Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 50
11 DEC 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 50

Aanschouw schilderijen van lelijke vrouwen, getekende figuren op straat en films over alle soorten liefde. Onze Cultuurknallers!

Muziek

15 december: Nederlandse Bachvereniging - Weihnachts-Oratorium
Hoewel de Christmas-lijst van Spotify waarschijnlijk iets anders beweert, is het toch echt zo dat Bach de mooiste kerstmuziek ooit maakte. Geniet van opzwepende koren en ontroerende aria’s in het mooiste poppodium van Utrecht.
TivoliVredenburg, Utrecht // € 31,- met CJP // Meer info

15 december: Weval
Onder welk genre ze vallen is voor hen even onduidelijk als voor ons. Wel is het glashelder dat je deze extatische, dromerige liedjes niet mag missen.
Paard, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

16 december: Moviezone Talent Day
Je geniet niet alleen een hele zaterdag van filmisch vermaak, er valt ook nog wat te leren. Met verschillende workshops en masterclasses word jij misschien wel de nieuwe
Sunny Bergman.
EYE, Amsterdam // € 2,50  CJP-korting // Meer info

Vanaf 13 december: K3 Love Cruise
Mogelijk geeft de nieuwe K3-formatie je een ‘net-niet’-gevoel, maar wij moeten toegeven dat de meiden het hartstikke goed doen. En wij kunnen het weten, want we waren op de persdag. Hoe we daar terecht kwamen? Lees het hier.
Pathé, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 13 december: Star Wars: The Last Jedi
Waarom je deze film moet gaan zien? Nou, gewoon, omdat we er zo lang op gewacht hebben! Het is overigens ook de laatste film waar Carrie Fisher in gespeeld heeft voordat ze overleed.
Kinepolis, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

12 t/m 21 december: Fiddler on the Roof
Ruut Weissman maakte van deze musicalklassieker een modernere versie, met niemand minder dan Thomas Acda in de hoofdrol. Een musical vol verdriet, maar ook met veel humor. Wat we verwachten we ook anders van Thomas?
DeLaMar, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

16 & 17 december: Hotel Resort De Stille Kracht
Het koloniale tijdperk mag dan al wel een tijdje voorbij zijn, het heeft ongetwijfeld zijn sporen nagelaten. Hoe gaan we om met de overblijfselen? STA! maakt de thematiek opnieuw bespreekbaar met een hedendaagse bewerking van één van de bekendste boeken van Couperus: De Stille Kracht.
Stadsschouwburg, Amsterdam // € 10,50 met CJP // Meer info

Festival

11 december: International Queer & Migrant Film Festival
Wat zijn we blij dat dit festival er is. Niet om de goede films – nou ja, ook wel een beetje natuurlijk – maar omdat het zo mega belangrijk is dat je mag houden van wie je wil houden en dat je mag zijn wie je wil zijn.
Toneelschuur, Haarlem // € 2,- CJP-korting // Meer info

Min Homosyster (My Gay Sister), te zien op het festival

Expo

T/m 18 maart: De Wereld van Pyke Koch
Lelijke vrouwen, kermissen, achterbuurten, prostituees en een urinoir, dat is het werk van Pyke Koch samengevat. Koch schilderde dingen ‘die mogelijk waren, maar niet waarschijnlijk’, zoals hij het zelf zo raak verwoordde.
Centraal Museum, Utrecht // € 7,50 CJP-korting // Meer info

16 december t/m 4 maart: Jeroen Oerlemans
Boes Hogewind, de vrouw van de overleden Jeroen Oerlemans, stelde deze expo samen. De foto’s van Jeroen zuigen je mee in een wereld van onrecht, pijn en oorlog. Zo lelijk als de werkelijkheid is, zo mooi zijn zijn foto’s.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 16 december: De Collectie – Stedelijk Base
Dat het Stedelijk Museum veel hoogtepunten heeft gehad, dat weten we. Maar dat het er zó veel zouden zijn, hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Check ze alle zevenhonderd (!).
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Lezen

12 december: Cartoon Bombing: Where Street Art Meets Sketch Art
Duik in de wereld van Troqman, waar getekende figuren tot leven komen. Troqman was de eerste die schetskunst en streetart combineerde. Met deze kunstvorm brengt hij tekening voor tekening, magie in de echte wereld.
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.