Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Welkom op CJP’s designkantoor
31 OKT 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Marcel Wanders, Gebouwd in Amsterdam, Rick van Veluw • Meer blogs over Expo

Welkom op CJP’s designkantoor

Geen systeemplafonds en stoffige TL-balken op CJP HQ: wij werken iedere dag op een design-kantoor. Ga mee op een tour!

Kantoorruimtes saai en ongezellig? Niet op CJP HQ. Wij spoeden ons iedere dag vol frisse moed naar de Amsterdamse Jordaan waar het Westerhuis staat: een baken van inspiratie, creativiteit en design. Vroeger was dit pand een zogeheten ambachtsschool waar jongeren een opleiding tot smid, meubelmaker of elektricien kregen. Nu is de school omgedoopt tot Westerhuis en hebben wij er ons kantoor, samen met een aantal andere bedrijven.

Het Westerhuis in volle glorie.

De vingerafdruk van één man zit op elk meubel, elke gang en iedere lampenkap. Marcel Wanders realiseerde het Westerhuis samen met de gemeente Amsterdam. Het ideaal: een kantoorpand waar de creativiteit over de plinten klotst. Dus niet de grauwe systeemplafonds onder de bedrijven, maar meer de bloeiende-cactussen-op-het-bureau-type. Marcel Wanders Studio ontwierp elk detail van het Westerhuis.

Kom binnen!
Staren naar de vloer is hier heel prettig.

Entree

Onze office-tour begint bij het begin. De eerste indruk is van levensbelang en dat heeft Marcel Wanders goed begrepen. De entree van het Westerhuis is namelijk verbluffend. Zelfs als je alleen naar de grond staart, maakt het indruk: de mozaïekvloer verandert langzaam van zwartwit naar rood en er zijn bovendien prachtige bloemen en figuren in te ontdekken. De echte eyecatcher is toch wel het enorme witte ‘kerstklokje’ aan het plafond. Op het eerste gezicht misschien niet oogverblindend mooi, maar de kroonluchter die erin hangt is dat wel.

Het 'kerstklokje', al zal Marcel Wanders Studio hier vast een veel beter naam voor hebben.

Not your ordinary kantoortuin

Door naar de kantoortuin, waar de klassieke kasteelstoel gelijk opvalt. Ze staan door de hele tuin in allerlei verschillende kleuren, tussen de ronde tafels die ook ontworpen zijn door de Marcel Wanders Studio. Natuurlijk is de kantoortuin van het hipste kantoorpand van Amsterdam niets zonder een kunstwerk: wij weten eerlijk gezegd niet wie onderstaand werk heeft gemaakt van staaldraad(?) maar het is awesome.

De fameuze kasteelstoelen in de tuin.

Denk niet wit, denk niet zwart

Tijd om de lift te pakken naar de tweede verdieping: welkom op de CJP-vloer. Zowel op de vloer als op de muren vindt je een trippy patroontje. Het kleurthema is hier iets minder vrolijk dan bij de entree: zwart en wit voeren de boventoon, met hier en daar een beetje grijs. Desondanks word je hier niet snel depressief met het uitzicht op de Westerkerk binnen oogbereik.

Oké, nu misschien niet super inspirerend, maar op een zonnige dag een heerlijke aanblik.

Zwarte monsters

Ook op deze verdieping zijn de kroonluchters verstopt; niet in een kolossaal wit omhulsel, maar een plastic koker. Alsof Marcel Wanders wil zeggen: ‘normaal doen jongens, ‘tis ook gewoon een kantoor’. Het feit dat we het wéér over kroonluchters hebben in plaats van TL-balken zegt volgens mij genoeg. We dwalen af: laten we het over de fauteuils hebben. Als collega’s het in onvervalst kantoorjargon hebben over ‘even zitten’ dan willen ze even overleggen in deze zwartleren monsters. Je zou er bijna langer van gaan vergaderen, want ze zitten geweldig.

Fijnste stoel op aarde.

Hondje

Als je écht spijkers met koppen wilt slaan en bovendien overlegt met een gezelschap groter dan vier, schuif je je hagelwitte stoel aan een al evenzo witte tafel. Schaars verlicht door twee gitzwarten lampenkappen wordt hier dagelijks gloedvol gedebatteerd over het wel en wee van CJP. Een rustpunt is de keuken. Wacht tot de waterkoker zijn werk gedaan heeft terwijl je de Westerkerk bewondert of maak oogcontact met het hondje op de muur.

Moooi toch?

Moooi of niet? Of ziet jouw kantoor of universiteit er nog beter uit? Laat het ons weten! Check voor meer design de expo Vroeg Droog in het Centraal Museum. € 7,50 CJP-korting!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.