Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 38
21 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Moses Sumney • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 38

Tijd om je Spotify-lijst te verversen, we hebben heel wat nieuwe muziek voor je! Met een onderschatte rapper, een schattig hondje en Serena.

Hiss Golden Messenger – Hallelujah Anyhow (album)

Al zijn platen voelen als een warm bad. Hiss Golden Messenger – aka MC Taylor – staat ieder album garant voor prachtige rootsliedjes met vleugjes blues, folk, bluegrass en ander fijns. Dat is ook niet gek als je zijn platenkast bekijkt. In meerdere interviews met Taylor wordt beschreven wat voor een gigantische verzameling hij wel niet heeft. Elke relevante roots- of folkplaat uit de Amerikaanse traditie staat bij hem in de kast, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de wat alternatievere releases. Taylor weet dat op de een of andere manier te verwerken in zijn eigen muziek en zo is Hallelujah Anyhow zijn zoveelste prachtplaat.

ROLLÀN – Sous Estimé (EP)

We hebben even Google Translate geraadpleegd want ons Frans is wat roestig: Sous Estimé betekent ‘onderschatting’. Vindt ROLLÀN soms dat we hem niet op waarde schatten of wordt hij door andere mensen onderschat? Wij hebben in ieder geval bewondering voor de jonge rapper die in zijn muziek razendsnel schakelt tussen Congolees, Frans en Engels. ROLLÀN houdt de herfst nog even op afstand met Awembaweh en steekt zijn vrienden een hart onder de riem op Young.

Jaws of Love. – Tasha Sits Close To The Piano (album)

Het artwork van Jaws of Love. maakt dierenliefhebbers vast helemaal week: het pootje van een hond dat op een mensenhand rust. Alsof de twee net een deal hebben gemaakt of hun vriendschap bezegeld hebben. Wil Kelcey Ayer van Local Natives op deze manier een shoutout doen naar zijn hond? Het is in ieder geval het eerste solowerk van de frontman van Local Natives, die een solo-uitstapje doet omdat hij van sombere muziek houdt. Tasha Sits Close To The Piano is volgens hem ‘het donkere album vol pianoballades dat ik altijd al wilde maken’. De piano is inderdaad altijd present, net als de altijd emotioneel geladen vocalen van Ayer en een muzikaal palet dat doet denken aan Radiohead en Ry X.

Yung Nnelg – Serena (single)

Het masterplan van Yung Nnelg? Spelen in arena’s. Nu is hij misschien nog die rapper waar vooral de Randstad naar luistert, maar als het aan hem ligt wordt hij de komende jaren een ster van het kaliber Ronnie Flex. Of misschien wel Drake, want daar doet Serena nog het meeste aan denken. Vooral de drums en de manier waarop Nnelg door deze track glijdt is heel erg Aubrey Graham. Serena is een voorbode van een EP die later dit jaar verschijnt en Nnelg misschien wel richting supersterrendom katapulteert.

Moses Sumney – Aromanticism (album)

Soms is een stem gewoon een stem, soms is het een volwaardig instrument in een compositie. Dat laatste is het geval bij Moses Sumney. Zijn naam echoot al een tijdje rond in de muziekwereld, want James Blake en Sufjan Stevens namen hem mee op tour en Solange vroeg hem mee te werken aan haar album. Op zijn debuut Aromanticism laat hij eens over de linie van een hele plaat van zichzelf horen en dat is behoorlijk verslavend. De songs van Sumney doen soms denken aan Bon Iver, dan weer aan Sufjan Stevens of het mysterie van Radiohead. Met zijn stem kronkelt en schmiert hij door hypnotiserende tracks als Quarrel en Doomed.

Julia Jacklin – Cold Caller (single)

Ze klinkt op iedere track als een door de wol geverfde muzikante, maar Julia Jacklin is pas 27 jaar oud. In haar stem zit een permanente snik, zo eentje van iemand die al van alles meegemaakt heeft. Dat valt voor Jacklin dus nog best mee, al is Cold Caller een nummer waar ze veel emotie inlegt. Het is een ode aan haar grote zus die op het moment van opnemen hoogzwanger raakt. Als klein zusje word je dan natuurlijk bevangen door melancholie en als zangeres verpak je dat sentiment in een bluesy parel van een song.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.