Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 41
09 OKT 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 41

Maak nachtelijke poëzie bij The Writer's Guide, aanschouw de dynamische moves van The Ruggeds of bekijk extra large kunst in de expo BIG ART. Onze Cultuurknallers!

Muziek

13 oktober: Chris Simmons
Zijn nieuwe album The Deepest Wound bewijst maar weer dat er geen grotere inspiratiebron bestaat dan verdriet. Want een singersongwriter zonder misère is als softijs zonder spikkels: het kan wel, maar het is wel net wat minder mooi. Chris Simmons zingt over verwerking en verlies in donkere, rauwe folk. Ook zonder bekend te zijn met zijn levensverhaal hoor je dat hij weet waar hij over zingt.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Chris Simmons - You Could Have It All

13 oktober: Tante Joke Karaoke Band
Zet je plankenkoorts opzij en doe nog even wat stemoefeningen, want de Tante Joke Karaoke Band is terug in Paard! Voel je Bon Jovi voor twee minuten of probeer Whitney Houston te evenaren. Zing Africa van Toto of rap Gangsta’s Paradise van Coolio. De spelregels zijn simpel: de jongens spelen en jij zingt. 
Paard, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

Tante Joke Karaoke Band

Film

Oktober: A Beautiful Planet
Waan je een ruimtereiziger in A Beautiful Planet. De documentaire bevat beelden van de aarde vanuit het International Space Station. Zo kan je perfect zien hoe slecht we eigenlijk voor haar zorgen. Maar ook minder confronterende dingen komen aan het bod. Zoals: hoe was je je haren in de ruimte? En vieren ze eigenlijk wel kerst daarboven?
Het Omniversum, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

A Beautiful Planet Trailer

Vanaf 12 oktober: Happy Death Day
Halloween is al over minder dan een maand, maar we begrijpen het als je niet meer kan wachten. Loop alvast een beetje warm met de nieuwe horror Happy Death Day. Tree wordt wakker op haar kamer, viert haar verjaardag en wordt vermoord. Om vervolgens weer wakker te worden en het hele riedeltje opnieuw mee te maken. Ze moet de moordenaar zien te ontmaskeren wil ze een einde maken aan deze nachtmerrie. Tip: maak het extra spannend door de film op vrijdag de dertiende te kijken!
Pathé, alle locaties // €2,- CJP-korting // Meer info

Happy Death Day Trailer

Vanaf 12 oktober: HHhH – The Man With The Iron Heart
Het was misschien wel de meest ambitieuze operatie van de Tweede Wereld oorlog ooit: het vermoorden van het hoofd van de SS en Gestapo, Reinhart Heydrich. Jozef Gabcik en Jan Kubis wagen zich eraan. Pak maar een XL-bak popcorn, want dit wordt een avondje stress-eten.
KINO, Rotterdam // 25% CJP-korting // Meer info

HHhH - The Man With The Iron Heart Trailer

Theater

13 oktober: The Ruggeds – Adrenaline
De voorstelling van The Ruggeds is zo dynamisch, dat je zou willen dat je meer ogen in je hoofd had. Dan vliegt er weer iemand door de lucht en vervolgens tolt er iemand minutenlang op zijn hoofd. Het zou bijna een kunst zijn je te vervelen tijdens deze show. Maar CJP'ers deinsen niet terug voor een uitdaging, toch?
Theater Zuidplein, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

The Ruggeds - Adrenaline

Vanaf 11 oktober: ROMP
Wat rimpels weg botoxen of wat grijze haren camoufleren: we leven in een tijd waarin we er alles aan doen om niet oud te worden. Als je oud bent tel je niet meer mee. ROMP gaat over het proces van oud worden en het eindpunt waarin je van alles wil, maar (bijna) niks meer kan. Dit ligt gelukkig voor CJP’ers nog ver in het verschiet.
Toneelschuur, Haarlem // € 4,- CJP-korting // Meer info

Festival

14 oktober: Geen Daden Maar Woorden Festival
Luisteren naar betoverende poëzie en daarna meedeinen met de liedjes van Gerson Main. Het Geen Woorden Maar Daden Festival is een literaire avond met een muzikale twist. Zo kan je op de afterparty alle woorden van je af dansen bij DJ DoodLeuk.
Theater Walhalla, Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Expo

12 t/m 15 oktober: BIG ART
In de consumptiemaatschappij van tegenwoordig willen mensen alleen maar meer, meer, meer. De makers van BIG ART hebben de perfecte expo voor dit tijdsbeeld: alle kunstwerken zijn in extra groot formaat. Sculpturen, schilderijen, tekeningen, foto’s en installaties van jong talent en bekende namen. Voor de echte éénentwintig-eeuwse kunstliefhebber.
De Zonnewijser, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

8 september t/m 11 februari: Finders Keepers
Het Cheerleader Effect: personen zijn aantrekkelijker wanneer ze in groepsverband zijn, dan wanneer je ze één op één ziet. Laten we kijken of hetzelfde effect ook bij Finders Keepers van toepassing is: de expo heeft meer dan vijfduizend spullen uit meer dan veertig verzamelingen bijeengebracht. Een scheermesje op zich is niet zo boeiend. Wordt het ineens een ander verhaal als het er tig bij elkaar zijn? Wij denken van wel.
Het Nieuwe Instituut, Rotterdam // € 3,50 CJP-korting // Meer info

16 september t/m 21 januari: Carlos Motta – The Crossing
Het moet verschrikkelijk zijn: je land gedwongen verlaten en op bestemming nog steeds niet veilig zijn door je geaardheid. In The Crossing laat Carlos Motta elf LHBTQI-vluchtelingen op camera hun verhaal vertellen. Helaas is dit niet iets van deze tijd alleen; daarom heeft hij ook twintig objecten van het Rijksmuseum, het Tropenmuseum en het Amsterdam Museum uitgekozen die betrekking hebben op vluchtelingen uit de geschiedenis. Een ontroerende expo die pleit voor verandering en wij doen mee. 
Het Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Carlos Motta - The Crossing

Vanaf 12 oktober: Doek van Keith Haring
Wij bij CJP zijn wel pro-recycling. Vooral in het geval van goede kunstwerken, zoals het doek van Keith Haring dat nu opnieuw tentoongesteld wordt in het Stedelijk Museum Amsterdam. De kunstenaar beschilderde het doek in één dag terwijl hij op hiphopmuziek danste. Het is maar liefst twaalf bij twintig meter, dus genoeg doek voor iedereen om van de houden!
Het Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Lezen

15 oktober: Frontaal
Zet die frontaalkwabben maar aan het werk, want podium Frontaal heeft weer een avond vol literaire hoogstandjes voor jou in petto. Met deze keer in de line-up: Abdelkader Benali, Dominique De Groen, Rellie Telg, Daan Doesborgh en Jente Jong. Korte verhalen, spoken word, poëzie én bier: wat willen we nog meer?
WORM, Rotterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

8 oktober: The Night Shift
Nachtbrakers met liefde voor het geschreven woord, opgelet! The Writer’s Guide in Rotterdam organiseert een schrijfworkshop. Maar niet zomaar een schrijfworkshop: een nachtelijke schrijfworkshop van 21.00 tot 03.00. Ook handig als je ’s zondags overdag bij je oma op de koffie moet of deze keer toch écht wilde gaan sporten. Tijdens de workshop krijg je direct feedback van een docent. Ze hebben zelfs een analoge schrijfopdrachtgenerator, die doet hetzelfde als een menselijke leraar. Alleen heeft die niet de behoefte de hele tijd op je blaadje mee te kijken.
The Writer’s Guide (tot the Galaxy), Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.