Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Hoe CJP op een cruiseschip met K3 belandde
17 NOV 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Zoë Heijke • Meer blogs over Muziek

Hoe CJP op een cruiseschip met K3 belandde

For some reason staat CJP in het mailbestand van Studio 100. We krijgen om de dag persmails over K3-events en negeren ze altijd wijselijk. Tot nu.

Negeren ja, want K3 en CJP is net zo’n gelukkig huwelijk als de EO en Slipknot. Tot ons aller hoofdredacteur Sara Madou zei: ‘Waarom zeggen we niet een keer ‘ja’? Gewoon gaan en er een verslag over schrijven? Misschien is het heel leuk?’ Ik had mijn twijfels – ik hoor niet bij de dubieuze mannelijke doelgroep die K3 leuk vindt – maar als je hoofdredacteur zoiets zegt, dan ga je. Daarom stapten collega Zoë en ik gisteren in de trein naar Rotterdam, waar op de SS Rotterdam K3’s nieuwe album Love Cruise werd gepresenteerd.

Jij mag me verslinden

Zoals het een professionele journalist betaamt, begint de research pas in de trein. Ik ben eigenlijk alleen bekend met de originele K3, the legendary Karen, Kristel en Kathleen. Ergens tussen Alle Kleuren en Oya Lelé ben ik afgehaakt. De dingen die me nog bijstaan:
-          De videoclip van Alle Kleuren waarin iedereen gelukzalig op straat danst;
-          De songtekst van Heyah Mama waar ik nog steeds mijn wenkbrauwen bij frons (Ik wil jou / Jij wil mij / Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden / Jij mag me verslinden);
-          Het feit dat Gert Verhulst met alle K’tjes het bed in is gedoken.
Wikipedia leert me dat minstens één feitje niet klopt (Gert had alleen wat met Karen en Josje!) en K3 inmiddels bestaat uit Hanne, Marthe en Klaasje. We zijn ook al een karrevracht aan hits verder en een succesvol tv-programma waarin de nieuwe samenstelling is ontstaan (K3 zoekt K3). Toch veranderen sommige dingen nooit: Marthe is samen met Viktor Verhulst en dat is inderdaad de zoon van. Happy Studio 100 family!

Kleurspoeling

Het vraagstuk ‘Gebruiken Hanne, Marthe en Klaasje exact dezelfde kleurspoelingen als Karen, Kristel en Kathleen?’ houdt me lang genoeg bezig om de lange reis naar Rotterdam te overbruggen. Ineens staan Zoë en ik voor het luxeuze cruiseschip SS Rotterdam. Ik heb armoediger locaties gezien voor een albumpresentatie. In een loungeruimte van het schip worden we hartelijk ontvangen door een bataljon fotografen en zenuwachtige kinderen. ‘Gaan we zo lekker dansen?’, schreeuwt een vader tegen zijn springende dochter in prinsessenjurk. Bij de bar staat appelsap, geserveerd in wijnglazen. De lounge blijkt het voorportaal naar een exclusieve K3-show: na tien minuten worden we naar een andere ruimte geleid.

Spijkerblouse-band

Daar staat een piepklein geel podiumpje, met een rijke variatie aan kussens ervoor. De fotografen verzamelen zich er omheen terwijl de nerveuze kids zich voor het podium storten. De band die opkomt, verrast me nogal. K3 zingt niet zomaar van tape, maar heeft onder andere een trompet, saxofoon en trommels in de mix. Dat zijn toch al gauw drie instrumenten meer dan een Amerikaanse rapper mee op tour neemt. De bandleden mogen verder niet opvallen: ze zijn allemaal gehuld in spijkerblousjes. ‘Ik ga een goed plekje zoeken,’ zegt Zoë gewapend met haar camera, voordat ik haar in een zee van fotografen kwijtraak.

Daar sta je dan

Een BV’er (Bekende Vlaminger) betreedt het podium. Hij stelt zich voor als James Koeke (ik heb net gegoogled en het blijkt James Cooke) en is qua stijl het best te vergelijken met Kees Tol. Hij maakt de toch al intens zenuwachtige kinderen nóg wat zenuwachtiger, want ja, waarom niet, en dan zijn ze er godzijdank eindelijk: Hanne, Marthe en Klaasje!

Shake your booty

Wat volgt, is een perfecte popset in de wereld van K3. Suikerzoete liedjes met teksten die nergens over gaan maar je wel blijven lastigvallen op momenten dat je liever niet aan tienduizend luchtballonnen denkt. De drie K’tjes zingen loepzuiver, al heb ik wel het idee dat Marthe de ringleader van de groep is (en het meeste verdient). Ze heeft verreweg de beste stem en wordt op de voet gevolgd door Hanne en Klaasje als ze het ‘publiek’ in stapt (‘publiek’, want we hebben het over 30 kinderen en evenzoveel fotografen). De dingen die me nog bijstaan:
-          Het liedje Pina Colada gaat over een cocktail die hun doelgroep niet mag drinken;
-          Het liedje Pina Colada wordt maar liefst twee keer gespeeld;
-          Klaasje doet een dwarsfluitsolo. Heel uniek naar het schijnt, Klaasje beweert in ieder geval dat een K3-lid nog nooit eerder een instrument live heeft bespeeld;
-          In één liedje vallen de woorden ‘shake your booty’, maar heftiger dan de lyrics van Heyah Mama wordt het nergens;
-          De aanwezige pers wordt hartelijk bedankt, echt lief;
-          Als je cameraman bij VTM Nieuws bent, mag je iedereen omverduwen;
-          De geserveerde olijven op de statafels zijn nogal hard. Op de zwarte na dan.

Geen selfie met K3

In het halfuur K3 herken ik bijna geen nummers, maar gelukkig spelen ze speciaal voor mij en de dolgelukkige kinderen Oya Lelé. Wat een onverwoestbare hit is dat toch. Als grote verrassing komt the one and only Gert Verhulst uit de coulissen met een gouden of platina plaat (dat wordt me niet helemaal duidelijk) omdat Love Cruise nu al helemaal de moeder is gepre-ordered. Leuk toch! Mijn hoop op een selfie met K3 verdwijnt daarna als sneeuw voor de zon: de fotografen zwermen als bijen om de K’tjes heen. Als zij de foto’s hebben, wordt hun plek ingenomen door ouders met kinderen. Bummer.

Zonder selfie, maar met een K3-waterflesje lopen Zoë en ik de SS Rotterdam uit. Het merk K3 staat nog altijd als een huis, ook met Hanne, Marthe en Klaasje. Grote kans dat er over tien jaar weer drie nieuwe meiskes zijn met identieke kleurspoelingen en identieke hits. Wij zijn in ieder geval een ervaring rijker en hopelijk wat persberichten van Studio 100 armer.

Wil jij naar een show van K3 met CJP-korting? Dat kan niet, we geven er namelijk geen korting op. Natuurlijk krijg je wel korting bij poppodia door heel het land: check hier hoeveel en waar!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.