Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Oudhollandse spelletjes voor volwassenen
18 OKT 2017 • Door Lika Verploegen • Beeld: Laila Mol • Meer blogs over Expo Lifestyle

Oudhollandse spelletjes voor volwassenen

De nieuwe show van Herman In Een Bakje Geitenkwark heet Verplicht Spelen. Want waarom spelen we eigenlijk nog zo weinig wanneer we volwassen worden? Niks is leuker dan een potje flessenvoetbal of buskruit.

Helaas komt er een leeftijd waarop je jezelf toch echt te oud vindt om tikkertje te spelen, want wees nou eerlijk: het is een klein beetje gek om een groep volwassenen als kippen zonder kop door het park te zien rennen. CJP heeft daarom wat ouderwetse spelletjes aangepast zodat ze zelfs na je vijfentwintigste nog geoorloofd zijn. Kun je opgewarmd naar Herman In Een Bakje Geitenkwark.

Verstoppertje op kantoor

Klokslag half zes gaan de computers uit en de gedachtes op nul. Dim de lichten een klein beetje en bepaal door middel van ‘hoedje van de koning’* wie de zoeker gaat zijn. Kruip onder een bureau of sluit jezelf op in een kast: de beste verstopplekken vind je op je werk.

De jongens van Streetlab gingen nóg een stapje verder.

Spijkerpoepen met volle flesjes

Het is nog geen Koningsdag, maar dit Oudhollandse spelletje is eigenlijk altijd leuk: spijkerpoepen. We moeten er alleen wel even een leuke twist aan geven. Speel het spel met volle bierflesjes. Wanneer je hebt verloren moet je jouw flesje atten. Want ja, als je de flesjes toch moet kopen, kun je ze net zo goed ook leegdrinken, toch?

Hamburgerhappen

Het beste aan volwassen worden is natuurlijk de zelfstandigheid je er gratis bij krijgt. Met name op het gebied van koken. Of nou ja, ‘koken’: op het gebied van eten. Je hebt nu geen ouders meer die voor jou bepalen wat je wel en niet in je mond mag stoppen. Een zak patat en als toetje een bak ijs? Niemand houdt je tegen. Daarom hebben wij koekhappen even wat leuker gemaakt. Vanaf nu heet het hamburgerhappen. Hang een hamburger aan een lijn en happen maar. Ps. Vergeet de saus niet.

Dit kan jij beter, toch?

Extreme trefbal

Voor sommigen was het een hel, voor anderen hun favoriete schoolvak: gym. Maar iedereen stond te springen wanneer jullie gingen trefballen, want alles was beter dan de hinkstapsprong. Waarschijnlijk galmt de stem van je gymleraar nu nog door je hoofd met: ‘Níét op elkaars hoofd mikken en géén slingerworp’. Nu je volwassen bent mag je dat lekker zelf bepalen, dus wat let je? Het hoofd van je minst favoriete collega is je doelwit, let’s go!

Voor als je even niet meer weet hoe het moet.

'...'-prik

Ezeltje prik. Alleen dan met een afbeelding van een menselijk lichaam, en misschien een eh… ander lichaamsdeel? Dan bedoelen we natuurlijk niet een arm.

De minder seksuele, maar veel gevaarlijkere versie van Jackass is ook een optie.

*Hoedje van de koning: voor als je even bent vergeten hoe dit ook al weer moet. Eén persoon maakt met twee handen een driehoek op zijn hoofd, dit is natuurlijk het hoedje. Tegelijkertijd zegt hij of zij: ‘hoedje van de koning’. De anderen moeten dit zo snel mogelijk nadoen en wie de laatste is, heeft verloren.

Benieuwd hoe de jongens van Herman In Een Bakje Geitenkwark je een avond lang verplicht laten spelen? Ze hebben nu een tour door heel het land en als CJP'er krijg je tot 50% korting op kaartjes!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.