Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 40
02 OKT 2017 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 40

Deze week heb je nog even de zomer in je bol bij Pllek live stage, kun je je oordeel vellen tijdens een rechtzaak of lekker genieten van andermans ellende in Fresh Complaints. Onze Cultuurknallers!

Muziek

4 oktober: Moonchild
Wat gebeurt er als je drie topmuzikanten een tijd lang opsluit in een houten cabine rondom Lake Arrowhead in California? Dan krijg je het album Voyager van het r&b-trio Moonchild. De band heeft voor het schrijven van het album inspiratie geput uit de natuur en dit is terug te horen in de muziek. Gelukkig hebben ze het houten huis na enige tijd wel verlaten, want nu kunnen we van ze genieten in BIRD Rotterdam. Ze tourden al eerder met Stevie Wonder, Jill Scott en The Internet. Wat betreft het niveau horen ze zeker in het rijtje thuis. Komt dat zien, voordat ze weer terugkeren naar de natuur.
BIRD, Rotterdam // € 2,- CJP-korting op vvk en € 3,- CJP-korting op deurverkoop // Meer info

Moonchild - Voyager (full album)

7 oktober: Brainpower & Re:Freshed Orchestra
Tien top-100 albums, ruim 3000 liveshows en meer dan 20 gouden en platina platen verder, maar hij doet het nog steeds: Brainpower, één van Nederlands meest succesvolle rappers, komt naar het Paard. De artiest is veelzijdig: niet alleen in het Nederlands, ook in het Engels weet hij zijn talenten te laten zien. Hij mag dan al boven de veertig zijn, maar doet niet onder voor zijn jongere collega’s. Nog steeds straalt de power van zijn live optredens af. Re:Freshed Orchestra, getekend bij TopNotch, staat aan zijn zijde en samen laten ze geen hit onbespeeld.    
Paard, Den Haag // €2,- CJP-korting // Meer info

Brainpower - Je Moest Waarschijnlijk Gaan (LIVE@THE BOX PURE)

7 oktober: Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Reinier Baas & Nora Fischer - Princess Discombobulatrix XL
Het wordt een opera genoemd, maar dan zonder de dramatische uitbeelding en grotendeels instrumentaal: Reinier Baas componeerde in 2015 in opdracht van het North Sea Jazz Festival het stuk rondom Princess Discombobulatrix. Baas weet jazzmuziek met klassieke muziek te combineren en ook zijn herkenbare hiphopreferenties ontbreken niet. Samen met het Jazz Orchestra en Nora Fischer als sopraan zullen ze het publiek wegblazen. Zeventig minuten zijn nog nooit zo snel voorbij gegaan.
TivoliVredenburg, Utrecht // € 4,- CJP-korting // Meer info

5 oktober: Hungu x Mamihlapinatapai x Prace 
Het muzikale duo Hungu is geïnspireerd door onder andere Bonobo, Odesza en Deep Forest. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘électronique et organique’. Ze brengen harmonieuze DJ-sets met ritmische percussiegeluiden. Samen met de achtkoppige band Mamihlapinatapai zullen ze de avond vullen en de zomer voor één avond weer even terug naar Nederland brengen. Mamihlapinatapai gebruikt minstens net zoveel stijlen als lettergrepen. Ze maken een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia. Naast deze twee acts heeft Pllek ook nog iemand van Nederlandse bodem geregeld: de Utrechtse Prace. Deze muziek-producer heeft een eigen stijl ontwikkeld, die hij Dubnova noemt. Wat dat precies inhoudt? Dat moet je zelf maar even gaan checken. Een klein tipje van de sluier: zijn sound wordt ook wel omschreven als mozaïek.  
Pllek live stage, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Camino del Sol - Mamihlapinatapai

Film

Vanaf 5 oktober: Du Forsvinder
Stel: je steelt een flinke som geld, maar je bent je hier niet bewust van. Wat doe je dan? Het overkomt Frederik in Du Forsvinder wanneer hij beschuldigd wordt van miljoenenfraude. Ze komen er niet veel later achter dat Frederik een hersentumor heeft. Deze ontdekking verklaart waarom de persoonlijkheid van Frederik de laatste tijd veranderd is en waarom hij het geld gestolen heeft. Nu rijst de vraag: wie is er schuldig? Frederik of zijn hersentumor?
Filmtheater Hilversum, Hilversum & Cinema Oostereiland, Hoorn // € 2,- CJP-korting // Meer info

Du Forsvinder Trailer (NL)

Vanaf 5 oktober: Manifesto
Dertien monologen en dertien personages. Allemaal gespeeld door Cate Blanchett. De woorden provocerend, overweldigend en grappig vallen regelmatig wanneer critici de film omschrijven. Maar daar blijft het dan ook bij. Niet omdat er verder niks positiefs te zeggen valt, in tegendeel: de kwaliteit van Manifesto is niet in woorden te bevatten of te vergelijken met andere films. Dan zit er niks anders op dan zelf maar te gaan kijken, toch?
De Balie, Amsterdam & Filmschuur, Haarlem // €1,50 & € 1,- CJP-korting // Meer info

Manifesto Trailer

Theater

21 september t/m 20 december: Terror
Wat zou jij doen wanneer er een gekaapt vliegtuig met 148 passagiers op een vol stadion af vliegt? Mag je onschuldige burgers doden wanneer dat een grotere ramp kan voorkomen? In het theaterstuk Terror neemt een straaljagerpiloot (Jeroen Spitzenberger) zelf de beslissing en schiet het vliegtuig uit de lucht. Is hij een held of een moordenaar? Jij mag vanuit het publiek bepalen of de piloot gestraft moet worden of niet. Gelukkig heb je de hele avond om je hoofd te breken over dit ethische vraagstuk.
Verschillende locaties // Tot 50% CJP-korting // Meer info

Festival

7 oktober: International Comedy Festival Rotterdam
Lachen is gezond, dat weten we allemaal. Waarom doen we het dan steeds minder wanneer we ouder worden? Wij bij CJP zijn vastberaden hier verandering in te brengen. Daarom raden wij je aan naar het International Comedy Festival Rotterdam te gaan. Van broekies die pas net komen kijken in de comedywereld tot cabaretiers die bij de harde kern horen: ze zijn er allemaal. Train je lachspieren met Raoul Heertje, Pepijn Schoneveld, Jennifer Evenhuis en nog veel meer grappenmakers.
Verschillende locaties in Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

5 t/m 8 oktober: Nederlandse Dansdagen
Twerken, de windmill of de robot: voor jou is geen move te veel gevraagd. Gelukkig valt er altijd wel wat nieuws te leren. De Nederlandse Dansdagen is hét festival waar je dans-inspiratie op kan doen. Begin maar alvast met die rek- en strekoefeningen, want je gaat gegarandeerd met spierpijn naar huis. Klein tipje van CJP: The Ruggeds. Te herkennen van Justin Biebers clip Where Are Ü Now en de film Streetdance 2.
Verschillende locaties in Maastricht // Tot 50% CJP-korting // Meer info

22 september t/m 22 oktober: Graphic Design Festival
Wereldverbeteraars komen samen tijdens het Graphic Design Festival. Met de kunst die ze maken reageren ze op alledaagse gebeurtenissen en onderwerpen. Het voornaamste doel van de artiesten is het publiek anders naar de wereld te laten kijken. Zo hebben ze laatst een grote opgeblazen vluchteling door de Haven in Breda laten varen. Maar hier bleeft het niet bij: het festival bestaat uit nog veel meer kunstwerken die je goed met je ogen laten knipperen. 
Verschillende locaties in Breda // 33% CJP-korting // Meer info

26 augustus t/m 19 november: Koen Vermeule – Wanderlust  
Je zal 'm maar winnen: de Sacha Tanja Penning prijs. Mooi tienduizend euro die je op je spaarrekening kan knallen en een tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam. Koen Vermeule weet hoe het is. De schilder staat bekend om zijn schilderingen van grote, lege Nederlandse landschappen. Maar hij maakt ook portretten van mensen, meestal alleen. Bijvoorbeeld van jongeren die op hun mobiel zitten bijvoorbeeld. Zijn oeuvre is nu te zien in de tentoonstelling Wanderlust. Misschien een goed idee om eens naar zijn schilderijen te gaan staren in plaats van naar je beeldscherm.  
Kunsthal, Rotterdam // €6,- CJP-korting // Meer info

16 september t/m 4 februari: We Have a Dream
Heb jij vaak de behoefte om iets te betekenen voor de wereld? Maar weet je niet zo goed hoe je dat moet bereiken? Kom dan naar de tentoonstelling over Mahatmna Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. De Nieuwe Kerk zal volledig in het teken staan van deze grote helden. Laten we hopen dat dit je motiveert om in de voetsporen van deze strijders te treden.
De Nieuwe Kerk, Amsterdam // € 3,20 CJP-korting // Meer info

6 oktober t/m 31 januari 2019: Fashion Cities Africa
Hoewel een merk Daily Paper niet meer weg te denken is op een gemiddeld hiphopfeestje, weten veel van de dragers waarschijnlijk niet dat het geïnspireerd is door Afrikaanse landen. Hetzelfde geldt voor labels als DoruNsimba, Karim Adduchi en Lady Africa. In Fashion Cities Africa in het Tropenmuseum wordt uitgebreid aandacht besteed aan de invloed van Afrika op mode. Kom kijken naar de expo, zodat je voortaan weet wat je draagt wanneer je weer eens je Daily Paper hoodie uit de kast trekt.
Tropenmuseum, Amsterdam // € 8,- CJP-korting // Meer info

Lezen

Vanaf oktober: Fresh Complaint - Jeffrey Eugenides
Je kent het wel: iemand doet iets wat jou niet bevalt en eigenlijk wil je zeggen 'jeetje, word eens volwassen'. Maar het kan niet, want de persoon in kwestie ís al volwassen. Awkward. In Fresh Complaint schrijft Jeffrey Eugenides korte verhalen over middle class mannen die in de ene crisis na de andere vallen door hun eigen domme schuld. Je koopt de bundel nu met 10% CJP-korting bij The American Book Center. Want soms is het stiekem heel lekker om te genieten van andermans ellende.
The American Book Center, Amsterdam & Den Haag // 10% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.