Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 43
24 OKT 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Matthew Correia • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 43

Hét medicijn voor herfst-sadness: nieuwe muziek! Deze week clichématige creatieve duizendpoten, soul uit de seventies en bruin brood.

Julien Baker – Turn Out The Lights (album)

Gevoelens woorden geven: weinig mensen kunnen dat zo goed als Julien Baker. De jonge singer-songwriter uit Memphis schrijft rauwe, confronterende songs over depressie, verslaving en eenzaamheid. Klinkt als iets wat je al vaker hebt gehoord,  maar Baker weet recht door je ziel te snijden met alleen een galmende gitaar en haar stem. ‘Nothing turns out like I pictured it / Maybe the emptiness is just a lesson in canvases’. Ieder liedje bevat een dozijn van dat soort hard-hitting lines. Een troost voor hen die hetzelfde doormaken, indrukwekkend als je er als toeschouwer naar kunt luisteren.

Happy Camper – Gravity (album)

Job Roggeveen is zo’n klassieke creatieve duizendpoot. Hij is componist, producer, animatiefillmmaker (de Job in Job, Joris & Marieke) en muzikant. Eerder met El Pino & The Volunteers maar de laatste jaren toch vooral met Happy Camper. Een bijzonder project dat je niet eenvoudig vastpint: Roggeveen werkt met een keur aan Nederlandse artiesten en wil het roer qua muziekstijl ook nogal eens omgooien. Op Gravity klinkt lichtvoetige electropop en doen o.a. Marien Dorleijn (Moss), Tessa Douwstra (LUWTEN), Kris Berry en Emil Landman mee. Bij What Mattered Most gaan de voetjes van de vloer en slaan we mee op de xylofoon.

Curtis Harding – Face Your Fear (album)

Tijdmachines bestaan niet, maar er is een manier om terug te gaan naar de soultijden van de jaren zeventig. Koop een kaartje voor een concert van Curtis Harding en waan je in de Motown-hoogtijdagen met zijn stomende soul. Harding was jarenlang achtergrondzanger bij Cee-Lo Green maar kreeg dankzij vermaard garagerock-label Burger Records een kans op een solo-carrière. Die pakte hij met beide handen aan: na het uitstekende Soul Power volgt nu Face Your Fear, met producer Danger Mouse achter de knoppen. Vooral op Wednesday Morning Atonement hoor je de invloed van Danger Mouse; het perfecte geluidspalet voor Curtis Harding om te shinen.

Bangbros – Bruin Brood (EP)

They back! Nederland hiphopland telt zijn zegeningen met de terugkeer van BangBros (google dit op je werk alleen in de combinatie met hiphop, gratis tip). Hef en Murda beleefden hun hoogtijdagen als het duo Bangbros in 2010 en komen zeven jaar later dubbel zo hard terug. Bruin Brood heet strikt gezien een EP maar is met 12 tracks meer een Liefde & Passie Extra Spelt EP. Dat is alleen maar fijn, want zo krijgen we meer bars van Hef en Murda. Op Bruin Brood zijn de twee rappers perfect op elkaar ingespeeld en wisselen ze ontspannen de ene na de andere killer verse af.

Daniele Luppi – MILANO (album)

Voor ons is Daniele Luppi een mysterie. Schijnbaar uit het niets maakte hij in 2011 het album Rome met niemand minder dan Danger Mouse, Jack White en Norah Jones. Waar kwam deze Italiaanse producer ineens vandaan? Wat blijkt: Luppi deed de arrangementen voor monsterhit Crazy van Gnarls Barkley (Cee-Lo Green x Danger Mouse) en werd daarna een graag geziene gast in Hollywood als filmcomponist én muzikant in de rest van het land. Op MILANO haalt hij inspiratie uit het – jawel – Milaan van de jaren tachtig en wordt hij de hele plaat bijgestaan door de eigenwijze zeurrockers van Parquet Courts en Yeah Yeah Yeahs-frontvrouw Karen O.

Jonna Fraser – Blessed II (EP)

Wat een gezegend man is het ook. Jonna Fraser was nietsvermoedend in Parijs een clip aan het schieten voor Architect toen hij uit handen van Frenna en Sevn Alias een gouden plaat mocht ontvangen voor zijn album Jonathan. Logisch dat Jonna zijn zegeningen telt en ze ook over ons uitstort met de opvolger van de Blessed EP, niet geheel toevallig Blessed II geheten. Op deze EP wordt hij o.a. bijgestaan door Chivv, Sevn en Frenna. Jonna laat horen de concurrentie nog altijd naar huis te kunnen rappen (Manoeuvres) en schudt tegelijkertijd de hits uit zijn mouw (Global).

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.