Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
C. ontdekt: Susan Radder
02 OKT 2017 • Door Emma Curvers • Beeld: Marc Deurloo • Meer blogs over Film

C. ontdekt: Susan Radder

Net als zoveel achttienjarigen zit Susan Radder in een tussenjaar na haar middelbare school. Maar waar andere tussenjaars gaan backpacken in India of bij een callcenter mensen lastigvallen, werkt Susan zich een slag in de rondte: ze speelt de hoofdrol in een korte film uit de serie Duivels Dilemma, verschijnt volgend jaar in de romcom Gek van Oranje, kreeg een Gouden-Kalfnominatie voor haar rol in Horizon en speelde in televisieseries als Vechtershart en A’dam – E.V.A.

Fantastisch, toch? Tuurlijk, maar Susan viel na de middelbare ook een béétje in een gat, vertelt ze in de studio waar ze zo op de foto gaat: ‘Veel vrienden hebben nu een tussenjaar, waardoor ik wel met hen kan chillen. Maar die gaan in september studeren en ik niet. Ik wilde naar de toneelschool in Maastricht maar ben niet aangenomen; ik kwam tot de derde ronde.’ Dat gebeurt wel meer acteurs, maar die vertellen er niet over. Susan wel. ‘Ik heb geen interviewmodus,’ lacht ze. ‘Na vijf minuten ben ik alweer vergeten dat het een interview is.’ Over die toneelschool: ‘Eerst dacht ik: het boeit me niet, ik heb werk, maar later merkte ik dat ik er toch een beetje mee zat. Ik ging kijken: oké, wie zit er dan wél in die klas. Je gaat denken: ben ik dan zo slecht? Het lijkt allemaal persoonlijk, maar daar moet je je overheen zetten. Je kan niet bij elke afwijzing in een gat vallen.’

Ondertussen gaat Susan als een speer. Door haar hoofdrol in Pijnstillers en de YouTube-serie Coke Fris Chicks verzamelde een grote club jonge fans. Moet ze nu niet juist opletten wat ze zegt en doet? ‘Ja, ik kan een voorbeeld zijn voor jongeren. Dat klinkt niet logisch voor mij hoor, dat mensen me als voorbeeld zien. Je moet wel oppassen met foto’s waarop je rookt of drinkt, die zet ik niet op Instagram.’ Maar als je een jaar of achttien bent lonkt de wereld van de volwassen film: ‘Ik ben wel klaar voor nieuwe dingen. Alleen kun je niet zomaar zeggen: oké, ik wil nu nooit meer kinderfilms doen. Je moet ergens ook een beetje geluk hebben.’

Misschien is het toch wel een typisch tussenjaar voor Susan: een beetje geluk hebben, een beetje op je bek gaan, en moedig voorwaarts. Want die toneelschool geeft Susan nog niet op: ‘Ik denk dat ik volgend jaar ook in Amsterdam auditie ga doen.’ En oh ja, ze wil ook nog wel lessen camera-acteren volgen in Amerika. Eerst even voor de camera bij CJP. ‘Ik blijf het raar vinden om op de foto te gaan,’ zegt Susan. Daar zien we niks van terug.

Dit interview is ook te lezen in C. magazine 8. Benieuwd naar de rest van het tijdschrift? Je kan 'm hier online lezen. Als je de volgende keer graag een exemplaar thuis ontvangt, pas dan even de instellingen van je CJP-account aan. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.