Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Het kortste interview ooit met De Speld
24 NOV 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: De Speld • Meer blogs over Lezen

Het kortste interview ooit met De Speld

Onze favoriete nieuwssite bestaat 100 jaar: gefeliciteerd De Speld! Hoofdredacteur Jochem van den Berg gaf een exclusief interview aan CJP over fake news, hoogte- en dieptepunten en Ferry Somoygi.

De Speld voorziet de gewone Nederlander nu al 100 jaar van betrouwbaar nieuws, interessante achtergrondverhalen en diepgaande interviews. Jochem van den Berg en Melle van den Berg - geen familie overigens - stonden samen aan de wieg van Nederlands bekendste nieuwswebsite. We vonden hoofredacteur Jochem bereid een aantal vragen te beantwoorden. Per mail helaas, want de beste man is drukbezet.

Ha Jochem! Van harte gefeliciteerd met het 100-jarig bestaan van De Speld. Er gaan veel wilde verhalen over de naam ‘De Speld’. Waar komt deze vandaan?
‘Die verhalen ken ik niet, waar heb je het over?’

Oh, dat hebben we dan vast op die satirische website De Telegraaf gelezen. Maar goed: wat is voor jou een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van De Speld? Is er ook een absoluut dieptepunt?
‘Het idee dat wij ooit een dieptepunt hebben beleefd vind ik ronduit beledigend.’

Oké. Iets anders dan: Bert Bokhoven wordt op de website van De Speld veel en vaak opgevoerd als deskundige. Waarom komen jullie altijd weer bij hem terecht en hoe is het nu met hem?
‘Bert Bokhoven is de omni-expert van Nederland. Er is geen vraag waar hij zijn specialistisch licht niet over kan schijnen. Logisch om hem geregeld te vragen om zijn deskundige mening.’

Bert Bokhoven staat onder speed-dial bij de redactie van De Speld.

In een tijd van fake news en filterbubbels staan nieuwsmedia zwaar onder druk. Hoe gaan jullie daar bij De Speld mee om?
‘Het is belangrijk om in je eigen bubbel te blijven, dan heb je nergens last van.’

Wat is er waar van de geruchten dat Ferry Somogyi De Speld eind dit jaar overneemt?
‘Daar klopt niets van. De Speld neemt Ferry Somogyi over.’

Tot slot: wat zou je De Speld-lezers graag nog willen meegeven?
‘Laat de paling niet van de ledikant glijden.’

Dat was misschien wel het kortste interview ooit. Meer lezen van De Speld? Het boek '100 Jaar De Speld' ligt nu in de winkel. Nog beter: je kan ook mee doen aan de winactie, we geven namelijk drie exemplaren weg!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.