Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 37
14 SEP 2017 • Door Rick van Veluw • Beeld: Ariel Pink • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 37

Fiets door de herfststorm met nieuwe muziek in je oren! Deze week duiken we een koffietent in, toeren we door Engeland en betreden we het paradijs.

Angus & Julia Stone – Snow (album)

Eigenaren van koffietentjes door heel het land zijn deze week bijzonder in hun nopjes. De hofleveranciers van koffietentmuziek komen namelijk met een nieuwe plaat. Beetje kinderachtig om Angus & Julia Stone zo weg te zetten, want hun liedjes zitten slim in elkaar en zijn stuk voor stuk om door een ringetje te halen. Dat hun muziek makkelijk weg luistert en een breed publiek aanspreekt, is waarschijnlijk hun troef in tenten waar de espresso’s duur zijn en de Macbooks talrijk. Voorproefjes Chateau en Snow zijn daarin niet anders, behalve het gestoei met een drumcomputer.

Latifah – On My Way (album)

2017 is het jaar van vrouwelijke rappers. In de Verenigde Staten begint het eindelijk op gang te komen met de doorbraak van Young M.A., Princess Nokia, Lizzo, Leikeli47 en nog veel meer MCs: in Nederland doen we het met I Am Aisha en Latifah. Met On My Way laat laatstgenoemde van zich horen op 14 tracks: hartstikke welkom na een hitsingle (Regenboog) en een classic 101Barz-sessie. Latifah rapt vlijmscherp en razendsnel over haar escapades in de liefde (Gewaarschuwd) en laat zich ook van haar gevoelige kant zien op een sterk duet met Paul Sinha (Met Mij).

Arie Pink – Dedicated To Bobby Jameson (album)

Ken je mensen die bloedirritant zijn maar toch onder je huid kruipen? Ariel Pink is er zo eentje. Noem hem stapelgek, chaotisch of een klootzak, maar zijn liedjes zijn geweldig. Pink is een spons die jaren aan muziekgeschiedenis heeft opgezogen en er zijn eigen weirde samenvatting van geeft. Zijn laatste album pom pom is een goede instappplaat voor Pink-amateurs, met vreemde, maar gouden popliedjes. Probeer Put Your Number In My Phone maar eens uit je hoofd te krijgen. Deze nieuwe plaat is opgedragen aan Bobby Jameson, een doodgewaande muzikant uit L.A. die in 2007 ineens weer opdook en twee jaar geleden uiteindelijk toch overleed.

Pip Blom – Babies Are A Lie (single)

Is het geen rock-‘n-rolldroom van ons allemaal? Toeren door Engeland, spelen in gekke pubs, roadtrippen met een busje, elke avond feest. Oké, waarschijnlijk romantiseren we dit behoorlijk, maar Pip Blom leeft de droom. Afgelopen weken toerde ze met haar band door Groot-Brittannië voor zeven shows. Hoe cool is dat? Babies Are A Lie is de nieuwe single waarmee ze elke pub plat hebben gespeeld. Je hoeft niet het Kanaal over te steken om dit live te zien: vanaf morgen speelt Pip op de Popronde tot en met november in verschillende Nederlandse steden.

Sløtface – Try Not To Freak Out (album)

The band formally known as Slutface. Maar dat leverde marketingtechnisch te veel problemen op, dus nu doet de Noorse band het op de Bløf-manier. Niet echt punk natuurlijk, maar ook onhandig als Facebook je continu censureert. Het zou zonde zijn als niemand Sløtface zou horen. Ze gaan de wereld niet veranderen met hun snelle, vrolijke poppunk, maar springen wel de barricades op voor feminisme, het milieu en gendergelijkheid. Voor de opnames van de clip voor Sponge State sloten ze zich aan bij een protest tegen een mijnbouwbedrijf dat giftig afval dumpte in een fjord en werden ze en passant van een berg afgetrapt. Dát is punk!

Dave Budha – Tuinen van het Licht (feat. Maximilli) (single)

Hij is de mindfullnessmeester van de Nederlandse hiphop. Met Dave Budha kom je tot rust. Voorgaande single Raamuit was een Kanyeëske ballade met een beat gemaakt uit de puurste autotune (of vocoders?) en met Tuinen van het Licht verrast hij opnieuw. De productie is bescheiden, loungy, dromerig en Dave zingt over kroelen met Moeder Aarde en hoe de leeuw en de gazelle in de tuinen van het licht samen rondjes lopen en praten. Een wereld waar niemand gemeen is, waar mensen dansen & zingen en muggen en bijen niet steken. Kijk vooral ook de prachtig geanimeerde clip van Olf de Bruin, unlike every thing you’ve ever seen.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.