Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 49
04 DEC 2017 • Door Lika Verploegen • Beeld: For The Time Being • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 49

Word een klassieke muziek-freak, laat de tijd stilstaan of waan je in een sprookjeswereld. Onze Cultuurknallers!

Muziek

9 december: Vondel Klassiek
Quatuor pour la fin de temps van Olivier Messiaen: misschien zegt dat je nog niet zo veel. Maar na de komende editie van Vondel Klassiek weet je alles over dit klassieke muziekstuk.
Én over bier.
VondelCS, Amsterdam // Gratis met CJP // Meer info

7 december: Pllek Live Stage
Yes! Het is weer de derde donderdag van de maand en dat betekent een nieuwe Pllek Live Stage. Hier wordt elektronica met niet-westerse muziekacts gecombineerd. Deze keer een live optreden van Awa (hiphop) en Ginton (trap) en een dj-set van Daladala.
Pllek, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

AWA

Film

Vanaf 7 december: Gek van Geluk
Als liedjesschrijver moet je wel genoeg inspiratie hebben, maar Lena heeft vreselijk last van een writersblock. Totdat haar beste vriendin een werkloze acteur inhuurt, zodat Lena's leven weer wat meer pit krijgt.
Pathé, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 6 december: Final Portrait
Kunstliefhebber James Lord volgt de eigenaardige kunstenaar Alberto Giacometti in Parijs tijdens het maken van zijn laatste portret. Volgens de kunstenaar zou het een paar uur duren, alleen dit loopt uit en Lord mist zijn vlucht. Tsja, dan moet hij maar langer blijven.
Filmtheater, Hilversum // € 1,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 7 december: Thelma
Iemand die buitenaardse krachten bezit is doodeng. Iemand die niet weet dat ze die krachten bezit, is nog véél enger. Deze heftige thriller is overigens ingezonden voor de Oscar voor de buitenlandse film. Na alleen maar de trailer gezien te hebben, snap je al waarom. 
Cinema Oostereiland, Hoorn // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

T/m 31 januari: F*ck The Police
Net een leuke scooter gekocht van je zuurverdiende centen. Word je aangehouden door de politie, omdat het er ‘toch een beetje verdacht uit ziet’. Belachelijk! Maar etnisch profileren gebeurt echt. Met het toneelstuk van Raymi Sambo en Theatergroep VIG kan ook jij er niet meer omheen.
Verschillende theaters // Tot € 5,- CJP-korting // Meer info

Tot 16 december: For The Time Being
Schweigman& snoert zichzelf de mond en laat Slagwerk Den Haag het dialoog voeren, met muziek. Even zal de tijd stilstaan en kan je zijn wie je wil zijn. Wát een rust.
Theater De Paardenkathedraal,  Utrecht // € 15,- CJP-korting // Meer info

T/m 26 januari: Achter Het Huis
Ilja Leonard Pfeiffer gaat met zijn toneelbewerking van Het Achterhuis dieper in op het meisje achter de kast. Wat doet het met je als je ondergedoken zit? Met een cast waar je u tegen zegt: Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel, Raymonde de Kuyper en Anne van der Burg (met Anne hadden we ook een gesprekje voor C. Magazine).
Koninklijke Schouwburg, Den Haag // € 20,- met CJP // Meer info

Expo

T/m 7 februari: The Following is a True Story – Romain Maider
Hoe weten we wat waar is, als alles te bewerken valt? Een leugentje hier, een beetje photoshop daar. Romain Maider laat met zijn foto’s zien hoe we steeds makkelijker in onzin geloven.
FOAM, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

T/m 7 januari: Matthijs Maris
Kijken naar een schilderij van Mathijs Maris is bijna alsof je in een sprookje leeft: bijzondere landschappen en vervaagde beelden maken een wonderwereld. De ideale manier om even aan de echte wereld te ontsnappen.
Rijksmuseum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

T/m 25 februari: Prix de Rome Beeldende Kunst 2017
Je zal ‘m maar winnen: de Prix de Rome, de Grammy van de kunstwereld in Nederland. We vinden het dan ook helemaal top dat het nieuwe werk van de vier genomineerden nu in Kunsthal te zien is!
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Lezen

7 december: Vondel College: Podcast
Geef het maar eerlijk toe, ook jij vindt het lekker om gesprekken van andere mensen af te luisteren. Een beetje asociaal, dat moeten we wel toegeven, maar er is iets op bedacht: podcasts. Leer er alles over tijdens het Vondel College.
VondelCS, Amsterdam // Gratis met CJP // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.