achterlaten en dat mogen we zeker niet vergeten.
Tropenmuseum, Amsterdam // € 8,- CJP-korting // Meer info

Lezen

Vanaf december: A Gentleman in Moscow – Amor Towles
Alexander Rostov leeft een luxe leven, totdat hij veroordeeld wordt tot huisarrest. Vanaf nu woont hij op een klein zolderkamertje van een hotel en dat terwijl Rusland rumoerige
tijden beleeft.
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Lifestyle

22 & 23 december: Amsterdamsche Kerstmarkt
Deze megagezellige kerstmarkt kun je onmogelijk missen. Al gebruik je het slechts als excuus om ongelimiteerde hoeveelheden warme chocomelk en glühwein naar binnen te werken.
Kromhouthal, Amsterdam // Tot € 2,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.