Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Dutch Design Week trainingsschema
12 OKT 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Festival Expo

Dutch Design Week trainingsschema

In het tijdperk van fitgirls en personaltrainers is iedereen volop bezig met het onderhouden van zijn eigen lichaam. Maar waar blijven de oefeningen voor onze hersenen wanneer we bezig zijn met squats en lunges

Gelukkig hebben we de Dutch Design Week met dit jaar als thema Stretch. Eindhoven stroomt deze week over van alle expo’s die proberen onze geest te verruimen. Dutch Design is als het ware ‘yoga voor de hersenen’. Maar goed, een mentale training sluit een fysieke training niet uit. Daarom heeft CJP een trainingsschema gemaakt voor je hersenen én voor je lichaam. Bij elke expo of muzikaal optreden in het schema hebben we een toepasselijke yoga pose bijgevoegd. Zo blijft je lichaam even flexibel als je koppie.

Stap 1: Aliki van der Kruijs – Wishing You a Cool and Breezy Summer
Het weer is een terugkerend element in het werk van Aliki van der Kruijs. Deze keer heeft ze haar expo gebaseerd op de uitspraak: ‘Wishing you a cool and breezy summer’. Hoewel het voor ons erg ongebruikelijk is, is het in Japan wel gewoonte om elkaar een koele en frisse zomer toe te wensen. Dit is omdat daar de zomers vaak erg heet en vochtig kunnen zijn.
Pose 1: Wind-releasing-pose

Stap 2: : Plano Chair - Brandes en Meurs industrial design
Ideaal voor wanneer je een stoel wil meenemen naar een festival, maar er wel hip bij wil zitten. De Plano Chair is een opvouwbare stoel van recyclebaar materiaal. Ben je ook nog eens duurzaam bezig! Over het comfort hoef je ook niet te twijfelen: de stoel heeft een textiel-achtige structuur, dus het zit hartstikke lekker.
Pose 2: Chair-pose

Stap 3: NYVIDD – World of Fish Leather
We gaan gewoon door op de duurzame tour: een expositie van producten gemaakt van visleer. De huid van zalm, kabeljauw, baars en wolfvis wordt normaal gesproken gewoon weggegooid. Schandalig, vonden de makers van World of Fish Leather, en dat terwijl hun huid dun, flexibel en sterk is. De expositie laat zien dat deze vissoorten niet alleen geschikt zijn voor de voedselindustrie, maar ook als materiaal dienen voor prachtige producten met exotische uitstraling.
Pose 3: Fish-pose

Stap 5: Wdka – Shaping Light
Gordijnen hoeven niet alleen de functie te hebben om licht af te weren. Integendeel: ze dienen juist als het perfecte instrument om met natuurlijk licht te experimenteren. Shaping Light toont het werk van derdejaarsstudenten van de Willem de Kooning Academy in Rotterdam. In samenwerking met Kendix hebben zij gordijnen ontwikkeld die natuurlijk licht gebruiken, manipuleren en imiteren. Misschien een idee voor die basic woonkamer van je?
Pose 5: Zonnegroet

Stap 6: byAr Bicycle Company
Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een fiets zonder ketting. Nooit meer je ketting eraf en nooit meer je ketting verwisselen omdat hij he-le-maal verroest is. De Bicycle Company heeft deze droomfiets ontworpen. Daarbij heeft de fiets een twee-traps automatische versnellingsnaaf, wat betekent dat de fiets geen extra hendels en kabels heeft. Als kers op de taart: de led-verlichting en het slot zijn in het frame weggewerkt. Nooit meer een boete voor fietsen zonder licht (en het is nét wat minder levensgevaarlijk. Ook wel handig.).
Pose 6: Bicycle-pose

Stap 7: Robotanica
De twee lijken in het eerste opzicht onverenigbaar: robotica en plantkunde. Toch zijn we de laatste jaren getuigen van een verandering waarin robots een grotere rol zijn gaan spelen in de natuur. Hoe gaan we om met deze ontwikkeling die invloed heeft op het werk van kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers? Transnatural Art & Design geeft antwoord aan de hand van de nieuwe expo Robotanica.
Pose 7: Lotus-pose

Stap 8: Pietju Bell x Woenzelaar x Yung Nnelg x Mairo Nawaz
Een 101Barz-sessie en de single ‘Als je wist dan je weet’, beide met over de miljoen views in no-time: Pietju Bell uit Woensel kwam binnen met een flinke knal. Samen met Woenzelaar (die samen met hem de 101Barz-sessie deed) vormen ze het hiphopduo ‘Boerenjongens’. Samen met Yung Nnelg en Mairo Nawaz zullen ze in hun thuisprovincie laten zien what they’re made of. Want als je het niet wist, dan weet je het nu: deze avond mag je niet niet missen.
Pose 8: Headbang-pose

Dit trainingsschema is slechts een kleine greep uit alles wat de Dutch Design Week ons dit jaar te bieden heeft. Kijk hier voor het hele programma. CJP geeft overigens ook korting: met je pas heb je voor € 11,50 een ticket. Blijft je portomonnee net zo flexibel als je body en je mind. 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.