Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Docu's waar je blij van wordt
22 NOV 2017 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Film Festival

Docu's waar je blij van wordt

Lachen is gezond en we zouden het allemaal vaker moeten doen. Daarom tippen wij vier documentaires die voor een glimlach op je gezicht zorgen.

Omdat documentaires een afspiegeling van de werkelijkheid vormen, maken we ons sinds woensdag 15 november wat meer zorgen over de staat van onze aardkloot. Tijdens IDFA 2017 zijn er weer een hoop te zien over massamoorden, burgeroorlogen, natuurrampen en onrecht. Logisch, want het zijn belangrijke verhalen om te vertellen. Toch is het af en toe ook prettig om het over gezelligere dingen in het leven te hebben. Na het zien van deze documentaires ziet de mensheid er weer wat vrolijker en mooier uit. 

Ask the Sexpert

Een van de best gelezen rubrieken van de Mambai Mirror, een Engelstalige krant die verschijnt in de Indiase stad Mumbai, is een dagelijkse column over seks. In eerste instantie klinkt dat niet zo bijzonder, want iedereen weet: sex sells. Toch wordt het een ander verhaal als je hoort dat de 93-jarige Dr. Mahinder Watsa er achter zit, die met een flinke dosis humor de dagelijkse dilemma's van zijn lezers weet op te lossen. Voor Ask the Sexpert zijn nog kaarten te koop met CJP-korting voor zaterdag 25 november.

Strike Team

Wat gebeurt er als je een televisiezender, een groep cheerleaders en een showmaster bij elkaar zet? Juist, dan grijpen ze een groep voortvluchtige criminelen bij de kraag. De komische documentaire vertelt het waargebeurde verhaal uit 1985 over het briljante, maar levensgevaarlijke plan van enkele fantasierijke agenten in Amerika. Je kunt Strike Team zien tijdens IDFA in één dag op 25 november. Geen ticket kunnen scoren? Wees gerust. Je kunt ook een kaartje kopen voor Strike Team met CJP-korting voor 22, 23 of 25 november. 

Lees ook: Zo overleef je IDFA 2017.

Rezo

Het leven van de Georgische theatermaker, filmmaker, tekenaar en marionettenspeler Rezo Gabriadze is net zo magisch als de animatie waarin zijn levensverhaal wordt verteld. Met offbeat humor kijkt Rezo naar de wereld. Een wereld waarbij foto’s in kranten kunnen bewegen en je een sigaretje kunt roken met een kikker. Er zijn nog kaarten voor Rezo met CJP-korting beschikbaar op 22 november en 23 november.

The Last Honey Hunter

Na het zien van deze documentaire boek je meteen een ticket naar Nepal. De beelden zijn zo mooi dat er vanzelf een brede glimlach op je gezicht verschijnt. Regisseur Ben Knight volgt drie Nepalese honingjagers en zorgt voor een magisch inkijkje in hun leven. The Last Honey Hunter staat op het programma van CJP's IDFA in één dag. Wil je toch op een ander moment deze prachtige documentaire zien? Koop dan een ticket voor The Last Honey Hunter op 22 november met CJP-korting.

Je kunt nog tot en met 26 november naar IDFA. Om alvast een glimlach op je gezicht te toveren: met je CJP-pas krijg je € 2,50 korting op je ticket.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.