Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 42
18 OKT 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Jessie Ware • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 42

Deze week een Luisterlijst met heel veel nullen, een waterval van tranen en een pestkop. 

Sufjan Stevens – The Greatest Gift Mixtape (album)

Van sommige platen weet je: deze kan ik beter niet luisteren als ik een beetje labiel ben, want dan verdwijn ik er in. Carrie & Lowell van Sufjan Stevens is zo’n plaat. Broodnuchter verdrink je al bijna in de prachtige somberheid van Stevens, laat staan als je kwetsbaar bent. Wij zullenThe Greatest Gift Mixtape dus ook niet zomaar opzetten. Op deze mixtape heeft Stevens demo’s, outtakes en remixes van Carrie & Lowell gebundeld. Verwacht krakerige iPhone-opnames, huiveringwekkend mooie demo’s en remixes van Helado Negro en Doveman.

Clean Pete – Afblijven (single)

Als je dacht dat Harvey Weinstein-achtige schandalen niet voorkomen in de muziekindustrie, dan heb je het mis. Vorige week vielen een aantal idolen van hun sokkel. Dj en producer The Gaslamp Killer zou in 2013 twee vrouwen hebben gedrogeerd en hen vervolgens hebben verkracht, gitarist Matt Mondanile (Ducktails, ex-Real Estate) heeft de afgelopen acht jaar verschillende vrouwen aangerand en Alex Calder werd gedropt door zijn label voor eenzelfde vergrijp. Er is eigenlijk maar één ding dat je tegen die mannen wilt zeggen: AFBLIJVEN! Dat is precies wat Clean Pete zingt in deze vlotte nieuwe single, die surfrock en sixties pop ademt. ‘Verlangende ogen wil ik soms wel gedogen / Maar ik zie wat jij doet, jij wacht op je moment / Ik ga nergens heen, heb je niet opgelet / deze is al bezet.’ AFBLIJVEN!

Jessie Ware – Glasshouse (album)

Adele is de meest succesvolle Engelse zangeres van het moment, maar Jessie Ware hijgt in haar nek. Ze heeft een minstens zo waanzinnige stem en een popgevoel om 'u' tegen te zeggen: naast eigen werk schreef ze ook voor Nicki Minaj en Ed Sheeran. Glasshouse is haar derde plaat en eerste album sinds haar zwangerschap. Daarop mag een stijlvolle ballad natuurlijk niet ontbreken (Alone) en is er met Selfish Love een zwoele soundtrack voor een zomernacht. Heel fijn als er voorlopig geen zomernacht aankomt!

Naaz – Up to Something (single)

Het leukste van goede popmuziek: fris klinkt het altijd. De Nederlandse Naaz bewijst dat met de laatste singles die ze uitbracht. Ze scoorde een grote hit met de slaapkamerpop van Words en Up to Something kan daar eigenlijk alleen maar overheen gaan. Naaz zingt over een metal cage waar ze uit bevrijdt is, een tiener die niet zo goed weet wat ze wil, maar wel weet dat ze vrij is: just a girl that’s up to something. Zelf noemt ze het quirkpop: bescheiden pop zonder producerstrucjes, maar helemaal zelf gemaakt met de middelen die op dat moment voor handen zijn. Zo kunnen er zomaar vogels te horen zijn in Up to Something, een eigengereid en vrolijk liedje.

Bully - Losing (album)

Hiphop regeert in muziekland, maar het zal Alicia Bognanno niet deren. De frontvrouw van Bully gelooft in punkrock en de kracht die erin ligt. Op Losing gooit ze de luiken met een knal open en zingt ze over verbroken relaties, depressies, de dood en ziekte. Zwaarmoedig? Dat wordt het nooit bij Bully, dat zorgvuldig op kan bouwen naar een gierend refrein en net zo goed de gashendel vanaf de eerste seconde opendraait. Met goudeerlijke bands als Bully gaat punk niet zo snel dood. 

Mr. Polska - Nullen (feat. Josylvio & Yung Nnelg)

Nee, Mr. Polska is niet zomaar de joker van de Nederlandse rapgame. Die indruk wekt de altijd vrolijke Dominik Wlodzimierz Groot weleens met zijn hilarische clips, maar intussen spuugt hij sinds 2010 gestaag hits uit. Soldaatje, Krokobil, Niemand en Samen: stuk voor stuk knallers. Nu is hij terug met Nullen en een new wave hiphop geluid. Samen met jonge honden Josylvio en Yung Nnelg gaat het over Louis-tassen, onophoudelijk pinnen en het aantal nullen voor de komma.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.