Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Met je voetbalteam naar het NFF
19 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Dirk Kuyt • Meer blogs over Film

Met je voetbalteam naar het NFF

Het Nederlands Film Festival is een allemansvriend. Naar dit filmfestival kun je werkelijk iedereen meenemen.

Een diverser programma ga je niet snel vinden: op het NFF kun je keihard lachen, vol bewondering naar het scherm staren of onbedaarlijk huilen. Het ideale festival om eindelijk eens een keer met je zusje of voetbalteam naar de film te gaan. Wij doen vast een voorzetje:

Naar de film met je voetbalteam

Hardcore Ajacieden zullen waarschijnlijk afhaken, maar verder houdt iedereen van Dirk Kuyt. In de documentaire KUYT volg je hem in zijn laatste jaar als profvoetballer. Kuyt wil koste wat het kost kampioen worden met zijn Feyenoord, maar gaandeweg het seizoen belandt hij op de bank. Kuyt worstelt met de torenhoge druk en zijn rol als wisselspeler, maar uiteindelijk blijkt hij toch de verlosser.

Naar de film met je moeder

Het stikt van de romantische komedies in het Nederlandse filmlandschap, maar weinig zijn zo charmant als Soof. Iedereen herkent zich wel een beetje in de aanklotende Lies Visschedijk die iets van haar leven probeert te maken als haar huwelijk op de klippen loopt. Op het NFF zie je Soof 2, waarin Soofs scheiding nu echt realiteit is en ze zich probeert te herpakken.

Naar de film met je studentenvereniging

Stiekem het leukst op NFF: de grote titels negeren en je laten verrassen tijdens de NFF Studentencompetitie. In anderhalf uur zie je de meest uiteenlopende korte films van talentvolle, jonge filmmakers. Zoals Een Onvergetelijk Afscheid, waarin Cláudio zijn beste vriendin verliest aan zelfmoord, of How To Uninstall Life, waarin een jongen na een vuurwerkongeluk moet leven met blindheid.

Naar de film met je date

Natuurlijk is een filmfestival ook uiterst geschikt om een leuke date mee naar te toe te nemen. Tulipani is wat dat betreft een schot in de roos. Deze romantische tragikomedie vertelt het verhaal van de Zeeuwse boer Gauke, die na de watersnoodramp in 1953 Nederland voorgoed achter zich laat. Hij fietst naar Italië en start een nieuw leven als tulpenkweker.

Naar de film met je broer

Sorry voor het inkoppertje, maar hier tippen we natuurlijk Broeders. De Nederlandse Yasin doet vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië. Als hij spoorloos verdwijnt, besluiten zijn broers Hassan en Mourad het vliegtuig te pakken om hem te zoeken. In Jordanië en Syrië doen de twee compleet verschillende broers er alles aan Yasin te vinden.

Naar de film met je bingewatchende huisgenoot

Veel film, weinig geld: op CJP Serveert NFF zie je in één dag tijd maar liefst vijf films. Supergeschikt als het buiten vanouds zeikt van de regen en jij en je bingewatchende huisgenoot een bioscoop zoeken om te schuilen. Van een ultrakorte animatie (How To Have A Romantic Date) tot een imponerende dramafilm (T’Padashtun): je ziet het zaterdag allemaal voor € 19,-, inclusief Q&A’s met filmmakers en onze beroemde borrel met B&B (bier en bitterballen).

Tijd om popcorn in te slaan! Het Nederlands Film Festival trapt woensdag af met Tulipani en vertoont daarna tot en met vrijdag 29 september films in verschillende bioscopen in Utrecht. Met je CJP-pas krijg je € 2,50 korting op elke film! Bovendien betaal je maar € 19,- voor CJP Serveert @ NFF.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.