Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wat weet jij van fashion uit Nairobi?
04 OKT 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Maki Oh, Said Mahrouf, The Sartists, 2ManySiblings • Meer blogs over Expo Shoppen

Wat weet jij van fashion uit Nairobi?

Precies: heel weinig. Daarom moet je dit najaar naar het Tropenmuseum. De expo Fashion Cities Africa neemt je mee naar de bruisende fashionscene van Nairobi, Lagos, Johannesburg en Casablanca.

Spiek mee over de schouders van stylisten, shophouders, fotografen en bloggers en leer wat zij met hun outfit vertellen over zichzelf en de stad waarin ze wonen. Vergeet New York, Parijs of Berlijn: deze Afrikaanse ontwerpers moet je checken.

2ManySiblings uit Nairobi

Als jij dacht de koning(in) van de kringloop te zijn: think again. Velma Rossa en Oliver Asike tillen vintage-shoppen naar een nieuw level onder de naam 2ManySiblings. Broer en zus posten op hun blog en Instagram wat ze tegenkomen op hun favoriete tweedehandsstekkies en leggen de streetfashion van de Keniaanse stad vast. Bovendien maken ze met oude kleding nieuwe creaties. De kringloop is een goudmijn!

Velma en Oliver.

The Sartists uit Johannesburg

Een verhaal vertellen met een sportbroek? The Sartists doen het. Dit creatieve collectief uit Johannesburg viert hun afkomst en identiteit met eigenzinnige Zuid-Afrikaanse kleding. Zoals hun Sartists Sports Series, dat refereert aan de tijden van kolonialisme en apartheid waarin zwarte mannen en vrouwen zich alleen konden onderscheiden als topsporter of succesvol kunstenaar. The best dressed crew of Joburg werkte al samen met Stüssy en Heron Preston en showt hun ontwerpen dit najaar in het Tropenmuseum.

The Sartists Sports Series.

Said Mahrouf uit Casablanca

Meer glitter en glamour voor Holland! Als het aan Said Mahrouf ligt, flaneren Nederlandse vrouwen over straat in stijlvolle jurken en zijden rokjes. Deze Marokkaans-Nederlandse ontwerper studeerde aan de Rietveld Academie en heeft zijn atelier in Casablanca. Marokkaanse vrouwen van de upper class zijn daar kind aan huis, want niemand maakt zulke elegante ontwerpen als Mahrouf. Zijn belangrijkste missie? De Nederlandse vrouw voorzien van sex appeal en glamour!

Said Mahrouf himself.

Maki Oh uit Lagos

Als Michelle Obama, Rihanna én Beyoncé in jouw ontwerpen lopen, doe je iets goed. Amaka Osakwe verovert met Maki Oh de wereld. De Nigeriaanse ontwerpster opereert sinds 2010 vanuit Lagos en is present op Fashion Weeks over de hele wereld. Met Maki Oh blinkt ze uit in het combineren van Afrikaanse en Westerse patronen. Bovendien worden al haar kledingstukken met de hand geverfd volgens het Adire-principe.

De herfstcollectie van Maki Oh voor het seizoen 2016/2017.

Wil jij de ontwerpen van deze topdesigners in levenden lijve zien? Haast je dan nu naar het Tropenmuseum voor de expositie Fashion Cities Africa! Met CJP krijg je maar liefst € 8,- korting op je ticket.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.