Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 44
30 OKT 2017 • Door Lika Verploegen • Beeld: William van der Voort • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 44

Word een klassieke muziek-expert, bezoek een musical in een draaiende theaterzaal of ontdek de grote namen van de toekomst op LIFF. Onze Cultuurknallers!

Muziek

4 november: Vondel Klassiek
De avond waarbij je niet alleen meer leert over klassieke muziek, maar ook over je lievelings dorstlesser. Brahms en bier, klinkt goed toch?
VondelCS, Amsterdam // 100% CJP-korting // Meer info

3 november: 50 HURTZ x NEVER SAY DIE x MAJOR LEAGUE
Houd vrijdagavond vrij, want 50 HURTZ komt weer met een snoeiharde line-up vol met dubstep. Mosh jezelf zo het weekend in.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Sfeerimpressie

2 november: Het Noord Nederlands Orkest & Hadewych Minis
Reikt jouw kennis over klassieke muziek niet veel verder dan de soundtrack van Amélie of Les Intouchables? Deze donderdag kan je de hele avond genieten van de beste soundtracks ooit, gespeeld door het Noord Nederlands Orkest en Hadewych Minis.
TivoliVredenburg, Utrechts // 20% CJP-korting // Meer info

3 november: Current Skies
Was je van plan toch iets minder hard te gaan? Current Skies biedt de perfecte oplossing: hier kan je een avond lang swingen op een urban mix van hip hop, r&b, soul, future en african beats.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Films

T/m 5 november: LIFF
Op dit festival kijk je films waarmee je niet snel in aanraking komt, maar die je wel zou moeten zien. Zet eens een stap buiten die Netflix-bubbel van je en ontdek de grote namen van de toekomst.
Leiden International Film Festival, Leiden // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Vanaf 2 november: Your Name
Als je vandaag de dag nog steeds denkt dat anime slechts veredelde tekenfilms zijn, moet je echt even onder die steen vandaan komen en deze Japanse filmhit checken.
Pathé, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

Vanaf 2 november: Oude Liefde
Verdriet verbroedert, gelukkig maar. Wanneer de zoon van Ton en Fransje overlijdt, weten de twee na zestig jaar gescheiden te zijn, toch dichter tot elkaar te komen. Misschien wel iets te dicht...
Filmtheater, Hilversum // € 2,- CJP-korting // Meer info

Theater

3 november t/m 22 januari: The Nation
Bingewatchers opgelet: het uit zes delen bestaande toneelstuk The Nation is in één marathonvoorstelling gepropt. Dit verhaal over de verdwijning van de elfjarige Ismaël kijk je vast en zeker vanaf het puntje van je stoel.
Verschillende locaties // Tot 50% CJP-korting // Meer info

T/m 31 december: Soldaat Van Oranje
'Nu met succes verlengd!' galmt er nu waarschijnlijk door je hoofd. Dat de musical al zo lang opgevoerd wordt, is natuurlijk niet voor niks: de voorstelling vertelt het verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis. Daarbij wordt de musical gespeeld in een draaiende theaterzaal!
TheaterHangaar, Katwijk // € 15,- CJP-korting // Meer info

Festival

3 t/m 5 november: So What’s Next?
De line-up van dit jazz-festival is eigenlijk een voorbode voor alles wat over een tijdje booming zal zijn. Tipje van de sluier: dit jaar staan onder andere Nick Mulvey, Kovacs, Kamasi Washington en Moses Sumney op het programma.
Eindhoven // Tot € 10,- CJP-korting // Meer info

Expo

T/m 4 februari: We Have A Dream
Het waren gewone mensen zoals jij en ik, maar werden ’s werelds bekendste wereldverbeteraars. Leer meer over hun persoonlijk leven en alles wat ze bereikt hebben met hun activisme tijdens de expo We Have A Dream. 
De Nieuwe Kerk, Amsterdam // € 1,60 CJP-korting // Meer info

T/m 28 januari: Loving Vincent – De Tentoonstelling
Een film gemaakt van 65.000 frames van 125 kunstenaars, waar 6 jaar over gedaan is: Loving Vincent. Het is de eerste animatiefilm over onze geliefde kunstenaar Van Gogh. In het Noordbrabants Museum kun je het harde werk van de kunstenaars die hebben meegewerkt aan de film bewonderen.
Het Noordbrabants Museum, ’s Hertogenbosch // 50% CJP-korting // Meer info

T/m 22 november: BITTER Chocolate Stories
Hij is je beste vriend, je steun en toeverlaat: we hebben het natuurlijk over chocolade! Toch zit er ook een bittere nasmaak aan dit comfortfood. Tijdens BITTER Chocolate Stories kom je oog in oog te staan met de kinderen die werken op cacaoplantages. Dan denk je wel twee keer na voordat je weer naar een Chocoladereep grijpt.
Beurs van Berlage, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

2 t/m 4 november: Crossing Border Festival
Soms is de lijn tussen poëzie en rap zo splinterdun, dat je het onderscheid beter kan laten voor wat het is. Tijdens Crossing Border gooien we alles gewoon lekker op één grote hoop. Literatuur of (pop)muziek? Wat maakt het uit, als het maar mooi is.
Paard, Den Haag // € 7,50 CJP-korting // Meer info

5 november: Words On Fire
Het recept is simpel: mix een flinke dosis literatuur met een lading internationale muziekacts. Vervolgens voeg je nog een snufje filmisch vermaak toe en het resultaat zet je neer in Maastricht. Tadááá: je hebt het Words On Fire festival.
Maastricht // € 8,- CJP-korting // Meer info

2 november: Vondel College: Livestreamen
Eén klik en je gaat live op Facebook of Instagram. Het klinkt simpel, maar toch bestaan er bepaalde trucjes voor een effectieve livestream. Tijdens het aankomende Vondel College leer jij alle ins en outs van het livestreamen.
VondelCS, Amsterdam // 100% CJP-korting // Meer info

Een voorgaande editie

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.