Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zo overleef je IDFA 2017
13 NOV 2017 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Film

Zo overleef je IDFA 2017

Het IDFA programma, met ruim driehonderd documentaires, is om duizelig van te worden. CJP schept orde in de chaos met IDFA in één dag.

Een goede voorbereiding is in het geval van IDFA het halve werk. Maar dat wist je al, anders zat je dit artikel nu niet te lezen. Bespaar de stress en laat CJP de documentaires uitkiezen. Ben je verzekerd van een goede selectie op zaterdag 25 november. Het enige wat jij hoeft te doen is een kaartje kopen voor IDFA in één dag én deze survivaltips lezen. 

Tip 1: Goede nachtrust

Een belangrijke regel voor IDFA: pak genoeg slaap. Daarom is het zo fijn dat de eerste documentaire van IDFA in één dag pas om 10.30 uur in EYE begint. Hoef je geen feestje of clubavond te skippen. Want ja, die zijn ook gewoon heel belangrijk.

Tip 2: Opgeladen telefoon

Een volle batterij is prettig. Ten eerste kun je dan gemakkelijk je e-ticket scannen bij binnenkomst. Lees: geen geklooi met printers die je eigenlijk niet in huis hebt. En je hebt een routeplanning naar EYE bij de hand.

Tip 3: Laat je verrassen

Wij begrijpen best dat jij, als overwerkte twintiger, geen tijd hebt om het gigantische programma van IDFA door te spitten. Daarom selecteerden wij de grappigste en interessantste documentaires die je in één dag kunt bekijken. Op het programma staat:

The Last Honey Hunter
De honing uit de Hongu Vallei in Nepal bezit over geneeskrachtige en geestverruimende ingrediënten. Er is alleen één nadeel: in sommige gevallen word je er doodziek van, raak je verlamd of leidt het zelfs tot de dood. Regisseur Ben Knight volgt drie Nepalese honingjagers en zorgt voor een magisch inkijkje in hun leven.

Over the Limit
Als ritmisch gymnaste maakt de 20-jarige Rita zich klaar om voor Rusland mee te doen aan de Olympische Spelen in Brazilië. De trainingen zijn zwaar, vooral mentaal. ‘Jij bent geen mens, jij bent een topsporter’, krijgt ze dagelijks van haar twee coaches te horen. Haar wanhoop, pijn en druk waaronder ze leeft is voelbaar.

Strike Team
De korte documentaire vertelt het waargebeurde verhaal uit 1985 over hoe een televisiezender, een groep cheerleaders, een showmaster een groep voortvluchtige criminelen in de kraag grepen.

Recruiting for Jihad
Filmmakers Ulrik Imtiaz Rolfsen en Adel Khan Farooq komen in contact met de Noorse moslimextremist en jihadronselaar Ubaydullah Hussain. Drie jaar lang volgen zij hem op de voet. Ze zijn aanwezig bij bijeenkomsten van moslimbroeders en gaan mee de straat op, waar Hussain probeert om jongeren enthousiast te maken voor het jihadisme. Af en toe gaat Farooq in discussie met zijn hoofdpersoon, vooral wanneer Hussain zijn goedkeuring uitspreekt over de gruwelijke aanslagen elders in Europa.

The Ugliest Car
In een 51-jarige Wartburg, die is uitgeroepen tot de lelijkste auto in Polen, maakt Bogdan Rozycki samen met zijn 94-jarige moeder Kazimiera vele tochten. Een daarvan is een reis naar het verleden. Dwars door de geestige observaties van het dagelijks bestaan van moeder en zoon, schemert de oorlog die zoveel levens heeft getekend. Ook dat van Kazimiera, die als jonge vrouw in een Duits nazikamp moest werken. 

Tip 4: Voedsel

Eten tijdens IDFA in één dag moet snel, je wilt immers het hele programma zien. Je kunt natuurlijk heel gemakkelijk een kroket uit de muur trekken, maar dan houd je die zeven uur niet vol. Beter pak je een voedzame lunch in het restaurant van EYE of bereid je de dag ervoor je eigen voedselpakket samen. Houd wel nog een plekje vrij in je maag voor bier en bitterballen, die om klokslag 17.00 uur worden geserveerd.

Tip 5: Kleding

Draag een gemakkelijke broek. Zo een waar je af en toe een kwartier lang mee over straat kunt, maar ook een aantal uur in kunt zitten zonder dat hij op je blaas drukt.

Tip 6: Overlevingspakket

Kom op tijd, want de eerste honderd bezoekers krijgen een goodiebag mee en die is deze keer wel heel erg goed gevuld. We kunnen alvast verklappen dat ‘ie niet alleen over goodies van CJP beschikt. Ook Pllek, Entree (Concertgebouw), MovieZone en Moco hebben er fijne cadeautjes in gestopt.

Zet 25 november in je agenda en scoor een kaartje voor IDFA in één dag voor maar liefst € 18,50 voor CJP'ers. Je pasloze vrienden kunnen voor € 26,- mee óf zij schaffen de combideal aan: een kaartje voor IDFA in één dag én een CJP-pas voor € 28,50. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.