Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 40
05 OKT 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Weaves • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 40

Ze blijven maar komen, die prachtalbums. Deze week een artiest die zijn eigen thee zet, een klassieke family affair en het muzikale equivalent van kamillethee.

Sevn Alias – Picasso (album)

In Nederland is de video nog altijd de nummer één in de trending-lijst. De clip voor Sevn Alias’ Patsergedrag is niet eens zo spectaculair – mooie auto’s en vrouwen – maar iedereen klikt als ze zien dat Lil Kleine en Boef ook mee rappen. Drie rappers die surfen op de wave van Nederlandse hiphop in het streamingtijdperk. Sevn Alias’ carrière gaat nog altijd als een komeet en met Picasso zal die curve steil blijven. De gastenlijst is imposant,  met erkende hitmakers als Jack Shirak, Esko en Spanker en gastbijdrages van rappers als Jonna Fraser, Kempi en Josylvio. Dus kan hij het maken om met dure flessen champagne op het VIP-deck te pronken (Patsergedrag) en weet hij dat de tijden van trappen over zijn (Blessed).

Liam Gallagher – As You Were (album)

De laatste keer dat we van Liam Gallagher hoorden? Een paar weken geleden, toen een video waarin hij thee zette viral ging. De gouden jaren van Britpop liggen ver achter ons en dat geldt ook voor Oasis. Broertje en aartsvijand Noel heeft daarna een prima doorstart gemaakt met zijn High Flying Birds en speelt in zalen als de AFAS Live. Met Liam gaat het minder voortvarend: hij deed het daarna met de band Beady Eye, maar dat project ging als een nachtkaars uit. Nu probeert hij het solo onder zijn eigen naam. Verwacht geen muzikale weersomslag, want Liam blijft prettig in het gehoor liggende Britrock maken in het verlengde van Kasabian en The Stone Roses.

MOOON – MOOON Brew (album)

Een ouderwetse family affair, dat MOOON. In het illustere Aalre-Rixtel stikt het waarschijnlijk niet van leeftijdsgenoten met een zwak voor Led Zeppelin en Rory Gallagher: daarom startten de broers Gijs en Tom de Jong maar een bluesband met hun neef Timo van Lierop. De broers hadden thuis een platenspeler staan met oude platen en raakten in de ban van blues, garage en surf. Neef en buurjongen Timo was al veel eerder besmet geraakt en zo werd MOOON geboren. Nu maken ze kurkdroge surfrocktracks als Surfin’ With You en Mary You Wanna met lekker veel gitaarsolo’s: ze zijn ook fan van Santana, vandaar.

Kelela – Take Me Apart (album)

Ze zit altijd overal tussenin. Kelela zong jazz, speelde viool, ging naar punkconcerten, maar nooit vond ze écht haar roeping. Misschien dat het daarom vier jaar heeft geduurd voordat ze haar debuutalbum uitbrengt. Want op Take Me Apart omarmt ze dat juist, overal tussenin zitten. Kelela vertrekt met haar muziek vanaf een R&B-ondergrond, maar voegt spanning toe met experimentele elektronica van producers als Arca en Jam City. Als Kanye West dirigeerde en orkestreerde zij alle dertien tracks als executive producer. Dat levert een bijzondere plaat op over liefdesverdriet, seks en de spanning van verliefdheid.

Weaves – Wide Open (album)

De eerste keer dat we Weaves zagen, werden we gelijk weggeblazen. Je denkt de band in een punkrock-hoekje te duwen, maar in het volgende nummer klinken ze ineens springerig als Deerhoof of spelen ze Het Perfecte Popliedje. Een band met veel gezichten dus, gedragen door frontvrouw Jasmyn Burke met haar unieke stem. Wide Open is de opvolger van een succesvol debuut – dat onder andere werd genomineerd voor de prestigieuze Polaris-prize- en verbreedt hun muzikale palet nog verder.

Yumi Zouma – Willowbank (album)

Eerder noemden we Yumi Zouma al de perfecte act om al je zorgen bij te vergeten en daar staan we nog steeds achter. Dit is dreampop zoals je die wilt horen: zijdezacht, fijne groove (soms zelfs disco) en een zangeres met een fluwelen stem. De bandleden van Yumi Zouma komen bijna allemaal uit het Nieuw-Zeelandse Christchurch, maar een aantal van hen vertrok na de aardbeving daar naar Frankrijk en de Verenigde Staten. Daarom werken ze meestal met Dropbox of mail om elkaar muziek te laten horen. Hoe dat met Willowbank gegaan is weten we niet, maar het is opnieuw een plaat als een mooie droom.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.