Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 46
10 NOV 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 46

Houd een documentairemarathon bij IDFA, laat je betoveren door lichtkunstfestival GLOW of verander de wereld tijdens Change The System. Onze Cultuurknallers!

Muziek

17 november: Amsterdam Sinfonietta & Lucas en Arthur Jussen
De broertjes Lucas en Arthur genieten op deze jonge leeftijd al van wereldwijd succes. Gelukkig komen ze af en toe ook ons kikkerlandje bezoeken. Dit keer om samen met het Amsterdam Sinfonietta het stuk van Dobrinka Tabakova tot leven te brengen. In één woord: weergaloos!
TivoliVredenburg, Utrecht // € 28,- voor elke rang met CJP // Meer info

Lucas & Arthur Jussen Live in Korea

18 november: Carmina Burana
Er zijn weinig stukken zo tijdloos als Carmina Burana van Carl Orff. Dit meesterwerk is ontelbare keren gebruikt in films en commercials. Vooral O Fortuna is bij iedereen bekend. Ja, ook bij jou. Luister het hieronder maar even. Let wel op dat je het volume niet te hard hebt staan.
World Forum, Den Haag // € 14,50 voor elke rang met CJP // Ticketlink // Meer info

Carl Orff - O Fortuna

13 november: Big Thief
Rillingen, tranen in je ogen en kippenvel. Dit klinkt in eerste instantie niet zo prettig, maar als het door de stem van Lenker, de zangeres van Big Thief, komt is het een geweldige ervaring. Geloof ons maar.
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Big Thief: NPR Music Tiny Desk Concert

Film

15 t/m 26 november: IDFA 2017
Plof neer in de rode fauteuil en kom er de opeenvolgende twaalf dagen niet meer uit tijdens IDFA. Check de meest uiteenlopende documentaires en bevraag verschillende internationale filmmakers. Dit is gewoon leerzaam en heel erg chill tegelijk. Je kan trouwens ook alvast een kaartje kopen voor IDFA in één dag. Voor dit evenement hebben wij speciaal jou de beste en interessantste docu's uitgekozen.
Verschillende locaties in Amsterdam // € 2,50 CJP-korting per ticket // Meer info

Whose Streets? is bijvoorbeeld te zien tijdens IDFA 2017

Vanaf 13 november: Heartstone
Kristjan en Thor zijn als twee handen op een buik. Thor krijgt steeds meer interesse in meisjes en Kristjan volgt trouw zijn voorbeeld. Maar als één van de jongens gevoelens begint te krijgen voor de ander, wordt de situatie ineens een stuk ingewikkelder.
Slieker Film, Leeuwarden // € 1,- CJP-korting // Meer info

Heartstone Trailer

Vanaf 16 november: C’est La Vie
Max heeft al dertig jaar een catering bedrijf en moet een tot in de puntjes geregelde bruiloft voorzien van allemaal lekkers. Wat kan er met zo veel ervaring nog mis gaan? Ehm, ongeveer alles. Van de makers van Intouchables.
Pathé, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

C'est La Vie Trailer

Theater

T/m 19 november: De Man Van Je Leven
Wanneer Tilly (Liz Snoijink) hoort dat ze ernstig ziek is en niet lang meer te leven heeft, besluit ze een nieuwe vrouw voor haar man Marius (Porgy Franssen) te zoeken. Haar oog valt op Iris (Susan Visser). Bovendien valt aan de smaak van Tilly niet te twisten, want wie weet nou beter wat haar man leuk vindt dan zijzelf? Gebaseerd op het gelijknamige boek van Arthur Japin.
DeLaMar Theater, Amsterdam // 50% last-minute korting // Meer info

De Man Van Je Leven Trailer

17 & 18 november: Ophelia
Hamlet mag dan wel eeuwenoud zijn, het is nog steeds één van de meest bekende toneelstukken op aarde. De Veenfabriek brengt daarom met dit toneelstuk een prachtige ode aan Ophelia en Hamlet. Een tragischer liefdeskoppel bestaat er niet.
Toneelschuur, Haarlem // € 4,- CJP-korting // Meer info

14 t/m 28 november: Eine florentinische Tragödie/Gianni Schicchi
Twee top-opera's zijn samengevoegd tot één voorstelling: de één is en psychothiller, de ander een komedie. Toch hebben ze een gemene deler: beide behandelen ze het thema ‘rijkdom versus liefde’. Want geld maakt misschien wel meer kapot dan ons lief is.
De Nationale Opera & Ballet, Amsterdam // Tot € 10,- CJP-korting // Meer info

Eine florentinische Tragödie/Gianni Schicchi Behind The Scenes

Festival

11 t/m 18 november: GLOW Festival
En God zei: ‘Ik wil dat er licht is.’ Toen was er licht. Gelukkig maar, want we hadden lichtkunstfestival GLOW absoluut niet willen missen. Deze lichtshow met muziek en dansers zet Eindhoven een week lang in de spotlight.
Philips Stadion, Eindhoven // Tot € 4,50 CJP-korting // Meer info

GLOW Eindhoven 2017

Expo

T/m 25 februari: Paul Delvaux – Meester van de Droom
Kunsthal Rotterdam is jarig en dat betekent: feest! Het museum is alweer een kwart eeuw oud en dat vieren ze met een tentoonstelling van Paul Delvaux. Onze Zuiderbuurman wist hoe hij zijn talent het beste kon benutten en dat is terug te zien in zijn rijke oeuvre.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

T/m 31 maart: Roy Lichtenstein – Lasting Influence
De pop-art van Roy Lichtenstein kan op het eerste ogenblik nogal simpel ogen, maar als je goed kijkt kan je zien dat zijn werk veel meer is dan zwarte lijnen en felle kleuren. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de invloed die zijn werk heeft gehad.
Moco Museum, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Roy Lichtenstein

T/m 14 januari: Change The System
Verandering moet er komen en snel: dat vinden de designers van Change The System. Ze ontwerpen met maar één doel: vervuiling, conflicten, schaarse grondstoffen en politieke spanningen tegengaan. Dat noemen we nog eens ambitie.
Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

19 november: Frontaal
Sluit samen met Frontaal alvast het seizoen af. Je kan met onder andere Joubert Pignon, Sytske van Koeveringe en Jante Wortel babbelen over van alles literairs.
WORM, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.