Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 48
27 NOV 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 48

Vaar door het Amsterdam Light Festival, dans je warm met BLISS en huil tranen met tuiten bij Vele Hemels Boven de Zevende. Onze Cultuurknallers!

Muziek

1 december: Encore 5 Year Anniversary
Het meest succesvolle hiphopfeest van het land is vijf jaar geworden. Wát een leeftijd al weer. Encore zou Encore niet zijn als ze het niet groots zouden aanpakken. In dit geval betekent dat een volle AFAS Live met Cardi B, Mist en Ronnie Flex op het programma.
AFAS Live, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

2 december: Nana Adjoa & KOFFIE
De jongens van KOFFIE zullen samen met Nana Adjoa de temperatuur laten stijgen in het oh-zo-gezellige Podium Mozaïek. Laat je opvrolijken door de dansbare muziek van KOFFIE, die perfect wordt aangesterkt met de zwoele stem van Nana. Sowieso geven we al korting op alle concerten in dit poppodium, maar deze keer heb je ook de kans om kaarten te winnen. Check hier
de winactie.
Podium Mozïek, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

1 december: Noord Nederlands Orkest & Dweezil Zappa
Ja, inderdaad, de zoon van de meest innovatieve gitarist ter wereld komt naar Nederland. Dit minstens zo getalenteerde multitalent zal samen met het Noord Nederlands Orkest rock en klassieke muziek samenbrengen.
TivoliVredeburg, Utrecht // € 28,- CJP-korting // Meer info

1 december: Spinvis
Erik de Jong, a.k.a. Spinvis, kunnen we gerust een laatbloeier noemen, gezien hij pas doorbrak op éénenveertigjarige leeftijd. Maar wat maakt het ook uit als je kunst en liedjes zo tijdloos zijn.
Metropool, Hengelo // € 3,- CJP-korting // Meer info

Film

Vanaf 30 november: Vele Hemels Boven de Zevende
Eva is voor iedereen een schouder om op uit te huilen. Haar nichtje kijkt tegen haar op, ze is de bemiddelaar van haar ouders en voor haar zus dient ze als levende praatpaal. Maar wie bekommert zich om Eva als het niet goed met haar gaat? Gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck en met de muziek van Spinvis.
Louis Hartlooper Complex, Utrecht // € 2,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 30 november: Il Colore Nascosto Delle Cose
Succesvolle reclamemaker Teo en de blinde Emma worden smoorverliefd op elkaar. An sich klinkt dit als een zorgeloos liefdesverhaal, totdat blijkt dat Emma al getrouwd is.
LUX, Nijmegen // € 3,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 30 november: The Killing of a Sacred Deer
Het leven van Steven lijkt een perfect plaatje: een mooie vrouw, twee leuke kinderen en een goede baan. Totdat Steven besluit de vaderloze Martin een thuis te bieden: de tiener is toch minder onschuldig dan dat hij eruit ziet.
Pathé, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

1 & 2 december: BLISS
Er is op dit moment niks hotter dan het internet. We zijn 24/7 online. Maar kunnen we nog wel zonder? Jasper van Luijk maakte vanuit deze vraag een vertaalslag naar de dansvoorstelling BLISS. Op 2 december is er ook een dansworkshop in het decor van de voorstelling en daar hoef je precies nul euro voor neer te leggen.
Toneelschuur, Haarlem // € 4,- CJP-korting // Meer info

3 december: Double Bill: Man || Co & Rubén Sanchéz
Tijdens deze voorstelling vang je twee experimentele en surrealistische vliegen in één klap. The Winner Takes It All is een energieke en sensuele voorstelling over macht. Rubén Sanchéz trekt met zijn muzikale performance deze energieke lijn stevig door.
Compagnietheater, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

30 november t/m 21 januari: Amsterdam Light Festival
Wat is er beter dan het Amsterdam Light Festival? Het Amsterdam Light Festival vanaf de Water Colors Open Boat van Canal Tours Amsterdam. Aanschouw de mooiste lichtkunstwerken terwijl je rustig over de grachten dobbert.
Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Expo

T/m 4 maart: Art Deco
Paul Poiret wordt terecht gezien als één van de grondleggers van de Art Deco. De invloed van zijn kunst reikte al snel verder dan de mode: zijn focus lag niet alleen op de kleding, maar op het totaalplaatje. Tijdens de expo Art Deco worden als extraatje, naast zijn werk, ook vijfendertig topstukken uit de Cartier Collection tentoongesteld.
Gemeentemuseum, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

T/m 10 februari 2018: Wonderlijk Weefsel
Wat hebben God en Google gemeen? Op het eerste ogenblik lijken de twee niet verder van elkaar af te kunnen staan. Maar de expo Wonderlijk Weefsel laat zien dat de barokke stijl van de religieuze kunst nog steeds aanwezig is in de technologie van nu.
Stedelijk Museum, Breda // € 3,- CJP-korting // Meer info

T/m 7 januari: Frénk van der Linden – Onder Hollandse Helden
Frénk van der Linden laat in deze expo zien hoe zijn journalistieke portretten zich verhouden tot schilderijen, tekeningen en foto’s. Want hij ‘is geen kunstenaar, maar een ambachtsman’, zoals hij zelf zo stellig zegt.
Museum De Fundatie, Zwolle // € 3,- CJP-korting // Meer info

Lezen

Vanaf 30 november: Helium – Rudy Francisco
Rudy Francisco is zoals ze het noemen een internetfenomeen. Met Helium zet hij zijn eerste literaire stappen op papier. Met zijn gedichten betoogt hij de liefde, maar levert hij ook gegronde kritiek op racisme en al het andere wat er mis is met de wereld.
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.