Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst 47
23 NOV 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Björk • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst 47

Regen, kou en grauwheid: november is een behoorlijk trieste maand. Verwen jezelf met nieuwe muziek van Björk, Leafs en The Staves!

Björk – Utopia (album)

Een van de grootste pop-enigma’s van onze tijd: Björk. De IJslandse zangeres maakt al meer dan twintig jaar volstrekt eigenzinnige muziek. Als een boeddha op een bergtop die uitkijkt over het poplandschap, zo ongeveer. Björk is altijd op zoek naar nieuwe geluiden en in die zoektocht is ze uitgekomen bij Arca. De Venezolaanse producer Alejandro Ghersi produceerde al voor haar op Vulnurica en neemt nu het leeuwendeel van Utopia voor zijn rekening. Op deze nieuwe plaat klinkt Björk opnieuw magisch en buitenaards, met veel strijkers en experimentele elektronica.

Dave Budha – Tuinen van het Licht (EP)

Zijn label Noahs Ark noemt hem treffend de liefdesbaby van Young Thug en Herman van Veen. Ja, Dave Budha maakt iets bijzonders. In zijn vroege werk spitte hij op trapbeats, maar sinds Raamuit – een schitterende autotuneballad -  heeft hij zijn eigen sound gevonden. Op Tuinen van het Licht klinkt hij nog meer als iets wat je nog nooit gehoord heb. Op spaarzame, vredige producties zingt hij over Moeder Aarde, liefde en het paradijs (Tuinen van het Licht) of paars gras en groene luchten (Ramses). Zo te horen is Kanye West ook een van zijn vaders. Lees vooral ook het interview dat we met hem hadden!

The Staves – The Way is Read (album)

Als de herfst een stem had, zou het seizoen als The Staves klinken. De drie Britse zusjes maken klassieke folkmuziek waarbij je de sneeuwvlokken en bladeren ziet vallen. Voor hun derde album hebben ze de hulp ingeschakeld van kamerorkest yMusic, dat eerder al samen speelden met Paul Simon en The Tallest Man on Earth. Het maakt de folk van The Staves een stuk spannender dan voorheen: minder harmonische samenzang, meer avontuur met op hol geslagen klarinetten en strijkers.

Leafs – Mikado (single)

We willen onszelf niet op de borst kloppen, maar met Leafs waren we er vroeg bij. Heb je hem niet zien shinen in ons laatste C. Magazine? De piepjonge Almeerse rapper – inmiddels 16 jaar oud - gaat vrolijk verder met hits pompen. Op Mikado vinden producer Ramiks en Leafs elkaar weer moeiteloos. Ramiks levert een speelse speelgoedbeat en Leafs rapt zo aanstekelijk dat je mee wilt (touwtje) springen. Jump rope jump rope jump rope!

Rosemary & Garlic – Take This Hand (single)

Dikke kans dat je nog nooit van Rosemary & Garlic gehoord hebt, maar intussen is het een van de grootste indie-acts van Nederland met een dikke hit – Old Now heeft meer dan 5 miljoen(!) streams – en maandelijks meer dan 500.000 luisteraars. Hoe dan?! Nou, in de eerste plaats omdat dit Nederlandse duo ijzingwekkend mooie muziek maakt. De stem van frontvrouw Anne den Hoogen – ooit stagiaire bij CJP! – is engelachtig, de productie weids en dromerig. Daarnaast heeft Rosemary & Garlic fikse hulp gehad van Spotify: de streamingdienst nam hun muziek op in de lijsten The Most Beautiful Songs in The World en Your Favorite Coffeehouse.

Emil Landman – Fallling (single)

Een nummer schrijven op zijn eigen zolderkamer, dat is niks voor Emil Landman. De Nederlandse singer-songwriter heeft prikkels en nieuwe ervaringen nodig om tot muziek te komen. Voor zijn vorige album ging hij letterlijk de wereld rond per trein. Falling is de voorbode van een nieuw project. Vinter & Sommer wordt een tweeluik waarvoor Landman twee keer afreisde naar het afgelegen eiland Reinoya in Noorwegen. In een huisje aan zee schreef hij onder andere Falling, een track die ondanks het gebrek aan gezelschap opvallend warm en weelderig klinkt.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.