Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 45
06 NOV 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen Lifestyle

CJP's Cultuurknallers 45

Waan je een dief in de escaperoom van Sherlocked, neem afscheid van Museum Arnhem of verlies je in een goed boek. Onze Cultuurknallers!

Muziek

9 november: Donnie & Eenhoornjoost
De combinatie is goud, net als hun haar. Donnie en Eenhoornjoost geven je typische Magnetron-beats met teksten die even absurd zijn als real.
Paard, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Donnie - René Froger (ft. Joost)

8 november: Portico Quartet
Kenmerkend aan deze jazzband is de hang: een relatief nieuw percussie instrument van staal. Portico Quartet gebruikt klassieke elementen van jazz, maar dan met drums en samples. We durven te wedden dat je nog nooit iets vergelijkbaars hebt gehoord.
BIRD, Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Portico Quartet - Endless

9 november: Stu Larssen
Beeld je een Australische nomade in met een sound die in het rijtje van Boy and Bear en Tallest Man On Earth past: dat is Stu Larssen. Het verbaast ons eigenlijk dat hij nog tijd heeft om muziek op te nemen, gezien zijn turbulente bestaan. Larssen reist namelijk de wereld rond.
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Stu Larsen - Thirteen Sad Farewells

Film

Vanaf 7 november: Oh Baby
Wat doe je als een ex-scharrel plotseling overlijdt en jij de vader blijkt te zijn van haar acht maanden oude zoon? Haar zus gaat zich vervolgens ook nog eens bemoeien met de opvoeding. Het overkomt Ruben in Oh Baby. Geregisseerd door Thomas Acda.
De Leest, Waalwijk // € 2,- CJP-korting // Meer info

Oh Baby - Trailer

Vanaf 9 november: Flatliners
Een groep geneeskundestudenten experimenteren met bijna doodervaringen, omdat dit positieve gevolgen lijkt te hebben voor de hersenen. Het is echter wel toevallig dat ze allemaal ineens heel enge denken te voelen en te zien.
Pathé, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

FLATLINERS - Official Trailer

9 november: No Place for a Rebel
Opono heeft zestien jaar in het kinderleger van Kony gezeten en probeert zijn leven weer op te pakken. Hij stuit toch op meer problemen dat hij gedacht had. Lukt het hem om om te gaan met zijn trauma’s?
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

NO PLACE FOR A REBEL Trailer

Theater

9 november: Dwang – ISH
The floor is lava! Het was een ware intagramhype, maar wat als je echt gaat geloven in dit spelletje? ISH overschrijdt alle grenzen van dans en muziek. Van pop ’n locking tot ballet en van hiphop tot klassieke muziek, er is niks wat ze niet kunnen.
Theater Zuidplein, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

ISH - Dwang

7 t/m 9 november: Ik hou van Holland / Baheb Hollanda
Vluchteling Saad El Hamus kwam veertig jaar geleden naar Nederland, op zoek naar een beter leven. Altaky deed hetzelfde, maar vijfendertig jaar later. Samen met het publiek reizen ze door de tijd aan de hand van hun eigen verhalen, die tot leven gebracht worden door livemuziek van Rohana en Salameh.
Pllek, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Festival

8 t/m 12 november: Inscience Filmfestival
Met al het fake news waarmee we omringd worden, weten we niet eens meer wat nou écht waar is. Gelukkig hebben we de wetenschap. En bovenal: gelukkig hebben we het InScience Filmfestival waarin we films kunnen kijken óver de wetenschap.
LUX, Nijmegen // € 1,50 CJP-korting op alle films en lezingen // Meer info

InScience 2017 Trailer

Expo

T/m 7 januari: VUUR – Maria Roosen
Vuur is verwoestend. Maar gelukkig ook vormend, want anders was de nieuwe tentoonstelling van Maria Roosen nooit tot stand gekomen.
Kunsthal KAdE, Amersfoort // 50% CJP-korting // Meer info

T/m 19 november: What’s New
Museum Arnhem gaat sluiten. *Snik snik* Droog snel je tranen, want het is maar tijdelijk. Check wel de expo What’s New, nu het nog kan! Met werk van onder andere Patricia Kaersenhout en Margriet van Breevoort.
Museum Arnhem, Arnhem // 50% CJP-korting // Meer info

T/m 2 april: Ook Romantiek
Liefhebbers van de hedendaagse romantiek moeten nu heel erg snel een sprintje trekken naar het Groninger Museum. Droom weg tijdens de soundscape van Richard Bolhuis of bewonder prachtstukken van Viktor & Rolf. Alles draait om beleving en emoties.
Groninger Museum, Groningen // € 3,- CJP-korting // Meer info

Lezen

Vanaf november: Future Home of the Living God – Louise Edrich
Wij vinden dat aankomend weekend de uitgesproken mogelijkheid biedt om je eens volledig te verliezen in een goed boek. Check deze roman van Edrich: een dystopische novelle die de rillingen over je rug laten lopen.
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Vanaf november: This is the Place: Women Writing about Home
Dit is honderd procent zeker een boek om voor thuis te blijven: de bundel bevat essays van verschillende schrijvers over alles wat met ‘thuis’ te maken heeft. Want niks is belangrijker dan een fijn thuis, toch?
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Lifestyle

T/m 10 november: Sherlocked
Probeer te ontsnappen uit The Architect of infiltreer The Vault als een echte boef. Het zijn strikt geheime operaties, maar we verklappen wel alvast: deze escaperooms zijn niet voor watjes.
Sherlocked Rotterdam & Amsterdam // € 20,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.