Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 44
02 NOV 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Netflix • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 44

November start met een wagonlading nieuwe muziek. Geniet van nóg meer Stranger Things, een ex-coverster van C. Magazine en een buitengewone hiphopplaat.

Shamir – Revelations (album)

Nee, de cover van Revelations zullen we niet snel aan de muur hangen. Het is een portret van Shamir, alleen zijn ogen en mond lijken met plastische chirurgie weggewerkt. Heel wat anders dan de frivool getekende cover van zijn debuut Ratchet, vol vrolijke electropophits. Er is dan ook heel wat veranderd in het leven van de 22-jarige muzikant. Zijn label XL Recordings wilde nog zo’n plaat als Ratchet, maar Shamir wilde juist weg van dat geluid. XL verscheurde zijn contract, Shamir brak met zijn management en kreeg daarna een psychose. Nadat hij ontslagen werd uit de kliniek schreef hij Revelations in twee weken. En ja, dat verschilt dag en nacht van Ratchet: Shamir maakt nu lo-fi nineties liedjes als Straight Boy en 90’s Kids.

Idaly – Nu (EP)

Eindelijk. Nu. De namen van Idaly’s EP’s so far klinken allemaal heel urgent. Idaly is een van de vele rappers die door New Wave de hitlijsten in werden gekatapulteerd. Na die tijd werd het relatief stil rond de jonge rapper. Kennelijk komt Idaly alleen met muziek als de tijd rijp is. Dat zei hij destijds al bij zijn eerste release voor Top Notch: ‘Ik heb lang kunnen trainen en heel veel tijd gestoken in mijn muziek. Nu voel ik dat ik er klaar voor ben om solo naar buiten te treden.’ Dat maakt nieuwsgierig voor Nu. Voorlopig hebben we alleen nog single Willen Jou Zijn, een woozy liefdesliedje over het meisje dat iedereen wil zijn of hebben.

S U R V I V E – RR73873 / Stranger Things Vol. 2 Soundtrack (album)

Hoe ver ben jij al? Doe je voorzichtig aan of heb je Stranger Things in één ruk uitgekeken sinds de serie verscheen op Netflix. Voor die laatste groep mensen biedt onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst uitkomst. De makers van de Stranger Things-soundtrack brengen – geheel toevallig – deze week hun nieuwe plaat uit! Kyle Dixon en Michael Stein van S U R V I V E maken al sinds 2012 muziek, maar braken internationaal door nadat ze de muziek maakten voor het eerste seizoen van Stranger Things. De soundtrackmuziek is iets vriendelijker dan hun eigen materiaal, want de synthwave en eighties electro op RR73873 komt soms nog gevaarlijker uit de hoek dan een Demogorgon.

Teske – Alles Is (EP)

Ex-coversterren van ons prachtige C. Magazine blijven we altijd in de gaten houden, dus daarom waren we ook heel benieuwd naar de nieuwe EP van Teske. Ze maakt nog altijd YouTube-video’s, maar haar focus lijkt te liggen bij haar carrière als zangeres. Op Alles Is horen we eindelijk eens meer van Teske na een serie losse nummers. Ze kiest ervoor om het klein te houden: alle tracks op Alles Is zijn akoestisch en worden gedragen door een gitaar. Opvallende naam op de tracklist is die van Paul de Munnik, die Teske op Duizend Vragen (Elke Dag) bijstaat.

Klangstof – Resume (single)

Logisch dat Klangstof met nieuwe muziek komt nu het steeds kouder wordt. Je associeert deze Nederlandse band simpelweg niet met de lente of de zomer: daar zijn hun songs te ijzig voor. Op Resume, de voorbode van een nieuwe EP, klinkt Klangstof broeierig maar koudbloedig. De invloed van Radiohead is nog steeds duidelijk hoorbaar. Je verwacht halverwege een vette beat en een pophit zoals Oscar and the Wolf die maakt, maar Klangstof kiest niet voor de gemakkelijke weg en bouwt de climax rustig en beheerst uit.

Cartiez – De Wereld Is Gelogen (album)

In alle opzichten is De Wereld Is Gelogen van Cartiez een grote surprise. De jonge rapper uit Hoogvliet heeft namelijk een totaal a-typische ‘hiphopplaat’ gemaakt met de gekste gasten: onder andere Teske (hee, daar is ze weer!), Rico & Sticks en de Britse grimelegende Wiley(!) doen mee. Echt hiphop valt het ook niet meer te noemen, want Cartiez gaat zich te buiten aan kitscherige hardrock en Franse house-invloeden. Hoe cool is dat? Een bijzonder stoere debuutplaat, waar hij zo’n drie jaar aan werkte. Op naar de club met Disco Avengers op repeat!

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.