Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 39
28 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Oscar and the Wolf • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 39

Zijn we weer met een verse portie nieuwe muziek! Deze week de grootste popster van de Benelux, een overvolle smeltkroes en de band achter het gênantste interview ooit.

Oscar and the Wolf – Infinity (album)

Als je soms dacht dat de grootste popster van de Benelux uit Nederland komt: think twice. Max Colombie van de Belgische band Oscar and the Wolf heeft die kroon in handen. Zie hem maar eens live over het podium schrijden in glittercape. Oscar and the Wolf heeft in pakweg vijf jaar een opmerkelijke transformatie ondergaan. Van introverte folkact naar grootse electropop: de band speelt nu zelfs in zalen van het formaat Sportpaleis. Infinity moet het supersterrendom van Colombie ook buiten de Benelux brengen. De sound van deze nieuwe plaat schiet alle kanten op: van groovy naar broeierig, hoekig naar turn-up. Precies wat je allemaal nodig hebt voor een goede popshow.

I Am Oak – Pictures Of The Floating World (EP)

Thijs Kuijken is al jaren een vaste waarde in de Nederlandse muziekscene en dat is maar goed ook. Onder I Am Oak maakt hij namelijk telkens weer schitterende, verstilde liedjes die we voor geen goud zouden willen missen. Op Pictures Of The Floating World staan acht livetracks die opgenomen zijn tijdens een show in Brussel. Kuijken wilde de ‘vluchtige momenten’ van een muzikant vastleggen en dat is met deze EP gelukt. Het klinkt ondanks het gemis van enig arrangement – behalve een gitaar – helemaal niet kaal en kil, maar juist warm en puur. Klassieke singer-songwriterpop zoals je die graag hoort.

Ibeyi – Ash (album)

De Wikipedia-pagina van Ibeyi is toe aan een update. Volgens de online encyclopedie zingen de zusjes Lisa-Kaindé en Naomi Diaz in het Engels, Frans en Yoruba (een taal die in Nigeria gesproken wordt) maar op hun nieuwe single Me Voy horen we ze toch echt in het Spaans. Het duizelt je nogal als je deze tweeling in een hokje probeert te proppen: dat is namelijk onbegonnen werk door hun Cubaans-Venezolaans-Frans-Nigeriaanse roots. Hetzelfde geldt voor hun muziek: Ibeyi omarmt jazz, elektronica en Cubaanse muziek en werkt op hun nieuwe plaat onder andere samen met Mala Rodriguez en Kamasi Washington. Wordt het dan een zooitje? Nee, Ibeyi is een aantrekkelijke smeltkroes van culturen en stijlen.

My Blue Van – Robot (album)

Ook in Utrecht is de soul nog hartstikke alive. My Blue Van bewijst het met Robot. Dikke kans dat je ze nog niet kent – 447 luisteraars op Spotify is geen duizelingwekkend hoog aantal – maar als je een beetje houdt van blues & soul moet je dit zeker eens checken. De Utrechters laveren tussen funky soul, zich langzaam voorslepende blues en kale liedjes waarop frontman Bas Beenackers zijn ziel uitstort. Stap ook in het blauwe busje en stuw het aantal Spotify-luisteraars even fiks op!

TORRES – Three Futures (album)

Weinig zangeressen die je ontroeren en afschrikken op een en dezelfde plaat. TORRES bracht met haar gelijknamige debuut in 2012 een instant klassieker uit: een herfstplaat pur sang met rauwe en pure songs waarin ze je overtuigt van haar pijn en liefdesverdriet. Dan weer ziedend uit de bocht vliegend als een maniak, dan weer een mes door je hart. Three Futures is haar derde plaat en ver verwijderd van die lo-fi sound. Mackenzie Scott heeft het palet van St. Vincent geadopteerd en doet het nu met kille drumcomputers en dito synths.

Wolf Alice – Visions of a Life (album)

Het gênantste interview ooit las je hier op CJP.nl. Onze CJP-stagiair had een date met Wolf Alice en dat leverde dit prachtige stuk op. Zelfs tijdens het lezen begin je al te zweten van ongemak en zenuwen. Misschien kunnen we het voorlopig maar beter houden bij luisteren naar de Britse band. Visions of a Life is hun ‘moeilijke tweede’ na het succesvolle debuut My Love Is Cool. In de tussentijd hing frontvrouw Ellie Rowsell bij Alt-J in de studio en speelden ze festivalweides plat. De overgang is niet zo groot: de shoegaze zit nog steeds in hun sound en Wolf Alice durft ook nog steeds van zich af te bijten (Yuk Foo).

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.