Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 48
30 NOV 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Brockhampton • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 48

Vlak voor Sinterklaas krijg jij al vast cadeaus: heel veel nieuwe muziek. Geniet van de terugkeer van De Jeugd, een wonderschoon liedje van I Am Oak en een nieuwe plaat van Miguel.

Hansie – De Belofte (album)

Eerst heette hij Hans Grants, nu gaat hij door het leven als Hansie. Geweldige artiestennaam toch? Hansie – echte naam Navarre Novian Norah - draait al een tijdje mee bij het hiphoplabel Van Klasse, waar onder andere Josylvio en Esko ook hun thuis hebben. De Belofte is zijn debuut en de gastenlijst is gelijk vol: onder andere Hef, Kempi, Josylvio, Jonna Fraser en Bokoesam zijn te horen. Op tracks als C’est La Vie en Non-Stop hoor je wat Hansie allemaal in huis heeft: hij rapt even makkelijk als dat hij zingt en heeft een warme stem.

Brockhampton – Saturation III (album)

Ze noemen zichzelf een boyband en zijn met z’n vijftienen: Brockhampton. Dit hiphopcollectief uit Los Angeles brak dit jaar door met de Saturation-trilogie. Op de schaal van boyband scoren ze in ieder geval hoge punten qua diversiteit – gay, hetero, wit, zwart – maar muzikaal liggen ze mijlenver van The Backstreet Boys en NSYNC af. Ze zijn hier ook om een nieuwe betekenis te geven aan het begrip ‘boyband’: op Saturation III hebben ze meer swagger dan ooit en rappen ze razendsnel over producties die aan Odd Future en N.E.R.D. doen denken.

De Jeugd van Tegenwoordig – Gemist (single)

Daar zijn ze weer! Aan de vooravond van een nieuwe clubtour dropt De Jeugd van Tegenwoordig een nieuwe single. Faberyayo, Vjeze Fur en Willie Wartaal waren de afgelopen jaren drukker met een musical, televisie en schrijven, maar nu is het weer tijd voor muziek. En ze hebben ons gemist hoor. ‘Geile beer, geile flikker / ouwe pik, ouwe pik / ik heb je gemist.’ Vjeze rapt over een vriend waar hij eigenlijk wel genoeg van heeft terwijl Willie een drugstrip uiteenzet. Bas Bron krijgt meer ruimte dan ooit en zet een manische beat neer. ‘Steek die hele stad in de fik!,’ aldus Faberyayo.

I Am Oak – Field Studies (single)

Dit liedje van I Am Oak is niet als een bliksemschicht bij heldere hemel – daar is Thijs Kuijken te bescheiden voor – maar misschien wel als een voetballer die op een regenachtige zaterdagmiddag achterloos in de kruising ziet. Nieuw materiaal van I Am Oak zagen we niet aankomen en zeker niet zo’n wonderschoon liedje. Het is kort, maar weemoedig en mooi gearrangeerd. Een vervroegd Sinterklaas-cadeautje.

Miguel – War & Leisure (album)

Noem iemand met meer sex appeal dan Miguel. Ik wacht wel. Dat gaat je dus niet lukken. Check alleen al die albumcover van zijn vorige plaat Wildheart: daar slaat letterlijk en figuurlijk de stoom vanaf. Miguel zingt altijd charmant, verleidelijk en boterzacht, als een jonge Prince met een afgetraind lichaam. Op War & Leisure snoept hij van verschillende walletjes. Come Through And Chill past zo in de Stones Throw-catalogus terwijl Sky Walker met Travis Scott een gladgestreken hiphoptrack is.

Janne Schra – Paris Syndrome (single)

De tijd dat Room Eleven übervrolijke liedjes zong lijkt nog maar net achter ons te liggen,  maar niets is minder waar. Tien jaar geleden was Janne Schra nog frontvrouw van die band. In de afgelopen jaren is ze langzaamaan getransformeerd in een singer-songwriter à la Laura Marling, met absoluut nog vrolijk, maar soms ook stemmige liedjes. Paris Syndrome valt in die laatste categorie. Schra zingt dat alles wat ze ook deed niet goed genoeg was (gaat dit over haar break-up met De Staat-frontman Torre Florim) terwijl een dwarsfluit klinkt.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.