Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De Lama's: Back in Action
01 NOV 2017 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Lezen Lifestyle

De Lama's: Back in Action

Er zijn liefhebbers en haters, maar één ding is zeker: ieder mens met een televisie kent de Lama's. 

Zeggen de namen Ruben Nicolai, Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge je iets? Oh ja, en niet te vergeten Patrick Lodiers die het hele zootje aan elkaar praat. Gaat er een lampje branden? Nou, die mannen staan na negen jaar weer met z'n vieren op het podium van Ziggo Dome, dus dit leek ons een mooi moment om terug te blikken op hun meest memorabele improvisaties.

Voor de televisieloze mensen onder ons: de Lama's was een tv-programma van BNN met vier comedians, die dankzij input van het publiek grappige situaties probeerden neer te zetten. Ook wel improvisatietoneel genoemd. Het programma begon met verschillende jonge cabaretiers; van Arie Koomen tot Sara Kroos en zelfs Jandino is een van hen geweest. Uiteindelijk vormden Ruben Nicolai, Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge de harde kern en zijn zij de Lama's die wij tot de dag van vandaag kennen. Wij doken in het archief op zoek naar vijf van hun grappigste improvisaties. 

5. Verboden te lachen

Probeer je lach maar eens langer in te houden dan Chantal Janzen. Gelukt? Dan mag je door naar nummer vier.

4. Superhelden met zwakke plekken

Inktvisman en kinderbakman zijn er voor al uw vieze problemen, zoals haren in het doucheputje.

3. Datingshow

Eigenlijk is deze improvisatieronde de voorloper van Tinder, maar dan zonder goede looks. Wat betreft humor zit je in ieder geval gebakken. 

2. Maxima gaat vreemd

Spoel de video door naar 1.45 voor een memorabel moment van de Lama's. Patrick vraagt aan de zaal of er nog dingen zijn die het publiek graag wil zien, waarop een jonge vrouw antwoord: 'Maxima die vreemdgaat'. Een paar seconden later weet Ruben van der Meer een improvisatie uit z'n mouw te toveren die voor kleine kinderen niet helemaal geschikt is.

1. Blikken in je ogen

Als Geef Mij Je Angst van Guus Meeuwis in de kroeg wordt gedraaid, weet je precies wie deze aflevering heeft gezien. 'Want die blikken in je ogen...'

Benieuwd of de mannen je na negen jaar nog steeds laten lachen? Op 2, 3 en 4 november gaan Ruben, Ruben, Tijl en Jeroen Back in Action in Ziggo Dome. Meer zin in het persoonlijke verhaal achter de Lama's? Wij geven drie exemplaren van Lama for Life van Tijl Beckand weg. Geen grap!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.