Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Fluitend naar de fitness
21 NOV 2017 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

Fluitend naar de fitness

Buiten sporten wordt je onmogelijk gemaakt door kou en nattigheid, dus daarom vluchten we massaal de sportschool in. Een living hell met al die inspiratieloze fitnessmuziek. Wij hebben een geheel Pitbull-vrij alternatief.

Namelijk CJP’s Fit for Autumn-afspeellijst, geheel Pitbull-vrij! Met deze lijst ga je keihard in de sportschool en luister je ook nog eens hele leuke muziek. Hier wat muzieksuggesties per fitnessapparaat:

Hardloopband

Om in het perfecte tempo te blijven, heb je een pulserende beat nodig die niet meer stopt. Maak kennis met Factory Floor! Net zo industrieel en kaal als de bandnaam. I know, deze beschrijving klinkt als cliché fitnessmuziek, maar Factory Floor brengt je in een machinale flow waarmee je al je PR’s verpulverd.

Home/crosstrainer

Ga je een kwartiertje sprinten of een uur hard trappen? Je begrijpt dat het muziekadvies voor de crosstrainer behoorlijk verschilt. Voor de sprinters raden we snoeiharde garagerockhits aan: met Iguana Death Cult, Korfbal King Gizzard and the Lizard Wizard ben je voor het eten thuis. De duurtocht vereist een heel ander muzikaal palet: dan zit je beter op je zadel met een mix/album van Kaytranada of DJ Koze.

Halters en aanverwante krachttraining

Brute kracht en doorzettingsvermogen, dat is alles wat je nodig hebt om een fikse krachttraining tot een goed einde te brengen. Natuurlijk doe je dat het beste met brag ’n boast-hiphop, waar rappers hun spierballen in woorden laten rollen. Run the Jewels heeft drie platen vol power-anthems en ook de nieuwe plaat van Vince Staples mag niet ontbreken in je routine.

Leg press-ding

Geen idee hoe die helse never-skip-leg-day-apparaten echt heten, maar goed. Feit is wel dat je die beentjes in de sportschool niet mag vergeten, anders zien mensen je aan voor een biceps op stokjes. Beenoefeningen vereisen serieuze inspanning en een ijzeren wil. Je hebt tunes nodig om je af te leiden van die helse pijn: hits van Kehlani en Ariane Grande gaan je helpen.

Planken

Een good old potje planken mag niet ontbreken. Op CJP HQ was het tot voor kort zelfs de dagelijkse officebreak! Als je het drie minuten wilt volhouden in volledige concentratie, heb je gortdroge, trage en kalmerende gitaarmuziek nodig die de three minute mark ruim voorbijgaat. Met muziek van Kurt Vile, Courtney Barnett en Kevin Morby krijg je buikspieren van staal.

Na het sporten

Tevreden plof je neer op de bank met je beloning: zes amandelen en een halve banaan. Gefeliciteerd! Verwen jezelf verder met wat hemelse muziek. Kom helemaal tot rust met de spirituele jazz van Kamasi Washington, doe een klein vreugdedansje op Rex Orange County of zak even diep weg in de bank met BadBadNotGood.

Met CJP’s Fit for Autumn-afspeellijst wordt de sportschool weer een feest en is het nog eens leuk ook!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.