Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 47
20 NOV 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 47

Overnacht in KINO, krijg les van Fresku of leer alles over fake news en alternative facts. Onze Cultuurknallers!

Muziek

25 november: Noord Nederlands Orkest & Mike Boddé - De handtekening van de componist
Klassieke muziek ingewikkeld? Mike Boddé vindt van niet: het gaat om het kijken, luisteren en voelen met een open geest. Samen met het Noord Nederlands Orkest gaat hij op zoek naar het DNA van de componist.
TivoliVredenburg, Utrecht // € 20,- met CJP // Meer info

24 november: Engel & Just
Dit hiphop-duo maakt akoestische rap met oldschool hiphopbeats. Vaak krijg je ook nog eens trompettist Wouter Hakhoff en/of gitarist en zanger Jawek Kamstra cadeau!
Melkweg, Amsterdam // € 3,30 CJP-korting // Meer info

Film

24 november: La Notte – Nacht van de Andere Film
La Notte vult de nacht met films, samengesteld door maar liefst twaalf filmfestivals. Dat kleine beetje slaaptekort haal je daarna wel weer in.
KINO, Rotterdam // 25% CJP-korting // Meer info

Onder andere te zien tijdens La Notte.

22, 25 & 26 november: First Contact
KINO presenteert in de maand november verschillende films die te maken hebben met first contact, dat zijn dus aliens en zo. Buitenaards leuk, als je het ons vraagt! Lees in deze blog ook even hoe je je voorbereid op een alien-invasie, want je weet maar nooit.
KINO, Rotterdam // 25% CJP-korting // Meer info

Onder andere te zien tijdens First Contact

25 november: IDFA In Eén Dag
IDFA duurt twee weken, dat is behoorlijk lang. En dan ook nog eens zoveel films… CJP heeft daarom de beste docu’s uitgekozen en in één dag gepropt. Scheelt je tijd én keuzestress. We hebben ook wat tips, zodat jij IDFA het beste doorkomt. Lief, hè? 
EYE, Amsterdam // € 18,50 met CJP // Meer info

Onder andere te zien tijdens IDFA In Eén Dag.

Theater

21 november: Isabelle Beernaert – Tabula Rasa
Tabula rasa: Latijn voor 'onbeschreven blad', spreekwoordelijk gebruikt voor ‘schoon schip maken’. Willen we dat allemaal niet soms? De choreografie van Isabelle Beernaert is gebaseerd op deze drang. Ze danst op muziek van o.a. Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice.
Schouwburg De Meerse, Hoofddorp // € 5,- CJP-korting // Meer info

T/m 18 mei: Club Guy & Roni – TETRIS Mon Amour
Zo stressvol als Tetris, is het echte leven soms ook. Choreografe Roni Haver baseerde haar dansvoorstelling op het spelletje als metafoor voor het leven. Met de dansers van Club Guy & Roni, op de muziek van NOISIA, gespeeld door Slagwerk Den Haag. Da’s heel veel talent op
één podium.
Verschillende locaties // Tot € 19,-  CJP-korting // Meer info

T/m 14 december: CarryMe
Een absurd sci-fi-toneelstuk dat gaat over de toekomst, met een vrouwenquotum en een app die draagmoeders en wensouders samenbrengt. Gemaakt door Hanna Bervoets en Firma MES.
Theater Aan Het Spui, Den Haag // € 10,- met CJP // Meer info

Festival

24 & 25 november: Explore The North
Dat alleen de zomer het festivalseizoen is, snappen we niet helemaal. De winter heeft ons ook genoeg leuks te bieden. Zoals bijvoorbeeld Explore The North, boordevol muziek, theater, kunst en literatuur.
Verschillende locaties in Leeuwarden // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Te zien bij Explore The North.

22 t/m 26 november: Wintertuinfestival
Het literatuurfestival draagt deze editie op aan ‘de vrije lezer’, aan ons dus. Want zo lang jij leest, ben je vrij. Met Fresku, Lotte Lentes en nog veel meer literaire kunstenaars. Scroll verder naar beneden voor meer info over de Creative Writing Workshop (gegeven door Lotte Lentes).
Nijmegen // Tot € 5,- CJP-korting // Meer info

Expo

24 november t/m 29 april: Christian Boltanski – Na
Er zijn weinig mensen die zich niet afvragen of er leven na de dood is. Zo ook Christian Boltanski. Zijn expo Na geeft je ook de mogelijkheid tot eigen inbreng: fluister in een biechtstoel namen van mensen die bij de Oude Kerk begraven liggen. Dit gefluister wordt opgenomen en omgetoverd tot een muzikaal stuk.
Oude Kerk, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Vanaf november: Nieuws of Nonsens
Als we Trump moeten geloven is er overal fake news. Oké, bedankt voor deze info, maar wat moeten we ermee? Om daarachter te komen kun je het beste naar de expo Nieuws of Nonsens gaan.
Beeld en Geluid, Hilversum // € 7,- CJP-korting // Meer info

Lezen

25 november: Schrijver In Eén Dag
Kort, korter, kortst! Leer alles over het schrijven van een kort verhaal. Met niemand minder dan Lotte Lentes als docent. Check deze winactie even van te voren, want misschien win je haar verhalenbundel Een Tweede Keer Kijken.
Doornroosje, Nijmegen // € 10,- met CJP // Meer info 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.