Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 46
16 NOV 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Marlon Williams • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 46

Is het te vroeg voor de eerste kerstplaat? Wat ons betreft niet! Je vindt hagelnieuwe kerstmuziek in deze Luisterlijst, met verder een 15-jarige rapper en een postume release.

Marlon Williams – Nobody Gets What They Want Anymore (feat. Aldous Harding) (single)

Een match made in heaven, dit duet tussen Marlon Williams en Aldous Harding. Allebei hebben ze een monumentale, gedragen stem waar iets triests lijkt achter te schuilen. Op Nobody Gets What They Want Anymore – een voorproefje van Williams’ nieuwe album – kleuren hun stemmen prachtig bij elkaar. Harding schuift voor deze samenwerking meer op naar Williams’ domein van country en folk en zo krijg je een trage ballad die nog veel langer dan vijf minuten had mogen duren.

Nambyar – Through The Light (EP)

Gaan er belletjes rinkelen bij de naam Nambyar? Een kenner van BN’ers zal direct ‘Kay Nambiar’ roepen, een muziekfan misschien ‘Valerius’. Dat was immers de band waarin de broers Kay en Jesse samenspeelden en een grote hit scoorden met She Doesn’t Know. Die tijd ligt achter hen en nu probeert Jesse het solo onder de naam Nambyar.Through The Light is een herfstige EP met elektronica in lijn van SOHN, Chet Faker en Hozier. Jesse draagt de plaat op aan Kay, zo schrijft hij op Instagram. In het laatste nummer zingt hij zelfs ‘Brother, I need a help this time / cause this place is just too dark’. Wat er na Valerius allemaal gebeurd is met Jesse weten we niet, maar dit is een mooi solodebuut.

Chromeo – Juice (single)

Als je binnenkort een huisfeestje geeft, mag je Chromeo dankbaar zijn: zij krijgen je dansvloer in beweging met Juice. Het Canadese duo staat al jaren bekend om hun discopop vol funk, Franse electro en blue-eyed soul. Een zeurpiet zou hun nieuwe single Juice misschien ietwat foute muziek noemen bij lines als ‘You got the juice / that’s why I keep pressing you, pressing you’, maar dat gaan wij niet doen. Gewoon op standje burenruzie draaien en tegen je vrienden zeggen dat het de nieuwe Daft Punk is.

Zoë-Jadha – Coach je Vriendin (single)

In 2008 sleepte Fresku een platencontract bij Top Notch uit het vuur door zich in de track Brief aan Kees rechtstreeks tot labelbaas Kees de Koning te richten. Anno 2017 kun je zelfs via Instagram bij Nederlands grootste hiphoplabel terechtkomen. Het overkwam de nog maar 15-jarige Zoë-Jadha uit Almere die een freestyle op Instagram plaatste en viral ging. Nu heeft ze een contract bij Top Notch en isCoach je Vriendin haar eerste wapenfeit. Waar ze dan over rapt? Nou, dat de wenkbrauw van je vriendin op een omgekeerd Nike-logo lijkt en je haar moet coachen.

Sharon Jones and the Dap-Kings – Soul of a Woman (album)

Altijd een moeilijk iets, albums die postuum uitkomen. Vorig jaar november overleed soulzangeres Sharon Jones op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Exact een jaar na haar dood verschijnt Soul of a Woman, het achtste en laatste album van Jones en haar Dap-Kings. In het verleden kregen we vaak opgewarmde kliekjes voorgeschoteld – zoals op Lioness/Hidden Treasures, dat na de dood van Amy Winehouse verscheen – en daarom is het een opluchting te horen dat Soul of a Woman nergens als een postume uitgave klinkt. Jones klinkt nog altijd geweldig in het sixties soul-landschap van The Dap-Kings en zal met deze plaat alleen maar meer worden gemist.

Sia – Everyday is Christmas (album)

Vanaf wanneer mag je beginnen met het luisteren van kerstmuziek? Is 16 november te vroeg? Wat Sia betreft niet. Zij brengt deze week een album vol hagelnieuwe kerstliedjes uit. Ondanks het feit dat het buiten eerder motregent dan sneeuwt, krijgen deze christmas-jams je nu al in de stemming. Op Everyday is Christmas vind je zowel up-tempo kerstpop (Santa’s Coming For Us) als sfeervolle ballads voor bij de open haard (Snowman). Allemaal popliedjes om door een ringetje te halen, want duh, ze zijn van Sia.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.