Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 42
16 OKT 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 42

Sleep jezelf de donkere dagen door met Dan Brown, geniet van Tsjechov in een modern jasje of voorkom keuzestress bij ADE. Onze Cultuurknallers!

Muziek

19 oktober: ADE LIVE 2017
Ja, hij komt er weer aan hoor: ADE. De week waarin je wordt overspoeld met de juweeltjes uit de dance-wereld. Wij begrijpen dat je een beetje overweldigd raakt door het uitgebreide programma. CJP maakt de keuze wat makkelijker voor je: we geven weer korting. Nambyar, Marian Hill, Fatima Yamaha (aka Bas Bron) en nog veel meer elektronische live-acts nemen aanstaande donderdag de Melkweg over. Koop maar snel een ticket, scheelt je weer wat keuzestress.
Melkweg, Amsterdam // € 2,85 CJP-korting // Meer info

Fatima Yamaha - What's A Girl Got To Do

21 oktober: Lethal Bizzle
We kunnen geen genoeg van hem krijgen, maar gelukkig komt-ie deze week voor de derde keer dit jaar naar de Melkweg. Dat grime nu helemaal hot-and-happening is wisten we al. Maar Lethal Bizzle weet er ook een sport van te maken om het met mainstream genres, zoals dance, te combineren. Wij raden aan niet op zijn vierde retourtje Nederland te wachten, want je weet maar nooit hoe lang het dan nog duurt.
Melkweg, Amsterdam // € 2,80 CJP-korting // Meer info

Lethal Bizzle - I Win ft. Skepta

16 oktober: Chad VanGaalen
De muziek van het Canadese multi-talent is moeilijk te omschrijven. ‘Indierock beïnvloed door folk en elektronische muziek’ doet volgens ons geen recht aan de originaliteit van zijn oeuvre. Wat we wel kunnen zeggen is dat zijn sound minstens zo creatief en surrealistisch is als zijn illustraties en animaties. Erg indrukwekkend is ook dat Chad zijn instrumenten zelf maakt. Dat doen wij ‘m in ieder geval niet na.
Rotown, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Chad VanGaalen - Peace On The Rise

Film

Vanaf 19 oktober: Kleine IJstijd
Wij bij CJP hadden wel weer zin in een goede Nederlandse komedie. Gelukkig was daar Kleine IJstijd met onder andere Cees Geel en Monic Hendrickx. Oudleden van een band komen met zijn allen samen om de as van hun geliefde zanger Kas uit te strooien over het platteland. Wanneer één van de mannen zijn (veel) jongere vriendin meeneemt geeft dat flink wat scheve gezichten.
Filmtheater, Hilversum // € 2,- CJP-korting // Meer info

Kleine IJstijd Trailer

Vanaf 19 oktober: Geostorm
Elke dag zon, regen is verleden tijd, maar vooral: nooit meer een natuurramp. Het zou fantastisch zijn als we zelf het weer konden besturen. In Georstorm hebben wereldleiders een satelliet laten bouwen waardoor dit mogelijk is. Het lijkt de perfecte oplossing, tot dat een storing ervoor zorgt dat het systeem zich tegen de aarde keert. Jake (Gerard Butler) en Max (Jim Sturgess) proberen met man en macht de wereld te redden.
Pathé, alle locaties // € 2,- CJP-korting // Meer info

Geostorm Trailer

Vanaf 19 oktober: The Glass Castle
Bijna iedereen wordt een beetje opstanding in de pubertijd. In het geval van Jeanette is het een wat extremer verhaal. Haar ouders leven als nomaden die over de wereld reizen. Wanneer ze ouder wordt moet ze niks meer van deze levensstijl hebben. Ze doet het tegenovergestelde van wat haar ouders willen: ze probeert een zo normaal mogelijk leven te leiden.
Cinema Oostereiland, Hoorn // € 2,- CJP-korting // Meer info

The Glass Castle Trailer

Theater

Tot 14 april: Verplicht Spelen
Herman In Een Bakje Geitenkwark is alles. De jongens maken cabaret, komen met onverwachte en absurde sketches en zingen ook nog eens a-capella. Hun nieuwe show Verplicht Spelen was een daverend succes op Lowlands en nu touren ze door heel het land. Wees voorbereid: de jongens zijn niet bang voor een beetje interactie, dus misschien kom je wel naast ze op het podium te staan.
Verschillende theaters // Tot 50% CJP-korting // Meer info

Herman In Een Bakje Geitenkwark - Trailer

Tot 22 december: As The World Tsjechov
Hoewel Anton Tsjechov al ruim een eeuw dood is, is zijn werk nog lang niet verjaard. Alink en Plukaard wisten er een moderne draai aan te geven door hun eigen anekdotes in de stukken te verwerken. De personages van Tsjechov waren dromers, de personages van Alik en Plukaard zijn dromers die hun wensen in vervulling kunnen laten gaan. Hoe leven we als ons leven
maakbaar is?
Verschillende locaties // Tot 50% CJP-korting // Meer info

20 & 21 oktober: Danslokaal 5
Eén van de meest spraakmakende dansgezelschappen, Conny Janssen Danst, creëert opnieuw een platvorm voor nieuwe creatievelingen en haar vertrouwde dansers. Tijdens DANSLOKAAL komen alle soorten choreografietalenten met verschillende achtergronden samen om nieuw werk te ontwikkelen. Conny Janssen Danst staat bekend om haar theatrale en diverse stijlen, dus dit wil je zeker niet missen.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Vanaf 19 oktober: Shock
Je wenst het je ergste vijand nog niet toe: na een schoolfeest raakt je beste vriendin vermist. Het enige wat nog gevonden wordt is haar jas, telefoon en fiets. De dader besluit terug te komen en dit keer komt hij voor jou. Lukt het om niet gevangen te worden door deze moordenaar of overkomt jou hetzelfde als je vriendin?
Verschillende theaters // 20% CJP-korting // Meer info

Festival

21 t/m 29 oktober: Dutch Design Week 2017
Dit jaar zijn alle ogen gericht op de toekomst. Ook bij de Dutch Design Week houden ze zich voornamelijk bezig met duurzaamheid. Dat is niet alleen hip, dat is ook nog eens erg belangrijk. Het thema is Stretch, want Dutch Design is voor de hersenen wat yoga is voor ons lichaam: het houdt het flexibel. We schreven trouwens een blog over wat er ongeveer allemaal te doen is die week (inclusief een trainingsschema, zodat je lichaam ook fit blijft).
Verschillende locaties in Eindhoven // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Expo

Tot 29 oktober: Always in risk, yet never in danger
Altijd al wel eens willen weten hoe het is om op de Rietveld Academy te zitten? Het Stedelijk Museum biedt nu een inkijk in het leerproces van een student grafisch ontwerpen. Er worden werken tentoongesteld die het resultaat zijn van een opdracht, vraag of een onderzoek. Doordat de expo een dwarsdoorsnede van de opleiding is, wordt aan elk stadia van de opleiding aandacht besteed. Exclusiever dan dit wordt het niet.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Tot 22 oktober: Uit De Mode
Het Centraal Museum heeft een modecollectie van ongeveer tienduizend kledingstukken, inclusief accessoires. Daar is jouw kast vast niks bij, hé? Kom kijken wat er over honderd jaar zoal verzameld is. Hoe was het toen, hoe is het nu, en hoe was het tussen nu en een eeuw geleden? Je ziet het allemaal in de expo Uit De Mode.
Centraal Museum, Utrecht // € 7,50 CJP-korting // Meer info

T/m 7 januari: Staatloos - Anoek Steketee
Het zal je maar overkomen: je hebt geen nationaliteit en dus geen rechten. Naar schatting zijn ongeveer tienduizend mensen in Nederland straatloos. Alles wat voor ons vanzelfsprekend is, is voor straatlozen onmogelijk: een bankrekening openen, werk vinden of naar school gaan. Zelfs naar het ziekenhuis gaan kan niet. Vreselijk, toch? Anoek Steketee maakte van twaalf straatlozen een portret, want ‘het doorgeven van je nationaliteit is het grootste cadeau dat je aan je kind
kan geven’.
Rijksmuseum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Tot 20 oktober: The Machine To Be Another
‘Als ik jou zou kunnen zijn, zou ik mezelf dan beter begrijpen?’ Bij FOTODOK krijg je antwoord: met behulp van virtual reality kom je erachter hoe het is om iemand anders te zijn. Bijvoorbeeld een Utrechtse bankier die een psychose krijgt, of Jonah, die zich geen man en geen vrouw voelt. Kruip voor even in de huid van iemand anders.
FOTODOK, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

Oktober: Turtles All the Way Down – John Green
Aza heeft een obsessieve-compulsieve stoornis en zoekt een manier om geld te verdienen. De verdwijning van miljardair Russell Pickett biedt de perfecte oplossing, want wie hem vindt krijgt één ton vindersloon. Samen met haar vriendin Daisy gaat ze op zoek. De situatie wordt wat ingewikkelder wanneer ze tijdens haar zoektocht verliefd wordt op de zoon van Pickett. John Green weet weer als geen ander perfect te omschrijven hoe fantastisch, maar ook hoe vreselijk onaangenaam het leven kan zijn. 
American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Oktober: the sun and her flowers – Rupi Kaur
Het tweede werk van Kaur is minstens zo persoonlijk als haar debuut milk and honey. Ze vertolkt de stem van haar generatie en gebruikt hierbij haar eigen illustraties. Wat je ook van haar werk vindt, je zal je er ongetwijfeld in herkennen. Ze dicht over liefde, zoals we het allemaal kennen: puur, maar pijnlijk.
Taalnazi's be prepared: In Rupi's moedertaal worden geen interpunctie en hoofdletters gebruikt. Ze wil haar afkomst eren door dit in haar poëzie ook weg te laten.
American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Oktober: Origin – Dan Brown
’s Werelds bekendste thrillerschrijver is back at it again! Dan Brown heeft zijn stijl wat aangepast aan de tijdsgeest van nu: in zijn nieuwe boek spelen moderne kunst en innovatieve technologie een belangrijke rol. Het verhaal gaat in op vragen waar we allemaal wel antwoord op zouden willen: waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe?
American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.